webshop menü
A motornak van 12V-os előkészítése, ide kell csatlakoztatni a Powunity tracker-t. #Egyéb kategória #szerviz

Ismerkedés a Powunity lopásgátlóval

Pár hónapja keresgéltem, hogy milyen megoldások léteznek az eBike-ok lopás elleni védelmére, de aztán idő hiányában félre tettem a projektet. Aztán január közepén egyik partnerünknél voltunk céglátogatáson, ahol ismét felmerült a kérdés, hogy milyen termékek jöhetnek szóba forgalmazás szinten, majd pár nappal a megbeszélés után egy Powunity néven futó eBike lopásgátló beszerelésével bízott meg minket egyik Ügyfelünk. A lopásgátlóról a gyártó azt írja, hogy plug and play, akár otthon is beszerelhető, némi műszaki vénával. Lássuk mit tartalmaz a doboz és hogyan kerül beszerelésre az APPSolute-nál a Powunity. 

Díszdobozba csomagolt eBike lopásgátló

A kiskereskedelmi értékesítésre szánt Powunity egy kulturált, akasztható kartoncsomagolásban érkezik. A gyáró nem csak a végfelhasználókra gondol, így a termék elérhető úgynevezett csomagolás nélküli, bulk kivitelben is aminek a célközönsége a flottákat üzemeltető cégeknek és kerékpár gyártók. A dobozban a GPS nyomkövetőt a hozzá tartozó akkumulátort, pár vezetékkötegelőt, és egy részletes képekkel illusztrált leírást találunk. Ezt installáláshoz szükséges segédletet érdemes átolvasni beszerelés előtt. A terméknek egyelőre nincsen műanyagból gyártott kemény burkolata, egyszerűen zsugorcsővel van bevonva az alaplap. Ennél én igényesebb kivitelezésre számítottam, érthető a gyártó érvelés is, miszerint nem szeretné a termék méretét a “csomagolással” növelni. 

Powunity - Bosch Gen4 motorhoz

Powunity – Bosch Gen4 motorhoz

Röviden a beépítésről

A beszerelés alanya egy 4. generációs Bosch motorral szerelt KTM Macina E-COMP kerékpár volt. Szimpatikus, hogy a Powunity gyári Bosch csatlakozókat használ, így a GPS nyomkövetőn a motoron található 12 V-os tápcsatlakozóba finom mozdulattal bepattintható. A dobozban mellékelt akkumulátort extraként felcsatlakoztatva, abban az esetben is online tud maradni a készülék ha nincs benne az akkumulátor a vázban. A megrendelővel egyeztetve a terméket végül a motor mellett helyeztük el, szivacságyban, így a zörgések teljesen kizárhatóak. 

Mit tud a termék? 

A Powunity egy műholdas alapú nyomkövető rendszer, amely a saját akkumulátora segítségével abban az esetben is elérhető, ha nincs az eBike-unkban akkumulátor. A gyártó a legnagyobb és legstabilabb európai rádióhálózatot használja, amivel mind kint és bent is elérhető marad a kerékpár lokációja.  Lopás esetén azonnal riaszt és push értesítéssel valamint hangjelzéssel hívja fel a tulajdonos figyelmét, ha a kerékpár az engedélye nélkül mozgásban van. A Powunity applikáció segítségével követhető a kerékpár útja. Sajnos ez a termék sem jelent azokra az esetekre megoldást amikor egy szakavatott tolvajhoz kerül a kerékpár, aki pár motorburkolati csavar és rosszabb esetben a hajtókarok eltávolítása után kiszereli a Powunity-t és a bűncselekményt a lopásgátlő nélkül folytatja. 

Az utóbbi heteiben egy nagyobb eBike flottakövetés megszervezésében segítünk szakmai tanácsadóként, így  napi kapcsolatban vagyunk a Powunity fejlesztőivel. A support csillagos ötös, gyors, konstruktív kommunikáció jellemzi a céget. A termékek hamarosan felkerülnek a boltunk polcaira, illetve a webshop-ba is, így ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor dobozos termékként tudsz vásárolni, de természetesen a beszerelését is szívesen vállalja sportműhelyünk.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük