webshop menü
OPEN WI.DE. generál #blog #szerviz

Szerviz, ami nem kötelező, de ajánlott!

Még ugyan messze van, de belátható időn belül elérkezik a jó idő és vele együtt a bringázás csúcsidőszaka. Sokan az első tavaszi tekerések alkalmával döbbennek rá, hogy erőlködik, kattog a váltó, a fékek nem fognak vagy sípoló hangot adnak, a teleszkópok nem mozognak, a kerekek nem akarják megtartani a levegőt, stb., stb. Az ehhez hasonló helyzetek és hosszas várakozás elkerülése végett ajánljuk, hogy még a hidegben hozd el a bio vagy eBike gépedet egy állapotfelmérésre, szervizre.

Mint a legtöbb használati tárggyal, úgy a kerékpárral is foglalkozni kell, hogy hosszú távon nyújtsa azt a működést és (talán még fontosabb) élményt, amit vásárláskor megszokhattunk tőle. Ennek elengedhetetlen feltétele az időszakos karbantartás, akár elektromos vagy hagyományos kerékpárról legyen szó.

Ha télen is használtad a kerékpárodat vagy csak kisebb-nagyobb ráncfelvarrást szeretnél, úgy szintén jó helyen jársz, mert a bringa adottságaitól függően kihozzuk belőle, amit lehet. Külön, elektromos kerékpárokhoz is számos kiegészítőnk van, amivel érdemes számolni a szezonra.

APPSolute Sport kerékpár és e-Bike szerviz

Nem valószínű, hogy mindenki tudja rólunk, de hivatalos Bosch, Fazua és Brose elektromos kerékpár szerviz vagyunk, sőt, igény esetén építünk is bringákat, így el tudjuk látni a kötelező szervizeket szoftveresen (is). Ügyfeleink elsősorban MTB és gravel kerékpárokat hoznak a műhelybe, de minden más típust is szívesen látunk! Természetesen az e-Bike csupán egy része az egésznek, mert a részletek kedvéért egy ellenőrző szerviznél a következőket nézzük át:

  • Fék: betétek állapota, hidraulikus és mechanikus tárcsafék esetében tárcsák állapota, illetve olajcsere javasolt-e
  • Hajtás-váltás: első lánckerék, hátsó sor és lánc állapota, valamint magának a váltónak, B-Gap-nek az állása
  • Csavarok, fullyk esetében forgáspontok ellenőrzése: leellenőrizzük, hogy a csavarok a gyártó által előírt nyomatéknak megfelelően vannak-e meghúzva, nem lazultak-e ki valahol, illetve hol szükséges utánaállítani. Kerekek esetében az  agyakat is ellenőrizzük, hogy nem lötyögnek-e, ott nincs-e szükség utánállításra.
  • Első és/vagy összteleszkópos MTB-k esetében: első villa és hátsó tag állapota, nyomás ellenőrzés.
  • Gumik állapota: szükség van-e új külsőre, a gumi esetleg tubeless ready, így tömlő nélkülivé átalakítható
  • Dropper szervizt is vállalunk, felmérjük a dropper állapotát, illetve a bowdent is ellenőrizzük, igény esetén cseréljük, a bowdenházat méretre vágjuk.
  • E-Bike esetében: szoftveres diagnosztika, illetve frissítés mellett motorcsapágy ellenőrzés és védelem

Szükséges, illetve hiányzó alkatrész esetében készletről a legtöbbet biztosítani tudjuk, így fékekhez, hajtáshoz, mtb gumik, dropper és csapágyak esetében is.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük