webshop menü
#bemutató #blog #sportóra #teszt

Coros Pace 2 – avagy kis óra, meglepő teljesítmény

Korábban, mint ahogy azt már bemutattuk, voltak tapasztalataink okos és sportórákkal is. Tesztelt eszközeink között szerepelnek olyan nevek, mint az Apple Watch és a Garmin Vivoactive. Ennek ellenére úgy gondoltuk, illetve úgy éreztük, hogy ez még kevés, szeretnénk többet megismerni a piacon lévő sportórákból. Fontos szempont volt, hogy ne ugyanolyan háttérrel rendelkező eszközt találjunk, mint a korábban bemutatottak, hanem egy innovatív, fiatalos cég termékeit, amilyenek mi is vagyunk. Így jutottunk el tavaly nyáron a Coros márkához, amely rövid utánajárást követően, azonnal elnyerte a tetszésünket. Szerencsére volt is alkalmunk egy, az általuk forgalmazott órát egy hónap erejéig viselni, melynek tapasztalatai azóta is nagy hatással vannak.

Ha kíváncsi vagy a tapasztalatainkra, tarts velünk!

Történet

A Coros márka 2016 előtt még teljesen ismeretlen volt a piacon. Az egész cég egy Kickstarter ötlettel vetette meg a lábát. Az első termékük nem is óra volt, hanem a LINX Smart kerékpáros sisak. Egy évvel később, szintén hasonló termékötlettel álltak elő, az OMNI Smart sisakkal.  A nagy áttörés 2018-ban jött, ugyanis ez év májusában mutatták be a Pace Multisport GPS órát. Maga az óra is kiemelkedő teljesítménnyel és specifikációval bírt, de ami igazán a többi fölé emelte, az UltraMax GPS mód és a Smart Learning Stride Length volt.  Érdekesség, hogy a szintén 2018-ban bemutatott Apex-et 2019-ben pedig két kategóriában is megválasztották az év órájának.

A Coros órák fejlesztői, kiemelkedő teljesítményű atlétákkal és sportolókkal együttműködve tesztelték és tökéletesítették eszközeiket. Szó szerint elértek a világ csúcsára Roxanne Vogelnek köszönhetően, akit egy Vertix sportóra kísért útján a Mount Everest tetejére.

A Coros jelenlegi vezérigazgatója és társalapítója Lewis Wu így emlékszik vissza a Coros előtt időkre: az egyik születésnapomra egy barátom REI-ajándékutalványt adott nekem. Elmentem, és vettem egy Garmin sportórát. Úgy éreztem, hogy „hé, ezek az adatok nagyon érdekesek az órában.”

Annak ellenére, hogy soha nem dolgozott az atlétikai vagy a szabadtéri iparban, Wu szenvedélye volt a szabadban való időtöltés, amely a hazájában, Kínában, kisebb túrázástól kezdve a technikai hegymászásig és az Egyesült Államokban való futásig terjedt.

De ne is szaporítsuk tovább a szót. Itt az ideje lerántani a leplet a Coros Pace 2 óráról, ami szerintem az egyik legmeghatározóbb termék a jelenlegi sportóra piacon.

Coros Pace 2

Coros Pace 2 várja, hogy felbontásra kerüljön

Bontsuk fel!

A doboz nagyon tetszik, a kialakítása, a letisztultsága, mint egy kis ékszerdoboz. De mit is tartalmaz? A felső réteget leemelve bújik meg a lényeg. De még mielőtt az órára nézhetnénk, egy Quick Start Gudie rövid leírással kezdünk, ami azonnali információval szolgál a használatbavételről. A legjobb, hogy a nagy, magyarországi érdeklődésnek köszönhetően egy teljes magyar leírást is mellékeltek a készülék mellé. Plusz, még arra is figyeltek, hogy a jótállással kapcsolatos információkat is lefordítsák. Természetesen a csomag része a többnyelvű leírás is, és egy, az Apple-nél már megszokott matrica is, persze Coros logóval ellátva. Ez személy szerint egy figyelmes ajándék, gyűjtöm is a matricákat. Az óra alatt bújik meg szintén egy kis fekete dobozban a töltőkábel, amelyet USB-A csatlakozóval láttak el. Az órához viszont nem mágneses, hanem egy annál stabilabb töltési módot alkalmaztak. Egy kis zacskóban kapunk még 3 darab szilikon védőt, amivel le tudjuk zárni a töltőcsatlakozót. Igaz, külön van, de talán jobb is így, mert sok gyártó használja a kihajtható kupakokat, viszont pont a kihajthatósága miatt könnyen el is szakadhatnak. Ennél az óránál, ha el is hagyjuk, egyből pótolhatjuk. Persze, nem muszáj használjuk, de szívesen teszem rá a csatlakozó pontra, mert ezzel is óvom a a kosztól, izzadságtól és mindenfelé szennyeződéstől.

És végre elérkeztünk magához, az órához, ami nagyon tetszik. Egyszerű, semmi giccses megjelenés. Összesen két gombja van, amiből az egyiket tekergetni is lehet (később még visszatérek erre). Az általam választott modell a Navy Blue, szilikon szíjjal. A gyártói adatok alapján az óra súlya csak 36g, ami magasan a legkönnyebb órák közé helyezi a Pace 2-t.

Szépen felsorakozott a doboz tartalma

Első lépesek

Az Apple Store-ból vagy Google Play áruházból tudjuk letölteni a COROS alkalmazást. Nagyon könnyen megtalálható, felismerhető ikonja van. Miután telepítettük, szükséges a regisztráció. Nagy előny, hogy itt is, mint a legtöbb program esetében tudunk Facebook, Apple és Google fiókkal is regisztrálni. Én Apple készülékkel használom, ami számomra jelentős könnyítés. Ezek után pár alapadatot szükséges megadni. Régió, nem, születési dátum, magasság és testsúly és igazából ezzel le is tudtuk, majd érkezik az e-mail, hogy köszöntenek a COROS családban. Aktiválni szükséges a regisztrációt!

Az alkalmazás Aktivation Successful üzenettel jelzi vissza, hogy mindent sikeresen megtettünk ahhoz, hogy elkezdhessük a használatát.

Aktiváljuk be az órát

Az alsó sor negyedik ikonját kiválasztva eljutunk abba a menüpontba, ahol hozzá tudjuk adni az óránkat. Ki kell választani jelen esetben a Pace 2-t, és indulhat is a beállítás. Ennél a pontnál már bekapcsolhatjuk az órát. Pillanatok alatt megjelenik a COROS logó és felirat. Ezután látható egy QR kód, amivel párosítani tudjuk a készüléket a telefonhoz. Pár egyszerűbb beállítást kell végrehajtani, amit később egyébként módosíthatunk. Például én fontosnak tartom, hogy a pulzusszámot pontosan beállítsam, a minél precízebb értékek miatt.

Hogyan vezéreljük az órát?

Kijelző és háttérvilágítás

Érintő kijelző nem kapott helyet, amit annyira nem is bánok. Gombok tekintetében kettő helyezkedik el a készüléken, az egyik ebből a már Apple által is régóta használt Digital Crown, ami itt Digital Dial néven fut. Ennek segítségével nagyon gyorsan és kényelmesen lehet edzés közben (is) váltani a különböző adatok között, vagy akár az üzeneteken/értesítéseken is gyorsan végig lehet szaladni. Úgyhogy nekem, mint Apple Watch felhasználónak, ez a kis gomb teljesen pozitív élményt nyújtott.

A kijelző színes, de nem szerencsére nem túlságosan. Bőven elég a 64 szín, amit a személyre szabáshoz felkínál. Emellett természetesen a Watch Face is személyre szabható. Az alkalmazáson belül ki tudjuk választani, hogy melyik az, ami az ízlésünknek a legjobban megfelel. Maga az alapértelmezett mutatja a napi statisztikák nagy részét, beleértve a lépéseket, az edzés teljes idejét, a pulzusszámot, az időt, a dátumot stb. Ezen felül, ha a jobb alsó gombot csak lenyomjuk, akkor egy apró mutató fog olyan adatokon keresztül váltakozni, mint a napkelte, napnyugta és az akkumulátor töltöttségi szintje.

Az Always on Display mód igen megnyerő, ami annyit tesz, hogy fényre reagál a készülék kijelzője: minél erősebb fény éri az órát, annál élesebben láthatók a megjelenített adatok. Ennek a módnak köszönhetően nagyon kevés energiát fogyaszt, így teljesen érthető, hogy miért nem lehet kikapcsolni (nevéből is adódik, hogy mindig bekapcsolt állapotban van). Nappal természetes, este pedig mesterséges fények mellett is tökéletesen látható.

A Night Mode esetén folyamatosan meg van világítva az óraszámlap, de éppen csak annyira, hogy a szükséges adatokat le tudjuk olvasni. Nem kell aggódni a ki-be kapcsolás fázisa miatt sem, be lehet állítani a naplemente és a napfelkelte idejét, így az óra ahhoz igazodik. Plusz csak minimális mértékben befolyásolja a készülék üzemidejét.

Gombok és nem csak gombok a Pace 2 órán

Ha már szóba került, nézzük meg, hogyan kell vezérelni az eszközt. Említettem az egyszer lenyomás funkcióját: ha hosszan tartjuk a jobb alsó gombot, akkor egy minivezérlő-menübe jutunk. Ez magában foglalja a szuper részletes információs menüt, a pulzus közvetítésének lehetőségét, az iránytűt, az UltraMax módot, műholdas jelet, stoppert, időzítőt, riasztásokat, éjszakai üzemmódot, óraszámlapot és beállításokat. Ezen lehetőségek között a Digital Dial tekergetésével lehet haladni. Ha kiválasztjuk, hogy mit szeretnénk, ugyanezt lenyomva meg tudjuk nyitni vagy el tudjuk indítani. Ráadásul a Digital Dial görgetési irányát is meg lehet változtatni attól függően, hogy kinek, és hogy esik rá a kezére. A felső „gomb” megnyomásával elérhető az edzés menü, ahonnan szupergyorsan el is indíthatjuk a tréninget. Ami plusz pont, hogy azokat a tevékenységeket vagy alkalmazásokat amiket nem végzünk-használunk, ki-be tudjuk kapcsolni vagy sorba is rakhatjuk.

Első gondolatok és edzések

Mit látunk új felhasználóként?

Először is vesézzük ki egy kicsit az alkalmazást. Egy egyszerű, letisztult, nem rikító applikációval találjuk szembe magunkat. A sötétkék háttér nekem az egyik kedvencem. Nem bántja a szemet még éjszaka sem. Semmi csicsa, semmi túlszínezett ikon vagy bármi hasonló. Látható, hogy a cég inkább az órák fejlesztésére szán több időt, nagyon helyesen. Fontos viszont, hogy nincsen magyar nyelv sem az alkalmazáson, sem pedig az órán.

A fő oldalon találhatóak az általános információk. Az adott napon elégetett kalória, végzett edzés, megtett lépések száma, pulzustörténet és alvásanalízis (ha viseltük éjszaka is az órát).

A második oldalon láthatóak a -már a felhasználó által- rögzített edzések.  Megnézhetjük a statisztikákat, leszűretjük milyen edzéseket akarunk megtekinteni, illetve az így kapott adatokat elemezni is tudjuk. Részletes információt értelemszerűen az edzésre kattintva érhetünk el.

Bepillantás egy edzésbe

Nézzünk is meg egy edzést! Láthatjuk a térképen az útvonalat, melyet tetszés szerint tudunk állítani, akár műholdas nézetre is. Megjelennek a legfontosabb adatok, ezeket gyorsan át is tudjuk tekinteni, majd lejjebb tekerve jönnek a részletek.

Az alábbi képen azt látjuk, hogyan változott a sebességünk. A függőleges tengely a sebességet, a vízszintes az időt jelzi. A középen észrevehető szaggatott piros vonal pedig az átlagsebesség. A függőlegesen látható plusz csík azt az intervallumot jelzi, amikor megpihentem és szüneteltettem az edzést. Ez az összes többi adatábrán is megfigyelhető.

Az alábbi ábrán látható, hogy mekkora „hegyeket” másztunk meg, azaz hogyan alakult az edzés során az aktuális tengerszint feletti magasság. Az adatok között láhatjuk a legmagasabb és legalacsonyabb pontot, plusz a túránk során megtett szintemelkedést és csökkenést is megfigyelhetjük.

Majd a további két adatábrán láthatjuk az edzés során mért folyamatos pulzusértékeket, de olyan részletességgel, hogy ezt különböző zónás lebontásban is meg tudjuk tekinteni. Ha valaki célzott edzést végez, akkor ez egy nagyon hasznos mutató.

A saját adataink és az óra beállításai

A harmadik fülön a személyes profil fül található. Itt főleg az alkalmazással és saját magunkkal kapcsolatos beállításokat, valamint adatokat tudjuk megnézni. Itt van lehetőségünk edzésterveket létrehozni, és itt látható a Muscle Heatmap is (a muscle heatmap-el külön bekezdésben foglalkozunk). Alkalmazástámogatás szempontjából -számomra a két legfontosabb- Strava és Apple Health appokkal hibátlanul kommunikál. DE! sokak kedvence, a TrainingPeaks is helyet kapott a Coros alkalmazásában.

A „Device”, az óra beállításainak oldala: a személyes fiókunkban megmutatja a párosított órákat és lehetővé teszi, hogy mindent testre szabhassunk az adatoldalaktól kezdve a figyelőfelületekig (értesítések megjelenítése) bezárólag. Ezen beállítások többsége meglehetősen normális, azonban érdekes módon nagyobb részletességet tesz lehetővé az értesítési alkalmazásokkal kapcsolatban, mint más gyártók készülékei, akik kihasználja az alapértelmezett iOS / Android értesítések vezérlő központját. A Coros azonban egy lépéssel tovább megy, és lehetővé teszi, hogy szelektálhassunk az üzenetküldő alkalmazások értesítései között.

Workout felület Coros módra

A coros.com oldalról hivatalos sportolók által készített edzésprogramokat tudunk letölteni. Négy fő kategóriát találunk: futás, úszás, biciklizés és erőedzés (az erőedzésben találhatók a géppel végezhető gyakorlatok is). Ennek segítségével egy teljes programot meg tudunk alkotni. Az óra nyelve, csakúgy, mint a programé angol, de nem kell megijedni, ha nem értjük az adott gyakorlatot, mert rákattintva az óra mutatja, hogyan kell elvégezni és mely izomcsoportot tudod vele átmozgatni. Szerintem ez a legjobb dolog, mert sok esetben csupán egy listát találunk, hogy mit kellene csinálni, de a hogyanra nem térnek ki. Ennek segítségével a kezdők -mint például én-, pontos információt kaphatnak egy adott gyakorlatról, valamint teljes leírást a gyakorlat elvégzésének helyességéről. Ha ez nem lenne elég, még illusztrálva is megkapjuk.

Nem kell profinak lenni ahhoz, hogy megoszthasd az edzésterved! Ha esetleg ismersz egy jól bevált módszert, vagy van saját programod, a workout részen egyszerűen hozzá tudod adni.

Természetesen el is tudjuk nevezni az edzésprogramot, hogy később be tudjuk építeni az edzéstervbe. Ráadásul az egyik kiemelkedő funkció, hogy TrainingPeaks- kompatibilis. Így onnan is bármikor, egyszerűen szinkronizálni tudunk ismert és bevált edzéseket.

Legjobb személyi edző

Már említettem ezt a funkciót, illetve azt is, hogy később kifejtem, így most jöjjön pár infó a Muscle Heatmap-ről. Amikor összeállítjuk a saját edzéstervünket, már előre látható, mely izomcsoportokra lesz hatással és melyik gyakorlat. Remek dolog, hogy vissza tudjuk nézni, milyen hatékonysággal dolgoztuk meg az izmainkat, így utókövetésre is alkalmas, illetve folyamatos fejlődésre ösztökél célzottabb edzéssel. Alább egy gyors bicepsz edzésen keresztül mutatom meg, hogyan működik (talán ez a leglátványosabb).

A Pace2 „személyi edzősködéséhez” hozzátartozik a naptárnézet, amit az edzéseink tervezésnél láthatunk. Csak kiválasztjuk a napot és hozzáadjuk az edzést, amit  tervezünk. A naptárat természetesen szinkronizálhatjuk az óránkra, ahol a Training Plan fül alatt találjuk majd, bekarikázva azokat a napokat, amikorra az edzésünket terveztük. Stílusosan a különböző kategóriákat különböző színekkel látja el az app, így még könnyebb a kiválasztás. Sőt, ha egy napra több kategóriát terveztünk, felbontja a kört az adott edzésekre.

A COROS Pace 2 minden alapvető funkcióval rendelkezik, amelyre egy okosórának szüksége van. Rengeteg adatmező közül választhatunk, és széles a kiegészítő támogatás az ANT + és a Bluetooth Smart kiegészítőkhöz. Például kerékpáros teljesítménymérőkkel is tökéletesen és hibátlanul működik.

Első edzések a Coros Pace 2 órával

Ahhoz, hogy edzést indítsunk, meg kell nyomni a Digital Dial-t majd kiválasztani a kívánt edzés. A gomb ismételt megnyomásával az óra felajánl számos lehetőséget. Be tudunk állítani edzésintervallumokat, bemelegítést és lelazítási időt is. Igazából egy fitnesz partnert kísér minket, egyenesen a csuklónkról.

Az edzés legelején pár másodpercet várni kell, amíg megkapjuk a stabil pulzust és GPS jelet. Bringázásnál például, mire kitoltam a lakásból a kerékpáromat, indulásra készen állt a Pace 2 is. Az óra 5 km-ént jelzett, hogy mennyi idő alatt, és milyen átlagsebességgel tettem meg a távot. Ez akkor fontos, ha célirányosan végzem az edzést -minél több a visszajelzés, annál pontosabban tudod leadni a teljesítményt.

Összehasonlításképpen elindítottam az edzést az Apple Watch-on is, aminek a GPS-pontossága kicsit csalódás volt számomra. Persze találtam pár apró, de elenyésző hibát a Coros-nál is, de nem annyira szembetűnőeket. Nézzük is, miről van szó.

Első biciklizés

A távomat a Győri út mellől kezdtem meg. Már a kiindulási pontnál látható az első különbség (még nagyon a házak árnyékában): az Apple szerint nem onnan indultam, sőt nem is az úton haladtam tovább, hanem a házakon :). Pozitív élmény volt a Pace 2 részéről, hogy azonnal lekövette az útvonalamat, persze némi hibával itt is találkoztam, de nem az első pár méternél. Az Apple Watchnak szerintem sok a bezavaró jel a házak között, mert „nyílt terepen” már stabilan mérte a helyzetemet.

Coros Pace 2 (balra) és Apple Watch 4 (jobbra)

Az indulást követően tovább mentem egészen az Alagút útig, ahol a piros lámpánál a Apple Watch kicsit (ismét) rádobott a házakra -sajnos erre még én sem vagyok képes. Ezt követi maga az alagút, ahol a Watch természetesen elveszti a jelet, így csak egy szaggatott vonallal rajzolja be a helyemet, feltételezve, hol járhattam. Az alagútból kiérve a körforgalomban haladtam tovább, majd a harmadik kijáraton a rakpart irányába. Az Apple szerint valahogy átkerültem a füves részre, és onnan megint a házak tetejére vettem az irányt. Időbe telt, mire megtalálta ismét a jelet. Ezzel szemben a Coros intelligens szoftvere -első tekeréshez képest- elég közel járt, tökéletesen leszimulálta az alagútban megtett utamat.

Coros Pace 2 (balra) és Apple Watch 4 (jobbra). Látható az eltérés a két vonal között

Érdekesség, hogy az első tekerést követően többször is végigmentem ezen az útvonalon, és minél többször mentem, annál pontosabb lett. Szóval tényleg mondhatjuk, hogy tanul az eszköz. Főleg az alagútnál vettem észre nagyon nagy erőlelépéseket.

Balra az első, jobbra az egy héttel későbbi tekerés. Láthatóan jobban méri fel az alagút helyzetét.

Első túrázás

Ahogy az első bringázásnál, most is velem volt az Apple Watch-om a Coros Pace 2 mellett. Félreértés ne essék, nem összehasonlítást akarok írni, de fontos, hogy legyen mihez viszonyítani. Mivel az Apple okosóráját elég jól ismerem, nem kérdés, hogy ehhez mérem a Pace 2-őt. A bringázás és városi útvonalakkal ellentétben itt csak minimális eltérés volt, az alábbi ábrákból is ez derül ki.

Coros Pace 2 (balra) és Apple Watch 4 (jobbra). Elenyésző, minimális különbségek észlelhetőek.

Akár kerékpározás, akár túrázás, a legjobb az egész órában, hogy szinte nem éreztem, hogy a csuklómon van. A tesztek erejéig, illetve az összehasonlítás miatt áttettem a jobb kezemre az Apple Watch-ot, és érezhető mennyivel nehezebb. Furcsa, mert eddig ezt észre sem vettem. A szilikon szíj nagyon kényelmes, jól szellőzik és könnyen tisztítható, akárcsak az óra. Volt, hogy zuhanyzáskor sem vettem le (vízben mindenképpen javaslom a kis kupak használatát, ami a töltőcsatlakozót védi). Bevallom, féltem a szilikon szíjon lévő műanyag csattól, de utólag érthető az anyagválasztás, mert súly szempontjából, ha kicsit is, de számít. A teszt folyamán kapott pár pofont az óra, de mindent sérülésmentesen megúszott. Sőt, még csak karc sem esett rajta.

Indoor Rowing

A kerékpározás és túrázás mellett az Indoor Rowing a harmadik sport-tevékenység, amit végzek, így kíváncsian ugrottam bele a beltéri evezés adataiba.

Egy nagyon jó, Kettler márkájú beltéri evezőgépet használok. Meg is örültem, mikor láttam, hogy ezt az edzést is rögzíteni tudom a Pace 2-vel. Ennél az edzés-típusnál a legfontosabb adatok: idő, kalória és az átlagos csapásszám, amit mér a Coros, de a Workout Face menü alatt még ennél is több információt kaphatunk. Mint minden más edzésnél, kapunk egy gyors, majd részletesebb mutatót is, amit a már ismert módon bont fel az applikáció.

Coros Pace 2 tartós használat után

Megszerzett tapasztalatok

Az óra kiemelkedően teljesít minden téren. Stabilan méri a pulzust, a távolságot, a sebességet és mindent amire szükség van egy edzés alkalmával. Nem lehet rá egy rossz szavam se.

Különböző edzésekhez, különböző Workout Face-eket is létre tudunk hozni, hogy tényleg csak a számunkra fontos információt lássuk a kijelzőn. Engem ez a funkció a Wahoo GPS-eknél már ismert elrendezésre emlékeztet. Már ott is nagyon tetszett ez a személyre, sőt edzésre szabhatóság. Külön a hegyi és országúti kerékpáromhoz be van állítva, hogy melyiknél és milyen infót lássak a kijelzőn.

Igazából nincs olyan adat, amit ne tudnánk megjeleníteni a kijelzőn. Több oldalra is el tudod rendezni, ha adatokat bújnál edzés közben.

Értesítések

Minden értesítés, ami a telefonomra érkezik, megkapom az órára is, illetve el is tudom olvasni, sőt a Digital Dial-nak köszönhetően Facebook beszélgetést is teljesen le tudok követni. Természetesen minden értesítést lehet némítani, ellenkező esetben az óra hangjelzés ad ki, valamint vibrációval jelzi, ha érkezett valami. Szerencsére külön-külön is beállíthatjuk, hogy egyes alkalmazások küldjenek vagy ne értesítéseket. Bár hívásokat nem lehet fogadni, ellenben látjuk, ki hív minket. A hívást tudjuk némítani vagy elutasítani. Ezek azok a funkciók amiket a legtöbb sportóránál is fellelhetünk, de ennél több nem is kell. Én például autóban szoktam használni az Apple Watch kihangosítás funkcióját, de sportolás közben ennek nem érzem szükségét.

Alkalmazás és funkciók

Most, hogy már kiismertem az óra és az alkalmazás nyújtotta lehetőségeket, jobban szemügyre vettem, milyen lehetőségeim vannak még inkább „személyre szabni”. Az Coros applikációt összekötöttem Strava-val, így bármikor elvégzek egy edzést, automatikusan feltöltésre kerül. Más dolgom nincsen vele, maximum az edzés nevét kell utólag megváltoztassam.

Rengeteg, de tényleg rengeteg támogatott sport kapott helyet az órában. Ami igazán meglepett, hogy ekkora órába belesűrítettek megannyi lehetőséget. Biztos, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő tevékenységet.

Ezen felül az órának különböző Watch Face-eket is be lehet állítani. Plusz még egyedibbé téve, ezek színeit is tudjuk változtatni. Lentebb látható pár példa erre (ami nem is az összes).

Akkumulátor

Pontos mérést nem végeztem, hogy mennyit bír az óra akksija, de az elmúlt egy hónap alatt csupán háromszor tettem fel töltőre. Persze nem edzettem vele minden nap, de mivel még alvás közben is rajtam volt, ez valóban jó üzemidőnek számít, meglepően erősen teljesít az akkumulátor. Nem hittem volna, hogy valóban a gyári adatokat produkálja az óra, minden esetre nagyon közel áll hozzá.

Ezzel szemben az Apple Watch 4 –persze más feladatkörre tervezve-, de kettő, nagyon maximum kettő és fél napot volt képes kibírni, alap funkciókkal.

Másfél-két óra kellett, hogy az óra nulláról 100%-ra feltöltsön. Amikor 10% alá esik az akksi, a háttérvilágítást nem lehet bekapcsolni. Az utolsó 1 százalék „kritikus” volt. Kellett neki jó 3-4 óra mire teljesen, 0%-ra merült. Persze nem nyomogattam, csak kíváncsiságból vártam, hogy lemerüljön. Jó tudni, hogy alap-funkciókkal még képes 2-3 napot is kibírni 10% alatt. Ezek az adatok még jobban megerősítettek, hogy egy igazán strapabíró órával van dolgom.

Edzés közben, hogy kevesebb energiát használjon fel az óra, érdemes a Do not disturb módra állítani. Az értesítések így kevésbé merítik az akkumulátort és legalább nyugodtan, a folyamatos pittyegés és vibráció nélkül tudtam edzeni. Plusz feature, hogy edzés alatt le tudjuk zárni a gombokat, amit erősen javasolnék. Nem mondom, hogy folyamatosan nyomkodom a gombokat, de előfordult már egy-egy intenzívebb mozdulatnál.

Őszinte gondolatok a Pace 2-ről

Mint már az elején mondtam, a COROS Pace 2 valószínűleg a COROS eddigi legfontosabb órája. Olyan termék, amely visszavezeti a COROS-t a gyökerekhez: egy stabil és strapabíró órához, amely kiemelkedő tulajdonságokkal bír, kiváló ár-érték arányban.

Mindez a pozitív méltatást nem azt jelenti, hogy tökéletes óra. Az alkalmazásoldalnak vannak olyan elemei, amelyekhez kicsit nagyobb következetesség, illetve okosóra-sportóra rutin szükséges. Más elemek túl modálisak, mint például az edzésprogramok-edzések beállítása. Nehézkes, de ennek ellenére gyorsan megtanulható. Ha zenét, érintés nélküli fizetéseket, alkalmazásokat keresünk, vagy akár telefonálni szeretnénk -nem találjuk meg, de mivel sportóra van a kezünkön, erre nincs is szükség.

Dicséretére váljon, hogy nehéz megtalálni a piac bármely pontján, ebben az árkategóriában olyan jellemzőket, amelyek pont olyan funkciókkal bírnak, pontosak vagy ugyanolyan jó az akkumulátoruk, mint az COROS Pace 2-nek.

Első körben a futók és triatlonisták számára lett tervezve az óra, de a későbbi frissítések lehetővé tették, hogy mindenki megtalálja benne a számára megfelelő felhasználási területet.

Ha megtetszett a Coros Pace 2 sportóra és többet szeretnél megtudni róla, vagy csak simán felpróbálnád, várunk szaküzletünkben.

A gyártói oldalt itt találod.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

  1. Csaba Gothard on

    Jó napot! Érdeklődnék,hogy van egy Coros Apexem és egy Sportstech sx200 szobabiciklim ( bluetooth van).Hogy tudok a kettő között kapcsolatot teremteni,nem ismerik fel egymàst ? Köszönöm,Csaba.

    Válasz

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük