webshop menü
Szösszenet #blog #eBike kiegészítő #kerékpáros computer

Bosch Kiox navigációval

A Kiox kijelző 2019-es megjelenésével egy új színfoltként tarolt, elsősorban az elektromos MTB-t használók között. „Okos displayként” megteremtette a kapcsolatot a digitális világgal, így rengeteg adat kerülhetett letöltésre, feltöltésre, szinkronizálásra és természetesen elemzésre. Viszont! Mindig is hiányzott belőle a navigáció, ami valljuk be, nagyban megkönnyíti az eBike-os életét, főleg, ha ismeretlen erdei terepeken kanyarog. A jó hír, hogy most csupán egy ingyenes, a Bosch eBike applikáción keresztül 2020 júliusától elérhető, szoftverfrissítéssel rátölthető a meglévő computerre.

Bosch Kiox navigáció

Bosch Kiox navigáció

Hogyan működik? A továbbiakban megtudhatod.

Az okostelefonnal kezdődik a történet, mert ott kell -a Bosch eBike applikáció segítségével- betáplálni az útvonalat, amelyet Bluetooth segítségével rátölthetünk a Kiox-ra. A kijelzőn megjelenik egy kék vonal, rajta a fehér nyilacskával, ami annyit jelent, hogy indulhatunk.

Bosch Kiox útvonaltervezés

Bosch Kiox útvonaltervezés

Minden irányváltást előre jelez a Kiox, valamint folyamatosan mutatja a célállomás eléréshez szükséges távolságot, biztosítva, hogy ne tévedjünk el. Mondhatnánk, hogy csak „tovább a kékköves úton„.

Új útvonalak feledezésére, valamint a kapcsolat kibővítésére a gyári információk szerint kommunikál a komoot és Outdooractive alkalmazásokkal is (nekünk a komoot-on szerkesztett útvonaltervet nem sikerült rátöltenünk, Outdooractive-ot pedig nem használunk).

Mint hivatalosan minősített Bosch eBike szerviz, mi is vállaljuk a Kiox kijelző beszerelését és konfigurálását (a navigációt Neked kell rátöltened az eBike app segítségével).

A navigáció mellett még újdonság a 2020-as nyarától elérhető szoftverfrissítéssel a képernyők személyre szabása, amellyel be tudjuk állítani, hogy milyen adatokat akarunk látni a kijelzőn.

Az alábbi videóban a Bosch eBike divíziójának feje mutatja be az új funkciót:

A hivatalos gyártói oldal itt érhető el.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük