webshop menü
Fazua újdonságok #blog #eBike

Friss hírek – Fazua, München

Csupán egy napja annak, hogy részt vettünk azon -természetesen webes felületen keresztül- az élő bemutatón, melyet a Fazua központjából (München, Németország) indítottak abból a célból, hogy bemutassák az újdonságokat. Jó hír, hogy minden, amit bemutattak hamarosan elérhetővá válik, így mint hivatalos Fazua partner és szerviz, az APPSolute Sport is az elsők között lesz, aki szállítani tudja a termékeket.

Mik az újdonságok? Ha tovább olvasod, mindenre fény derül!

Új akkumulátor táska

A bemutatás sorrendjében haladva, kis kedvcsinálóként -vagy hívhatjuk csalogatónak is- egy akkumulátor táskával indított a Fazua, amely egy pót-akkumulátor szállítására alkalmas és a felső vázcsőre, tépőzárral rögzíthető. Mivel az akkumulátor csupán 1,38 kg, így nem jelent több nehezéket, mint egy nagyobb méretű kulacs (persze tele folyadékkal :)). Itt talán nem is a táska a lényeges, hanem az, hogy a plusz akkumulátorral már 504 Wh áll rendelkezésre az eddigi 252 helyett, ami jelentős előrelépés a rásegítés hosszabb távon való használatában. Design, szín, minőség és tartósság (EVOC gyártmány) kéz a kézben járnak, szóval a megfelelő színválasztással külön dísze lehet a bringának.

 

Evation 250X akkumulátor

Következő újdonság a Evation 250x akkumulátor, (pontosan 252 WH kapacitással rendelkezik) amelynek kiemelendő fejlesztése a régóta várt ki és bekapcsolhatósága a Remote-al (eddig ugye magán az akkumulátoron zöld LED-ekkel szegélyezve kellett a bekapcsológombot nyomogatni, viszont már a kormányra vagy vázra szerelt kontrollerrel is megtehetjük ugyanezt). Igaz, a régebbi Remote-ok erre nem alkalmasak, mert nem tudnak kommunikálni az akksival, így az új Remote fX és Remote bX az, ami erre használható. Apróság, de az új, Evation 250x akkumulátor fehér LED-ekkel világítja meg a Fazua logót a korábbi, bekapcsoló gomb helyén.

Vezérlés gyorsabban, okosabban

A Remote-ok tulajdonságairól kis ízelítő. Az alábbi képen látszik, hogy melyik Remote mire alkalmas és mivel kompatibilis. Fent kiemeltük, hogy az új, 250X akkumulátor már Remote-ról is bekapcsolható, viszont a nevéből is adódóan csak a vázra szerelt Remote fX és a kormányra szerelt Remote bX alkalmas rá. A „régebbi”, Remote b-vel sajnos ezt nem lehet kivitelezni.

Fazua Remotes újdonságok

Connector Box e-Bike lámpákhoz

A 12 Voltos „doboz” a Fazua Evation rendszeréhez kapcsolódva lehetővé teszi, hogy a kormányon van vázon elhelyezett Remote segítségével tudjuk ki és bekapcsolni az elektromos kerékpár lámpáját. Ahogy ez már a gyártótól megszokott, úgy a box kicsi, könnyű, valamint remekül elhelyezhető a vázon belül. A gyártó ezt a kiegészítőt, csak szerződött szervizpartnereinek értékesíti.

Fazua 12V Connector Box

Fazua Rider applikáció

Ismét egy újdonság, amely teljes mértékig a kerékpárost támogatja sok olyan adattal és lehetőséggel, amire eddig a Fazua-nál nem volt példa.

Olyan funkciók és adatok érhetők el, mint:

  • GPS navigáció, túra-információk
  • A motor rásegítésének mértéke, akkumulátor kapacitás, távolság, stb.
  • Sebesség, pedálfordulat, nyomaték, stb.
  • Technikai információk, akkumulátor-töltés információk
  • Támogatás, direkt kapcsolat a Fazua szervizzel
  • Az utak, túrák megosztása barátokkal, ismerősökkel
  • Összegzések, elemzések, adatok a megtett útról, tekerésről

Fazua Rider Mobile App

Fazua Rider applikáció és a Wahoo ELEMNT ROAM / BOLT

ÉS akkor a legjobbat a végére hagytuk (mármint szerintünk az egyik legjobb), ami nem más, minthogy a Fazua Rider applikáció Bluetooth segítségével összehangolható egy harmadik résztvevővel, például az általunk hőn szeretett Wahoo BOLT és ROAM kerékpáros GPS komputer. Ennek a részleteiről, illetve a Wahoo komputeren megjeleníthető adatokról majd egy külön bejegyzésben részletesen beszámolunk, mert még nekünk is utána kell nézzünk, hogy ez az „összehangolás” pontosan mit is jelent, de kezdetnek jó!

Fazua Rider App és a Wahoo

Összegzés

A Fazua által bejelentett újításokból látszik, hogy jó irányba haladnak a fejlesztésekkel. Minden, amiről szó volt praktikusan és funkcionálisan támogatja a Fazua rendszert használó kerékpárost és igyekszik pótolni az eddig sajnos kézzel fogható hiányosságokat: ilyen például a Remote-ról való akkumulátor kapcsolás, harmadik eszközzel való kompatibilitás, ami akár kijelzőként is működhet, e-Bike lámpa kiépítésére, használatára fejlesztett adapter, valamint az új applikáció. Nyilván nem lehet összehasonlítani egy Bosch vagy Shimano e-Bike palettával, de pont ez a szépsége és egyedisége, ami miatt nagyon szerethető.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük