webshop menü
OPEN hivatalos partner #blog

OPEN

Hogyan ismertünk meg egy emberi léptékű vállalkozást, az OPEN Cycle-t? A történet úgy kezdődött, hogy eldöntöttük: az eBike szervizelés mellett, szeretnénk elmélyedni a Shimano Di2 rendszerek kiépítésében és tesztre szabásában. Ehhez be kell állítanunk egy tesztrendszert, amin kísérletezhetünk. Az E-Spark bringánkat Shimano STEPS E8000 rásegítéssel szerelte a Scott, így a Di2 rendszer működéséhez szükséges BT-DN110 modelszámú akkumulátor már adott egy BT-E8020 alsó vázcsőbe integrált telep formájában. Az első gondolatunk tehát az volt, hogy ezt a bringát fogjuk fejleszteni egy RD-M8050-es XT hátsó váltóval és a hozzá tatozó SW-M8050 jobb oldali váltókarral.

A fenti rendszer kiépítése túl egyszerűnek bizonyult, nem éreztünk benne igazi kihívást. Időközben ezt a projektet is továbbgondoltuk, dangerholm (Gustav Gullholm) egyedi megoldásai alapján, de erről majd később beszámolunk. :)

Végül egy OPEN bringa felépítése mellett döntöttünk, Shimano Di2 elektromos rendszerrel. És hogy miért pont egy OPEN-t választottunk?

Az OPEN esszenciája

Az OPEN-es srácok írásait már követem egy jó ideje. Először egy 2014-es cikkükre lettem figyelmes, amiben arról olvastam, hogy miért döntött úgy Gerard Vroomen (Cervélo alapító) és Andy Kessler (BMC CEO), hogy a korábban általuk vezetett (50-150 fős) nagyvállalatokat elhagyják, és saját vállalkozásba kezdenek, ahol az Ügyfelekkel való közvetlen kapcsolattartás lesz a működés egyik fő alapelve. Az OPEN egy kétszemélyes vállalkozás, amiben a tulajdonosok kezelik az email fiókokat és tőlük érkeznek a válaszok is, így az Ügyfelek kérései, kérdései, fejlesztési javaslatai közvetlenül hozzájuk érkeznek be. Az OPEN két alapítója abban hisz, hogy egy cégnek az ügyfél-kezelésre és kapcsolattartásra nagy hangsúlyt kell fektetnie. Szerintük ezt komolyan véve a vállalkozás egy stabil piaci pozíciót tud kialakítani abban a szegmensben, amelyben tevékenykedik. Amennyiben még arra is törekszik, hogy a feltett kérdésekre önzetlen és segítő válaszokat ad, akkor az egy sikeresen működő vállalkozás alapját adja.

Gravel biciklik suhannak a domboldalon

Megalkuvásoktól mentesen

A blog-ban tovább böngésztem a bejegyzéseket, amikből kiderült, hogy a tulajdonosok hatalmas alázattal vannak a munkájuk iránt. Napi szinten részt vesznek a cég életében, hiszen kis túlzással Ők ketten alkotják a céget. Andy és Gerard csak olyan termékekben gondolkodnak, amiket ők maguk is szívesen használnak. Megtehetik, hogy csak a legtökéletesebb termékeket dobják piacra, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy 2012 óta a 11 projektből csak három, a ONE+, az U.P.(P.E.R) és a WI.DE. vázszettek kerültek sorozatgyártásba.
Az U.P. széria töretlen sikeréből kiderült, hogy nem kell felvenni több száz modellt a kínálatba, nincs szükség komplett kerékpárokra sem, a sikerhez elég egy-két jól átgondolt, kiváló minőségű termék. Az OPEN célja, hogy mindig egy lépessel az aktuális piaci trendek előtt járjon. Kiváló példa erre a 2015-ben debütált OPEN U.P. vázszettjük, ami az akkor még a gravel szakágban gyermekcipőben járó 650b (27,5”) méretű kerekek népszerűsítésében hatalmas szerepet játszott.

Egy hullámhosszon

Az APPSolute-ot a „javíts úgy mintha a sajátodat javítanád” elvünket követve, több mint 10 éve vezetjük. Véleményünk szerint ha több szervizelést vállalnánk, az azzal járna, hogy nem tudnánk elég időt szánni az egyes javításokra és az új ötletek megvalósítására. Mivel napi szinten részt veszünk a cég működésében, így egy-egy döntés meghozatala, akár pár perc alatt megszületik.

Az évek során többször is lett volna lehetőségünk növekedni, de követtük az elvünket, “a saját utadon a saját tempódban”, így ezekkel a lehetőségekkel nem éltünk. Ezeket a döntéseket pár év eltelte után felül szoktuk vizsgálni és kijelenthetjük, hogy eddig egyiket sem bántuk meg. 10 év távlatából azt is jól tudjuk, hogy nem egyszerű megmaradni kicsi, családias cégnek. Az OPEN blogbejegyzéseiből egyértelművé vált, hogy alapalveink megegyeznek, mi is a minőségben hiszünk és ehhez próbáljuk igazítani a cégünk profilját.

Felkerültünk az OPEN térképére

Felkerültünk az OPEN térképére

Három hete érkezett egy email értesítő, az OPEN-től, amiben ez állt “the future is WI.DE. OPEN”. Elolvastam a bejegyzést és rögtön hívtam is Andrist, hogy az OPEN kiadott egy új vázszettet, amit akár 2,4”-es MTB gumikkal is lehet majd használni 650b méreten. Megnéztük a specifikációt és a képeket, majd beszélgettünk még pár percet és úgy döntöttünk, hogy felvesszük a kapcsolatot Andy-vel. A tőle kapott válaszlevélben az állt, hogy “Magyaroszág még egy fehér folt az OPEN térképen, tehát vágjunk bele”. Még aznap elkezdtük a közös munkát. Leadtuk a rendelésünket egy WI.DE. vázszettre, amit DEMO kerékpárként akartunk megépíteni, azonban időközben meggondoltuk magunkat és végül egy U.P. mellett döntöttünk. Ha kíváncsi vagy végül miért választottuk első OPEN-nek az U.P.-ot a WI.DE. helyett, akkor kövesd a blogot!

Szeretnéd kipróbálni?

Reméljük pár héten belül összeáll az első OPEN U.P. demo bringánk M-es méretben! Ha szeretnéd kipróbálni akár országúton, akár erdei ösvényeken, szívesen megszervezünk egy közös tekerést. Ha érdekel a lehetőség, írj bátran a sport@appsolute.hu e-mail címünkre!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük