webshop menü
Bold Cycles Bold Cycles UNPLUGGED VOLUME 1 - enduro masina #blog #hegyi kerékpározás

Scott és Bold Cycles – összeolvadás

Nem új keletű hír, mégis annál érdekesebb, hogy az amerikaiként indult, de már svájci tulajdonban lévő Scott többségi részesedést szerzett a szintén svájci, kizárólag fully MTB-okkal foglalkozó Bold Cycles-ban. Természetesen a márkanév marad, viszont a jövőben valószínű, hogy némi áthallást vehetünk majd észre a Scott fejlesztéseiben.

A Bold Cycles arról ismert, illetve attól egyedi, hogy integrálták a vázba a hátsó rugós tagot. Zseniális ötlet, amely áramvonalasabbá, esztétikusabbá teszi a fullykat. Nagy előnye, hogy a hátsó felfüggesztés kulcselemét a hátsó tag kevésbé van kitéve az időjárás viszontagságainak (sokaknál látni, hogy a hátsó tag végelmére sárvédőt helyeznek el közvetlenül az alkatrész előtt, na erre egy Bold Cycles váznál nem lesz szükség). A szervizelésről viszont megoszlanak a vélemények, mert hiába a levehető fedőlap, nem lehet úgy hozzáférni az alkatrészekhez, mint egy olyan bringán, ahol szabadon, szem előtt van a hátsó tag.

Rejtett hátsó tag

Rejtett hátsó tag

 

Érdekesség, hogy mindkét gyártó székhelye a svájci Biel városához közel esik, szóval nem kell sokat utazniuk, hogy személyesen is egyeztessenek, szemügyre vegyék a legújabb fejlesztéseket. A Bold Cycles alapító-vezérigazgatója Vincenz Droux (aki mint vezető tervező is tevékenykedik) 5 fős csapatával ugyanúgy folytatja a munkát, mint eddig és megmarad egyedi márkaként a piacon. A Scott stratégiai, logisztikai és marketing szempontból áll a háttérben, illetve bekapcsolja a Bold Cyclest a már meglévő, világszintű terjesztési hálózatába.

Beat Zaugg, a Scott Sports vezérigazgatójának soraiból kiderül, hogy a cél egy szűkebb réteg elérése, amelyre tökéletes csatornát jelent a Bold Cycles (kíváncsiak lettünk volna egy esetleges közös fejlesztésre is, de arról sajnos nem szól a fáma):

A Bold egy nagyon ígéretes start-up tele szenvedélyes, a munkájuk iránt elhivatott dolgozókkal és ami nagyon kell a kerékpáros szakmában: előremutató vízióval. Mind az értékrendjük, mind pedig az innovatív lelkesedésük tökéletesen illeszkedik a Scott missziójába és vállalati kultúrájába. Továbbá nagy potenciált látunk a Bold Cycles-on keresztül azoknak a vásárlóknak a kiszolgálásába, akik egyedi bringát szeretnének egyedi igényeikhez mérten.Beat Zaugg, CEO Scott Sports

Vicenz Droux, a Bold Cycles feje a függetlenségüket szem előtt tartva, viszont a terjeszkedésükhöz elengedhetetlen partnerként beszélt a Scott-ról, illetve az együttműködésről:

Egy ötletből, szenvedélyből, a technológia fejlődésének köszönhetően létrehoztunk a Bold Cycles-t. A Scott-al együttműködve esélyünk nyílik rá, hogy szélesebb körben vezessük be a piacra a márkát. Fejlesztési és innovációs szempontból továbbra is megtartjuk az egyediségünket. Az élmezőnyhöz tartoztunk és ott is maradunk, évről-évre szeretnénk meglepni a kerékpáros világot folyamatos újdonságokkal. Immáron  a Scott Sports Group részeként ki tudtuk alakítani azokat a feltételeket, amely lehetővé tette, hogy még jobban koncentrálhassunk a termékfejlesztésre. Mindemellett megtartottuk a függetlenségünket, amely mellett továbbra is kiállunk. Jó érzéssel tölt el, hogy egy olyan erős partnerrel az oldalunkon, mint a Scott, tovább fejlődhetünk és folytathatjuk, sőt kibővíthetjük azt az utat, amelyen járunk. Vincenz Droux CEO Bold Cycles 

Bold Cycles UNPLUGGED VOLUME 1 - downhill akcióban

Bold Cycles UNPLUGGED VOLUME 1 – downhill akcióban

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy hosszú távon mi sül ki az együttműködésből. Reméljük, hogy remek, szemet gyönyörködtető vázakkal, kerékpárokkal rukkolnak elő, és akár egy közös fejlesztés az új Spark, Genius, Ransom platformon is visszaköszön majd.

 

Képek és forrás: https://www.pinkbike.com

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük