webshop menü
Wahoo Kickr Core és Climb #kedvenc szoftvereink #okosgörgő #okosgörgő kiegészítő

Okosgörgő bérlés – csomagban a legjobb!

Még 2020-ban írtunk hosszabban az okosgörgő bérlés előnyeiről, illetve arról, hogy egyedüliként, elindítjuk ezt a szolgáltatásunkat. Amióta Wahoo okosgörgőkkel, és annak kiegészítőivel foglalkozunk, részben missziós tevékenységgel (is) terjesztjük a jó hírét. Rendkívül hatékony eszközök mind a fizikai, mind pedig a mentális egészséget és edzettséget nézve.

Első körben még „csak” görgőt adtunk bérbe, de az idő és igények előrehaladtával úgy éreztük, a kiegészítők is megérettek arra, hogy kipróbálják őket, ezért több megoldást kínálunk edzésprogramtól és céloktól függően.

Lássuk, mik a lehetőségek!

Lassan közelít az ősz, mikor is egyre többen váltanak kültéri kerékpározásról beltérire, melynek alapfeltétele a bringás görgő. Persze még ősszel is remek időjárás van kerékpározni, de egyre több esővel és lehűléssel kell számoljunk, illetve országúti kerékpározás esetében (görgős piac célcsoportja) fontos megemlíteni a megnövekvő autós-forgalmat. Aki tartani akarja a formát, sőt, fejlődni szeretne és mindezt függetlenítené mindennemű külső körülménytől, annak teljes mértékig ideális választás az okosgörgő.

Wahoo Kickr Core – felső/középkategória

A bérelhető okosgörgőnk a Wahoo Kickr Core, amely a legkeresettebb Wahoo görgő a piacon. Ez köszönhető  ár-értékarányának, valamint a megbízhatóságnak, halk működésnek és realisztikus tekerési élményének. Minimum két hetes időtartamtól több hónapig lehet bérelni. A bérlési költségek részleteibe most nem mennénk bele, az infókat külön terméklapon találod. Megjegyeznénk azért, hogy pont a belépő kategória Kickr Snap és csúcs Kickr V5 között van, viszont a használatával elég könnyen eldönthető, hogy melyiket szeretnénk megvásárolni (a legtöbben maradnak a Core-nál, páran rávállalnak a V5-re, de „lejjebb” nem mennek).

Wahoo Kickr Climb – emelkedő szimulátor

Kiegészítőként (utólag is hozzácsapható a görgő-bérléshez) két lehetőség van felturbózni a beltéri edzést. Az egyik a Wahoo Kickr Climb, amely emelkedést szimulál -10% és +20% között valódi utakkal és kiemelten a hegyi túrák leképezéséhez. Ezáltal jóval természetesebbnek érezzük a kerékpározást, erősebb pedálozást, kiállást, stb. és érezhetjük számos, más izom bevonását. Nem utolsó sorban a pedálozási technikánk is fejlődik.

Wahoo Kickr Headwind – pulzus/sebességalapú hűtés

A másik, Climb-nál említett turbózási lehetőség a Wahoo úgynevezett intelligens ventilátora, amely Bluetooth és/vagy ANT+ kapcsolattal rendelkezik, kimondottan beltéri görgőzéshez lett tervezve. Szenzorok segítségével sebesség vagy pulzus emelkedésnek megfelelően adja a „szelet”. Amennyiben egyéni, manuális szabályozás a cél, úgy 4 kézi sebességbeállításra is van lehetőség magán az eszközön. A Wahoo mérnökei eleve gyors és kemény edzésekhez tervezték, mert még 48 km/h sebesség felett is hűt! Két hétre már 10.000 forinttól bérelhető, az árakról és feltételekről szóló részleteket itt találod.

Csomagajánlatok

Csomag 1. Wahoo Kickr Core és Kickr Climb

A Core két hétre 20.000 forint, külön számolva pedig a Climb 15.000 forint. Csomagban mindez 30.000 forint két hétre (35.000 forint helyett), egy hónapra 45.000 forint (55.000 forint helyett).

Wahoo Kickr Core és Climb

Wahoo Kickr Core és Climb

Csomag 2. Wahoo Kickr Core és Kickr Headwind

A Core két hétre 20.000 forint, külön számolva pedig a Headwind 10.000 forint. Csomagban mindez 25.000 forint két hétre (30.000 forint helyett), egy hónapra 40.000 forint (50.000 forint helyett).

Wahoo Kickr Headwind

Csomag 3. Wahoo Kickr Core, Kickr Climb és Kickr Headwind

A Core két hétre 20.000 forint, külön számolva pedig a Climb 15.000 forint és a Headwind 10.000 forint. Csomagban mindez 40.000 forint két hétre (45.000 forint helyett), egy hónapra 60.000 forint (75.000 forint helyett).

wahoo-core-climb-headwind-set

Az asztalt kivéve összeállt a szett.

Mit ajánlunk?

Applikációk

Virtuális kerékpáros programok használatát kimondottan ajánljuk, mint például a Zwift vagy a Wahoo saját Sufferfest applikációját, mert rendkívül ösztönző más bringásokkal együtt „versenyezni”, célokat kitűzni, elérni, majd újakat számba venni. Függetlenül attól, hogy csomagban bérelsz vagy egyenként, mindig jól jön a motiváció, és új útvonalakkal az újdonság varázsa.

Felfedezés és növekedés

Ha még nem görgőztél, úgy első körben érdemes csak magát a görgőt bérelni, picit megszokni, felfedezni, majd rájönni, hogy melyek azok a „kiegészítők”, amivel még élvezetesebbé vagy komolyabbá alakítható az edzés. Szándékosan használtam az edzés szót, mert véleményem szerint görgőzni senki sem „just for fun” szokott, mindig van cél.  A felfedezés után már jöhet egy kis plusz kényeztetés a Headwind-el, mert beltéren jobban lehet izzadni, mint kint, hiszen nincs menetszél, ami hűtsön, ez visszavetheti a teljesítményt, illetve a pulzus is az egekbe szökhet, ami már nem egészséges. Kimondottan ajánlott pulzuspánttal a pulzus-alapú hűtése a Headwind-nek (sokkal hatékonyabb, mint a sebesség-alapú mérés), mert minél jobban izzadnál, ő annál jobban próbál hűteni. Ezt követheti a Climb, ami már tényleg pro kategória, mert összetetten, szettben komolyabb edzéseket lehet végezni, több izomcsoport megmozgatásával és végül nagyobb teljesítménnyel zárni a tréninget.

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük