webshop menü
Specialize Turbi Kenevo SL #bemutató #blog #eBike #hegyi kerékpározás

Bemutatkozott – Specialized Turbo Kenevo SL

Közel egy napja, hogy az amerikai gyártó bemutatta a legújabb Super Light elektromos MTB-jét, a Turbo Kenevo SL-t. Mint mindenkinek, aki picit is érdekelt az e-MTB világban, elég nagy hír, mivel a Specialized így egyértelműen piacvezető szerepre tör a könnyű e-Bike kategóriában a Turbo Levo SL-re rátéve még egy erősen nagy lapáttal.

Mik a főbb specifikációs változtatások, hol helyezkedik el a Kenevo érkezésével a kategóriában már hódító Orbea Rise?

A Kenevo SL két változatban érhető el, az „alap” Expert és a prémium, S-Works felirattal, amit nem is kell magyarázzunk. Mindkettő a Mahle gyárból érkező Specialized SL 1.1-es lightweight motort kapta a szintén könnyű 320 Wh-ás akkumulátorral (amely bővíthető a 160 Wh-ás Specialized SL Range Extender-rel).

A Kenevo Sl megkapta a Gen 3 Levo-val bemutatott MasterMind TCU-t, így választ kaptunk a SL 1.1 motor és az MasterMind kompatibilitási kérdésre is.

Specialized Turbo Kenevo SL integrált kijelző

MasterMind integrált kijelző

Mélyen a részletekbe nem mennénk bele, mert hozva az ilyen kategóriában és amerikai gyártóként kötelező SRAM XO1 és XX1-es elektromos váltókat, FOX Float 170mm-t mozgó teljes felfüggesztést, csupa top-kategóriás alkatrésszel van szerelve mindkét Kenevo. Rengeteget dolgozott a Specialized fejlesztő csapata az optimális felhasználó által hangolható geometrián és „könnyítéseken”, hogy valóban a Super Light kategóriát, mint legújabb belépő, méltón képviselje a Kenevo SL.

Turbo Kenevo image

Ami miatt érdekes a Kenevo SL megjelenése, az a többi gyártó elmaradása a könnyű e-Bike kategóriában. Persze be lehet tudni a kerékpáriparra mostanában kiemelten jellemző alkatrészhiánynak, szállítási nehézségeknek, a Covid-okozta új és folyamatos alkalmazkodásra késztető helyzeteknek, de még az is lehet, hogy későn kapcsolás az oka. A Specialized így nagyon elhúzott, viszont kivételt képez ez alól a hódító útját már megkezdő, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő Orbea Rise, amiből az M20 novembertől nálunk is kapható lesz és megannyi fórumon hasonlítják össze a Turbo Levo SL-el. Egyelőre a Lightweight kategória három meghatározó kerékprája közül a Levo SL-lel vannak tapasztaltaink, amikről hamarosan beszámolunk, és reméljük, hogy minél hamarabb össze tudjuk hasonlítani, a Levo-val fej-fej mellett említhető Orbea Rise eBike-kal. A Kenevo SL más liga, amit szintén szívesen kipróbálunk majd.

Erős Transformers áthallással Kenevo Prime győzi le Monster Trail-t a bemutató videóban, ami már-már túlgondolt, viszont a bringások olyan ütemet diktálnak, hogy élvezet nézni.

A gyártói oldal és megannyi promó itt érhető el.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük