webshop menü
Wahoo TICKR GEN 2 szürke #blog #kerékpáros computer

Wahoo Tickr és Tickr X pulzusmérő pánt update

Felmerül kérdésként, hogy a számtalan tulajdonságot hordozó Wahoo Tickr és Tickr X pulzusmérő pántokon miért van szükség frissítésre? Nos, a válasz egyszerű, mégis részletekbe menően lehet róla beszélni: hosszabb üzemidő (500 óra!), kényelem (csupán 48g) és a digitális kapcsolat kiterjesztése.

Az előbb említett „belső tulajdonságokon” kívül a külső is kicsit módosult, a keskenyebb design-nak és 48 grammos súlyának köszönhetően a 2020-as Wahoo Tickr és Tickr X a ma kapható legkönnyebb pulzusmérő a piacon.

Ha érdekel, hogy mitől vált a legprecízebb pulzusmérővé a Tickr és Tickr X, illetve melyek azok az apróságok, amiben eltérnek az elődöktől, tovább kattintva megtudhatod.

Egyedi mérés

A mellkaspántok újítását a Wahoo termékek kerékpáros körben való terjedése váltotta ki, mert elsősorban nekik lett tervezve: a segítségével még precízebben lehet mérni a szívritmust. Illetve még egy példa a pontosságra: „indoor cycling” módban, a Tickr X érzékeli a kerékpáros oldalirányú mozgását (is), miközben pedálozik, ami szintén befolyásolja a pedálfordulat-számot, valamint teljesítmény mérését. Ennek a fejlesztésnek hála, teljesen hiteles adatokat kaphatunk az edzés közben és végén. Érdekesség, hogy a kerékpárosok mellett a futók is használhatják ezt a mérést, mivel esetükben nem az oldalirányú mozgást, hanem a függőleges, futás során produkált emelkedést a talajjal való érintkezés gyakoriságával veszi számításba, a kívánt adatokat pedig megjeleníti az okosórán.

Ízlések és pofonok, de nekem ez a klasszikus Wahoo színkombináció a kedvencem.

Ízlések és pofonok, de nekem ez a klasszikus Wahoo kék-fehér színkombináció a kedvencem.

Kapcsolatok

És ha már adat-megjelenítés, mind a Tickr 2, mind pedig a Tickr 2 X párhuzamosan tud kezelni 3 Bluetooth kapcsolatot, így egyszerre használhatod a telefonoddal, okosóráddal és kerékpáros komputereddel. Természetesen mindkettő ANT+ kapcsolattal is rendelkezik.

Üzemidő

A korábbi mellkaspántokhoz képest 50%-al emelte a gyártó az üzemidőt, vagyis 350 óráról 500 órára, mindezt egy sima lapos elem biztosítja. Az üzemidő növekedésével csökkentettek a súlyon és méreten, így a Wahoo szerint úgy csücsül a mellkason a pulzusmérő, mint egy sima, kényelmes felületen.

Egy 3V-os CR 2032-es elemmel, akár 50 órán keresztül üzemel.

Egy 3V-os CR 2032-es elemmel, akár 50 órán keresztül üzemel. A mérnökök arra is figyeltek, hogy az elemet ne csak beejteni kelljen a foglalatba, hanem a kupakba pattintható legyen.

LED-módosítás

Változás még a LED jelzőfény elhelyezése, ami most nem a mérő front-oldalán, hanem a tetején helyezkedik el. A Wahoo szerint ez megkönnyíti a felhasználónak az adatrögzítés ellenőrzését, hiszen csak le kell pillantania (őszintén szólva a front-oldali LED is jól látszott, de talán picit mégis szembetűnőbb felül).

Belső memória

Aki ismeri a korábbi modelleket, annak nem meglepetés, hogy a Tickr X 50 órányi belső memóriával is rendelkezik (16 óráról tornázták fel 50-re), így önállóan rögzíti az edzésadatokat, ami kerékpáros oldalról fontos szempont. A kiterjesztett memóriának köszönhetően így a pulzus mellett az elégetett kalória, valamint az edzés időtartama is rögzítésre kerül anélkül, hogy külső eszközt használnánk. Ahogy eddig is, az adatok szinkronizálódnak a Wahoo Fitness applikációval az edzést követő első csatlakozáskor.

Ha szóban és képben is érdekel a termék, ebben a videóban DC Rainmaker tart egy rövid bemutatót:

Wahoo kerékpáros szettek

Érdemes a Wahoo Tickr és Tickr X pulzusmérőket együtt alkalmazni olyan Wahoo termékekkel, mint az ELEMNT komputerek, vagy sebesség és pedálfordulat-mérők. Összeállítottunk néhány kerékpáros csomagot, amelyek érdekelhetnek.

Wahoo ELEMNT BOLT Tickr 2 BUndle

Wahoo ELEMNT BOLT Stealth, Tickr 2 Bundle, Speed & Cadence Sensor

Wahoo Tickr Fit karpánt

Ugyan nem változott a 2020-as kiadásban, viszont, mint alternatívát, meg kell említenünk a Wahoo Tickr Fit karpántot. Ne várjunk tőle olyan szintű pontosságot, mint a mellkaspánttól, de mivel alkaron és nem csuklón mér, így aranyközépút a csuklón mérő sportórák és az említett mellkaspánt között. Nagy előnye még, hogy 1 töltéssel 30 órát bír, így sok edzést tudunk nyomni merülés nélkül.

A gyártó elsősorban kerékpárosoknak, crossfiteseknek és futóknak ajánlja, mert a felsőtest-mozgása közben a mellkaspánt néha kényelmetlenné válhat, míg az alkarról ez nem mondható el. Az alábbi videóban látszik is, hogy bizonyos mozgásformákhoz valóban praktikusabb.

A  Tickr Fit rendelkezik Bluetooth és ANT+ kapcsolattal, valamint rögzíti az edzés időtartamát és az elégetett kalóriákat.

Az APPSolute Sportnál több Wahoo termék is tesztelhető, így ha vásárlás előtt kipróbálnád, hívj minket, vagy írj nekünk.

Forrás:

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük