ONEWHEEL APP UPDATE #Egyéb kategória #onewheel

Onewheel applikáció frissítés

Ezt a bejegyzést még november közepén a 2.4-es frissítés megjelenésekor írtam, de elfelejtettem publikálni. Eltelt pár hónap és tegnap az OW kiadott egy nagyobb lélegzetvételű frissítést amiről írni szeretnék, így került elő ez a nem kiadott cikk. Most kiegészítjük az 2.5-ös verzió újdonságaival és nem felejtem el megnyomni a közzététel gombot!

2020.11.15.

Rövid Onewheel-es hír arról, hogy milyen extra funkciókat kapunk a 2.4.x-es frissítésben. A fejlesztések java user igények alapján készült, a Onewheel közösségépítésének céljából. Nézzük, mit hoz ez a Future Motion update.

Fiókhoz írt kilóméterek

A legjelentősebb fejlesztés, hogy átállunk deszka központú modellről, felhasználó központúra. Ez annyit jelent, hogy ezentúl a kilométereket saját felhasználó neved alatt fogod gyűjteni, tehát ha több deszkád is van, akkor is pontosan látod, hogy mennyit mentél összesen, nincs szükség egyéb kiegészítő applikációkra (pl. Strava).

Achievement – érem gyűjtés

Ez számomra nem egy újdonság, a Strava-ban folyamatosan fogadok el hasonló kihívásokat. Itt például a heti és napi megtett kilómétereket kaphatunk érmeket, de persze gyűjthetsz itt szintet is, amiért szintén érem jár.

Bejöttek a mínuszok, nem halad az éremgyűjtés.

Bejöttek a mínuszok, nem halad az éremgyűjtés.

Töltő pont hozzáadás

Ebben a menüpontban töltő és étkező helyeket rögzíthetsz. Kommentet is hozzá tudsz adni a berögzített ponthoz. Én fel is vettem a térképre az APPSolute Sport-ot, ahol XR gyorstöltésre szívesen fogadjuk a közösség tagjait.
Töltőpont az APPSolute-ban!

Töltőpont az APPSolute-ban!

A 2.4.9-es frissítés után én azt tapasztaltam, hogy fejlesztettek a deszka és app közötti kapcsolaton. Az bekapcsoló gomb lenyomása után azonnal csatlakozik a telefonhoz a Onewheel.

2.5 – update: megtett utak automatikus mentése

Jól ismert tulajdonsága a Onewheel applikációnak, hogy lehetőségünk van deszkázásaink rögzítésére. Így visszanézhető az útvonal és egy komplett statisztikát is kapunk a ride-ról. Elérhető itt a szintgörbe, grafikon a sebesség illetve az akkumulátor adatokról. A 2.5-ös frissítésig csak néha-néha használtam az útvonalrögzítést, mert nem volt kedvem azzal bíbelődni, hogy minden egyes út előtt elindítsam a rögzítést. Hasonló a szituáció ahhoz, amikor korábban még nem láttam indokoltnak a dedikált kerékpáros GPS használatát, és a telefonommal a Strava applikációban rögzítettem a tekeréseket, sokszor előfordult, hogy csak az edzés közepén jutott eszembe, hogy indítani kellett volna a felvételt. Időközben beszereztem magamnak egy Wahoo ELEMNT készüléket, ami a GPS műholdakra való felcsatlakozás után, ha mozgást észlel, csipog egyet és rákérdez, hogy szeretném-e indítani a rögzítést.

A Onewheel applikáció fejlesztő részlegének, egy ehhez hasonló funkciót sikerült programozniuk, véleményem szerint sokkal okosabb formában. Az összes utunkat rögzíti az applikáció és 72 órán keresztül tárolja, eddig van időnk eldönteni, hogy szeretnénk-e véglegesen elmenteni. A statisztika menü rész is a kapott egy ráncfelvarrást, ahol az érintőkijelző segítségével az adott görbén húzva az ujjunkat, megnézhetjük az aktuális sebességet, magasságot és az akkumulátor töltöttségi szintjét is. Ha szerkeszteni szeretnénk az ride-ot, akkor az edit gomb segítségével lehetőségünk van fotó feltöltésre, cím és leírás hozzáadására, valamint a deszkázás publikálásra illetve a az új hosszának szerkesztésére is. Ez az auto record funkció egyébként ki-és bekapcsolható a menüben, aktív állapotban egy „A” betű látható a RIDES menü jobb felső sarkában.

Mi hasznát veszem az auto record-nak?

Elmesélek gyorsan egy történetet. Még az ismerkedő fázisban kb. 30-40 kilométer megtétele után, összehoztam egy nose dive-ot az XR-rel. Sajnos nem sikerült kifutnom, mert az utca minimálisan emelkedett, illetve mint utólag kiderült nem a Sequoia módban voltam. Szerencsére nem sérültem meg, a kezemen mindig fent vannak a csuklóvédők, így ugrás közben már bátran húztam fel az ujjaimat és készültem a tenyeres érkezésre. Azért némi kár keletkezett: a kesztyűm rongyosra szakadt. A kezeim után az oldalam ért földet, a farmer állta a sarat, de én azért picit megütöttem magam. Itt a kezdeti időszakban minden Onewheel ride-omat rögzítettem a Strava-val, ennél sem történt máshogy. Örültem, hogy megvan a lehetőség visszanézni a pillanatnyi adatokat, amiből az derült ki, hogy 18 km/h-ás sebességről hirtelen gyorsulni kezdtem és 24 km/h elérése után (ez nem lehetett Sequoia mód, hiszen ott a max az 19 km/h!) hirtelen visszaesett a sebességem 10km/h körülire majd nullára.

Tehát jól visszakövethető volt az esés története. Röviden összefoglalva: ha Te is szeretsz turkálni az adatokban, akkor mától nincs szükség a Strava külön futtatására, vagy a Onewheel applikációban a start gomb lenyomására, 72 óráig meglesz a lehetőséged, a rögzítettek mentésére!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük