webshop menü
Wahoo Kickr Core #blog #okosgörgő

Wahoo Kickr Core: az okos tréner

A Wahoo egyértelmű uralomra tör a beltéri kerékpározás mezején és ez az árszabásukban is erősen meglátszik. A Kickr Core görgőjükkel egy olyan középkategóriát teremtettek, amely szinte minden igényt kielégít az otthoni edzést (is) preferálóknak.

A Kickr 2018 után kíváncsian vártuk, hogy mit tud a nagyjából 140 ezer forinttal olcsóbb kistesó.  Vajon minden olyan funkciót biztosít, amelyre szükségünk lehet? Vagy érdemes a következő lépcsős Kickr 2018 Smart Trainer -t válaszani?

Nem egyszerű a kicsomagolás!

A kicsomagolás mindig izgalmas dolog, így a Kickr Core-nál is kíváncsian vártuk, hogy miként mutat a szett. A kartondobozból való kihúzás kétemberes feladat, de ha nincs segítségünk, akkor nagyon óvatosan, fejjel lefelé, vagy oldalra döntve egymagunk is abszolválhatjuk. Picit nezékes úgy becsúsztatnunk a kezünket a doboz és habszivacs „rés” közé, hogy megmozdítsuk és kiszedjük, de nem lehetetlen. A Kickr Core szépen, a habszivacsba illeszve, egyenként, darabokban érkezik.

A két támasztó lábat egy, a dobozban található dugókulccsal és a hozzá való csavarokkal tudjuk rögzíteni. Kis, fekete csavarkupakokat is kapunk hozzá, hogy teljes legyen a szín-összhang. A támasztó lábak furatokhoz való illesztése közben érezzük igazán, hogy van súlya a görgőnek, nem tudjuk „csak úgy” mozgatni.

Összeépítés után láthatjuk, hogy nincs gumibevonatos fogantyú, amivel aktatáskaként szállítható át az edzőszőnyegről a szekrény mögé a görgő. A Kickr 2018 hordozhatóság terén jobban teljesít mint a Kickr Core, ami tapasztalataink alapján legstabilabban két kézzel, a lábak és a szíjvezető tárcsa pereménél fogható. A lendkerék súlya 5,4 kg, ami megkönnyíti a szállítást (összehasonlítás végett a Kickr lendkereke 7,2 kg), de azért nem árt erős kézzel fognunk, mert jóval többnek is érezhető.

Kezdődik a setup!

Bekapcsolás után a szinkronizálás gyorsan működött ANT+, Bluetooth csatornákon. A Wahoo Fitness applikációval kezdünk, itt ellenőrizzük, hogy van-e elérhető frissítés a görgőhöz. Mivel volt, így elkezdtük a folyamatot: Bluetooth csatornát használtunk, könnyen egymásra is talált az iPhone és a Kickr Core, viszont a frissítések letöltését, valamint installálását hiába ajánlotta fel az app, harmadszorra sem sikerült, viszont a 4. próbálkozás már meghozta gyümölcsét és sikerült az update. Ez némileg bosszantó, de a lényeg, hogy ha elsőre nem megy, próbálkozni kell.

További applikációkkal sincs hiány, mert akár Garmin, Zwift, Strava vagy egyéb felhasználó vagy, gyorsan megtaláljátok a közös utat a görgővel. Természetesen a Kickr Core a Wahoo saját, görgős-kiegészítőivel is kompatibilis, mint a Kickr Climb vagy a sokak által nagyon kedvelt Headwind.

Összehangolás és a szükséges beállításokat követően, végre a nyeregbe pattanva a Wahoo görgőktől megszokott  természetes érzéssel tekerhetünk, amiben a legnagyobb szerepe az 5,4kg súlyú lendkeréknek van. Talán a szoba és a képernyő, ami emlékeztet rá, hogy nem kint, az úton gurulunk előre. A Kickr Core nagy előnye, hogy csendes, csupán a hajtás szokásos hangja duruzsol a lábunk alatt.

Fontos megjegyezni, hogy a görgőhöz nem alaptartozék a hátsó sor. Ezt csak a Kickr 2018-as alapcsomagnak a része. Ha egy kerékpárt használunk kint és bent is, úgy érdemes némi extrát rászánni és beszerezni kiegészítőként egy ugyanolyan fogkiosztású hátsó sort így az utcai kerék kivétele után, csak ráhelyezzük a kerékpárt a Kickr Core-ra és indulhat a ride. Nincs szükség a váltó állításra.

Wahoo Kickr Core hátsó sorral

Wahoo Kickr Core hátsó sorral

A Kickr Core és a hegyikerékpáros

A görgős edzés elsősorban az országútis kerékpárosoknál bevett szokás a hideg érkeztével, de egyre több montis is használja, hogy formában maradhasson. Nekik, ha a saját MTB-jüket akarják feltenni, ami Sram XD hátsó sorral szerelt, akkor szükségük lesz egy új kazetta testre, ami kiegészítőként nálunk is megvásárolható. Emellett vásárlás előtt érdemes alaposan utánajárnunk, hogy milyen hátsó tengelytávval rendelkezik az MTB kerékpárunk. Mi egyelőre 142mm-es és 148mm-es (Boost) rendszerrel használtuk, de például Super Boost adatpert nem találtunk a görgőhöz.  Szóval, aki MTB bringát szeretne rátenni, alaposan utána kell néznie, hogy a saját bringája megfelelő-e. Ebben nagyon szívesen segítünk érdeklődés előtt, illetve ajánljuk a görgő vásárlás előtti tesztelését is.

Széljegyzetként megemlítendő, hogy van 130 és 135 mm-es agyhoz is átalakítól, valamint hézagoló gyűrű, ami szintén jól jöhet.

A Kickr Core teljesen kompatibilis a 12 sebességes MTB-okkal, mint például a SRAM Eagle vagy a Shimano 1×12 rendszereivel. A Wahoo kiegészítő kínálatában egyelőre nem elérhető még a Shimano Micro Spline kazettatest, tehát az 1×12 Shimano-val szerelt MTB-k esetén a görgőre egyelőre csak nem Shimano által gyártott sort tudunk felszerelni.

Esztétikus személyre szabás

Akárcsak a többi Kickr okosgörgőre, a Core-ra is kapható különböző színű matrica, így mindenki a neki tetsző színekben tudja megpörgetni. Szerintünk a gyári színek is nagyon el vannak találva, mert visszafogottak, letisztultak. Persze sosem árt némi plusz szín a tekeréshez.

Wahoo Kickr Core cserélhető matricák

Wahoo Kickr Core cserélhető matricák

Setup, videós segítséggel

Számos videó van a Youtube-on a Kickr Core összeállításáról. Hosszabb-rövidebb anyagokon lehet végignézni az egyszerű folyamatot, mi az alábbit ajánljuk, ahol egy kis edzés is belefért (itt már a Kickr Climb és Headwind is be van üzemelve):

Kedvenc görgőnk?

A Kickr Core egy jó ár-érték arányú görgő, amivel jól lehet edzeni, minőségi és hozza a kívánt „indoor cycling-érzést”. Véleményünk szerint a Kickr Core nagyobb lendkereke nem tesz hozzá sokat az élményhez, így mi azoknak a sporttársaknak, akik a Kickr Core és Kickr 2018 között vaccilálnak, azt szoktuk javasolni, hogy a Kickr 2018 árából inkább egy Kickr Core görgőt és egy Headwind okosventillátort vásároljanak.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük