webshop menü
A szobabiciklizés ígéretes újdonsága – Wahoo Kickr BIKE #bemutató #blog #okosgörgő #teszt

A szobabiciklizés új szintje – Wahoo Kickr BIKE

Hamarosan megérkezik a Kickr BIKE, amit mi is le szeretnénk tesztelni alaposan. Addigis a DIGITAL TRENDS cikke alapján összeírtuk, mit várhatunk a Wahoo új szobabiciklijétől.

A fitneszipar folyamatos innovációra törekszik, hogy „a legjobb termékekkel tudd fejleszteni az erőnlétedet”. Azonban a piacra dobott termékeken gyakran az innováció irányába tett lépések kevésbé látszódnak meg: sokszor érezhetjük úgy, hogy lényegében évről évre ugyanolyan masinákat látunk a kínálatban, csupán apró módosításokkal. A szobabicikli jó példa erre. Megjelenése óta semmi jelentős változás nem vehető észre a különböző termékeken. Vagy mégis? Most úgy tűnik, hogy a Wahoo Kickr BIKE kilóg ebből a sorból.

A Wahoo „okos szobakerékpárja” nagy újdonságnak tűnik a fitnesziparban. Kompakt kialakítása mellett számtalan technológiai újítás került bele. A Kickr BIKE elvileg a valódi biciklizés élethű szimulálására készült, és a várakozások alapján ezzel a „valósághű tekerési élménnyel” egy új löketet adhat a szobabiciklizők társadalmának, illetve azoknak akik egy kis újdonságra vágynak a szobabiciklizés terén.

A hagyományos szobabiciklik nehézségi szintjét a pedál ellenállásának módosításával lehet növelni vagy csökkenteni, attól függően, hogy milyen intenzitású edzést szeretnénk. A Kickr BIKE ezzel szemben – csak úgy mint az igazi kerékpároknál – az ellenállást az általa szimulált emelkedő vagy lejtő alapján állítja és neked a váltókarokkal kell a megfelelő áttételt kiválasztanod, ennek köszönhetően sokkal élethűbb szobabiciklizési élményt nyújt majd – reméljük, hogy meg tudjuk majd erősíteni mindezt a saját tesztünkkel is.

Mitől olyan élethű a Kickr BIKE?

A hozzá kapcsolható számos virtuális edzésprogramtól, mint például a Zwift-től. A Kickr BIKE a programban futtatott útvonal alapján fogja szabályozni neked az ellenállást, attól függően, hogy emelkedőn felfele, lefele vagy épp sík területen tekersz. Ugyanúgy mint a Wahoo KICKR okosgörgő családnál, a Kickr BIKE-nál is, az út meredeksége alapján saját magunk válthatunk a fokozatok között, hogy a terepnek megfelelő áttételben pedálozhassunk. Azonban ha ez még nem lenne elég, a BIKE automatikusan állítja be a dőlésszöget is, hogy a testeddel olyan pozíciót vegyél fel, mintha az valóban egy emelkedőn lenne. Ha felfelé haladsz, a BIKE megemelkedik, így neked a súlypontodat előrébb kell helyezned, pont úgy mint ahogy azt a valóságban is tennéd.

A Kickr BIKE használata előtt le kell töltened a telefonodra a Wahoo Fitness appot. Ezen keresztül tudsz a BIKE-ra kapcsolódni Bluetooth segítségével. Ezt követően el kell végezned az alapbeállításokat – ami körülbelül 20 percet vesz igénybe – és ha ezzel végeztél, nincs más dolgod: kezdődhet is az edzés!

Beállított edzésterv nélkül a Kickr BIKE és a hozzá ingyenesen letölthető Wahoo Fitness app csak egyszerűbb, kihívások nélküli edzéseket nyújt.

Mivel érintőkijelzős felület nem került a Kickr BIKE-ra, és a Wahoo Fitness appon keresztül elérhető edzéstervek meglehetősen limitáltak, ezért a Zwift-hez hasonló alkalmazások segítenek igazi kihívásokkal teli kerékpáros edzést teremteni a szobád falai között. Edzéseid alatt teljesítményedet a Zwift felületén, illetve olyan alkalmazásokon keresztül mérheted, mint az Apple Health, Strava és még sok más.

Reflektorfényben a Wahoo Kickr BIKE

Reflektorfényben a Wahoo Kickr BIKE

Ideális bicikli fanatikusoknak

Ha komoly sportként űzöd a kerékpározást, akkor érdemes figyelemmel követned a Kickr BIKE megjelenését. Várhatóan ez a szobabicikli összehasonlíthatatlan lesz az eddig ismert, átlagos szobakerékpárokkal. A Kickr BIKE széleskörű állíthatóságainak köszönhetően, a valós szabadtéri kerékpározás élményét teremtheted meg otthonod kényelmében. Ezen kívül a szobakerékpár legtöbb eleme cserélhető, így akár saját kerékpárod kormányával, pedáljával vagy nyergével edzhetsz otthon.

A KICKR BIKE programozható virtuális hajtásláncával elvileg tökéletesen tudod reprodukálni neves gyártók hajtásláncát, így a saját kerékpárodon megszokott áttételeket használhatod a BIKE-on is. A még élethűbb tekerési élmény elérése érdekében a váltás során történő apró kattanásokat is képes utánozni a Kickr BIKE.

Mennyire megbízható?

A fent idézett cikk szerint a Kickr BIKE felépítésén érezhető, hogy hosszútávú teherbírásra tervezték. Az eddigi tesztek során az újságírók nem tapasztaltak egyetlen nyikorgást, kattogást sem, pedig alaposan megdolgoztatták. Továbbá igen bizalomgerjesztő, hogy a BIKE számos olyan gombbal rendelkezik, amelynek jövőbeli funkciókat szántak. Ezek jelenleg még nem használhatóak semmire. Várható, hogy a Wahoo folyamatos fejlesztéseket és frissítéseket fog küldeni a Kickr BIKE rendszerére.

Hamarosan mi is teszteljük a BIKE-ot, és természetesen be is számolunk majd saját tapasztalatainkról. Addigis iratkozz fel a cikkértesítőnkre, melyet itt lejjebb találsz!

A Wahoo Kickr BIKE hivatalos bemutatóoldala a Wahoo honlapján itt érhető el.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük