webshop menü
Bosch Kiox Lock funkcio #blog #eBike kiegészítő

Bosch Kiox kijelző – „Lock” feloldás

Az APPSolute Sport-nál is kapható, általában elektromos MTB kerékpárokra szerelt Bosch Kiox kijelző számos funkcióval büszkélkedhet, melyek közül kiemelendő az eBike biztonságát szolgáló „Lock„, vagyis zár funkció. Jó dolog, sokat segít, de ha nem figyelünk egy apró részletre, miközben „profilcsere” történik, könnyen zárt üzemmódban maradhat az eBike-unk. Alább egy visszatérő Ügyfelünk tapasztalata és tanácsa olvasható két, nem akármilyen elektromos fully Kiox kijelzője esetében.

A Lock funkció segítségével az eBike motorjának lezárása abban a pillanatban aktiválódik, ahogy a Kiox kijelzőt eltávolítjuk a mágneses konzolról, és amint visszatesszük, újra aktív lesz. Természetesen manuális zárral mehetünk biztosra, mert Lock csak az elektromos rendszert zárja le, kvázi egy hagyományos, túlsúlyos bringát hajthat, aki eltulajdonítja az eBike-ot.* Ha további részletekre vagy kíváncsi, a Bosch oldalán utánanézhetsz.

Fontos kiegészítés, hogy nem alapszolgáltatásról van szó. A Bosch által „prémium kiegészítőként” aposztrofált funkció a Kiox kijelzőn, a Bosch eBike Connect applikációja segítségével 10 eurós költségen tölthető le, majd állítható be.

Milyen eBike? Mi volt a gond? Hogyan sikerült végül a Lock feloldása? Továbbkattintva megtudhatod.

Mint ahogy az előbb említésre került, két elég komoly gépről van szó, egy másik Prowlerbe egyébként nemrég Speedbox 3.0 tuningot is szereltünk, melyről itt olvashattok bővebben:

A probléma apa és fia kerékpárja között adódott, mikor is egyikük bringája nem indult a Lock funkciónak köszönhetően, mert „bekapcsolt állapotban” maradt profilcserét követően.

A fiú kerékpárja első körben a Kapoho volt, Kiox kijelzővel, melyre a Bosch eBike Connect applikáció segítségével rá is lett töltve a szóban forgó Lock funkció. Viszont, miután a család még egy e-Bike vásárlására adta a fejét, apukára „maradt” a Kapoho, míg a fiú kezdte használni az új, Prowler-t.

Az apuka telefonját minden előzetes szinkronizálás nélkül összepárosították a Kapoho-val, melyen a fiú profilja is rajta maradt. Gond egyelőre nem volt, mert a profilról törlésre került a Kapoho és feltöltésre a Prowler. ÉS! itt jött a bibi, mert ebben a pillanatban kapcsolt be a Lock a Kapoho-n.

Bosch Kiox Lifestyle_eMTB magneses tarto

Bosch Kiox kijelző eltávolítása mágnese tartóról

Hiába volt párosítva apuka telefonja a Kapohoval, semmit sem tudott csinálni vele, míg a fiú telefonján ott volt a Kapoho a törlés ellenére, viszont csatlakozni nem tudott hozzá és kitörölni sem engedte a Bosch eBike Connect. Első körben összepárosították a Kapohot-t a fiú profiljával, de annak ellenére, hogy a profilban látta a bringát, csatlakozni nem engedte a rendszer.

Ekkor jöttek rá, hogy mi volt a hiba: mielőtt törlésre kerül egy kerékpár a profilról, ki kell kapcsolni a Lock funkciót, ami ebben az esetben sajnos elmaradt. Ezt egyébként az Apple iCloud rendszerében is hasonlóan működik.  Többszöri törlési, illetve csatlakozási próbálkozás után számítógépen sikerült végleg letörölni a Bosch eBike Connect oldalon a Kapoho-t a telefonról, illetve az apuka profiljáról. Következő lépésként a telefonok Bluetooth kapcsolatai között is „elfelejtették” a Kiox-ot, majd ezt követően sikerült újra párosítani a fiú telefonját a Kapoho-val és kikapcsolni végre a Lock funkciót.

Utolsó momentumként a fiú eltávolította a Kapohot a profiljáról, regisztrálták az apukáéra és innentől kezdve minden úgy működött, ahogy kell.

Tanulság, hogy profilváltás és törlés előtt mindig ki kell kapcsolni a Lock funkciót, mert az előbbi story is bizonyítja, hogy a Bosch tuti-biztosra ment.

Köszönjük Lászlónak, hogy megosztotta velünk a tapasztalatát, hasznos volt!

*A Lock funkció kompatibilis -természetesen Kiox kijelzőn keresztül- a 2018-tól gyártott Bosch Active Line és Active Line Plus, valamint a 2020-as  Performance Line, Cargo Line, Performance Line Speed és Performance Line CX motorokkal.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük