webshop menü
#Egyéb kategória

Bosch eBike tuning és az új 85nm-es szoftver

Ez egy rövid bejelentkezés mivel többen kérdeztétek, hogy mik a tapasztalataink a legfrissebb 2020 július közepén kiadott új Bosch szoftver update-tel. Legtöbben a Volspeed V3 tuninggal való kompatibilitás után érdeklődtetek, de akad olyan sporttárs akit az érdekel, hogy ez a extra 10nm valóban érezhető-e tekerés közben.

Érezhető lesz ez a 10nm extra nyomaték?

Ez az update a nyomatékot növeli 10nm-rel, amit a legtöbb helyzetben nem fogsz kiérezni, mivel a rásegítés 340%-os maximális értéke nem lett növelve, és a PPO (Peak Power Output), azaz csúcsteljesítmény is változatlan maradt. Egyedül 70 rpm-es pedálfordulatszám alatt lesz érezhető a nyomatékbeli különbség. Ilyen szituációba leginkább rövid mászásoknál, illetve kanyarból való kigyorsításoknál kerülhetünk. Ilyenkor az új szoftverrel futó motor dinamikusabbnak érződik, még akkor is ha rossz áttételt választottunk és emiatt alacsony pedálfordulattal haladunk.

Kompatibilis a Volspeed V3 tuninggal az új szoftver?

Én a megjelenés napján frissítettem a Genius-t, és egyelőre -kb 250km után- nem írt egyetlen hibát sem a rendszer. Tobias, a Volspeed 3 fejlesztője egyelőre még aktívan teszteli az összes kijelző típussal, valamint a különböző akkumulátorokkal is a frissítést, így egyelőre nem adott zöld jelzést a frissítésre. Ennek ellenére több Volspeed-es sporttársnak is telepítettük már az új szoftver és nem érkezett hibakódokkal kapcsolatban visszajelzés.

Folyamatosan teszteljük, egyelőre hibakódmentes.

Folyamatosan teszteljük, egyelőre hibakódmentes.

Az új Bosch frissítés telepítése.

A Bosch-tól megszokott módon, a frissítést a gyártó által hitelesített szerviz tudja elvégezni. Ha minden klappol, akkor nagyságrendileg 15-20 percet vesz igénybe a munka. Mi minden szoftveres munka előtt letöltjük a rendszerből azt a dokumentumot amin láthatóak a használt során regisztrált hibák. Ezek a szoftveres munka folyamán törlésre kerülnek, azonban fontosnak tartjuk, hogy a felhasználónál legyen egy dokumentum az Error Code-okról, amit a következő szerviz során ismét ellenőrizni tudunk.

Scott Genius eRide 910 85nm update.

Scott Genius eRide 910 85nm update.

A frissítés az alábbi Bosch 4. generációs motoroknál érhető el:

  • Bosch Performance Line CX
  • Bosch Performance Line Speed
  • Bosch Carbo Line

Képsorozat a telepítés menetéről:

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük