webshop menü
#bemutató #blog

Quad Lock okostelefon tartó a mindennapokra

Nemrég kezdtük el forgalmazni, Magyarországon egyedüliként az ausztrál (Melbourne) Quad Lock márkát, akik immáron 2011 óta tökéletesítik az okostelefonok védelmét, valamint felszerelhetőségét kerékpárra, motorra és autóra.

Mindhárom felhasználási módra hoztunk példát, illetve hozzátettük azokat a plusz infókat, amelyekkel még biztosabban, még kényelmesebben használhatod féltve őrzött iPhone-od vagy Samsung Galaxy okos-telefonod.

Quad Lock okostelefon tartó a mindennapokra

A kerékpáros gps-ek egyre elterjedtebbek és aki picit is ismerős az APPSolute Sport háza táján tudja, hogy mi is forgalmazunk Wahoo és Garmin computereket. Valljuk be, velük a legjobb a ride, viszont biztosabb a dolog, ha a telefonunk (is) nálunk van. Sőt, manapság már a telefon a térképünk, személyi edzőnk, zenehallgató eszközünk és kapcsolatunk megannyi baráttal, sporttárssal, motoros, autós felhasználóval, kvázi a világgal. A Quad Lock pont ebben van segítségünkre, mármint, hogy életünk egyik központi darabját minden olyan közlekedési eszközön rögzíthessük (ne nélkülözzük), amely szerepet játszhat a mindennapi életünkben: bringatúra vagy városi tekerések, motoros közlekedés legyen szó robogóról vagy nagy motorról, illetve autós navigáció, töltés, zene, kihangosítás, stb.

A 2021-es termékpalettáról egy kis gyári kedvcsináló videó.

Egyszerű ötlettől a sokmilliós eladásig

Az ötlet nagyon egyszerű, mégis ebben a formában kivitelezni komoly mérnöki tudásról és a minőség iránti elköteleződésről ad tanúbizonyságot. A lényeg, hogy kettős kapcsolódási pontot hoztak létre a telefontartó és konzol között, ennek köszönhetően teljes biztonsággal „zár” és „kiold” a szerkezet, mindez egy kézzel, egy mozdulattal. Immáron több, mint 50.000 pozitív vélemény és 10 millió feletti eladási (darab)szám bizonyítja, hogy jól működik a dolog.

Kerékpáros konzol

Mivel a Quad Lock is kerékpáros konzollal indított, illetve nekünk is ez a fő profilunk, így ezzel kezdjük a bemutatást. A kétfokozatú és kétmozdulatos zárnak (ráhelyezés és elforgatás) mi sem bizonyítja jobban a „tesztgyőztes” jellegét, hogy maga a New York Times technikai rovata a Wirecutter is ezt hozta ki győztesen  másik 23 darab termékkel összehasonlítva.

Többek között hivatalos Apple kereskedésként készleten elsősorban iPhone tokokat tartunk, de a Quad Lock univerzális adapterével más típusú telefonnal (tartalmaz egy 3M-es VHB, rendkívül erős ragasztót, amivel a meglévő tokra lehet erősíteni), illetve jó minőségű tokkal is kompatibilissé lehet tenni a konzollal. Utóbbival kapcsolatban a teszt írója kiemeli, hogy az adapteres megoldással nem az előrenyúló kerékpáros konzolt, hanem a stucnira szerelhető verziót részesíti előnyben. Az ok igen egyszerű és tulajdonképpen elmondható, hogy minden tartó esetében ez a szűk keresztmetszet, ami a rázkódás. A telefont akár Quad Lock tokkal, akár univerzális adapterrel, mereven tartotta a konzol, kb. elnyelte a vibrációt. Nem kis teljesítmény, főleg annak tükrében, hogy egy féltégla iPhone 8 Plus volt a tesztalany. Ekkora telót megfogni és fixen tartani nem kis feladat. A tesztben szereplő többi, 22 versenyző elhasalt ezen az erőpróbán (ki több-ki kevesebb sikerrel).

Quad Lock előrenyúló kerékpáros konzol_Photo Sarah Kobos

Quad Lock előrenyúló kerékpáros konzol, Photo by Sarah Kobos

A teszt írója nem említette meg, de durvább terepviszonyok között valószínűleg nem tesztelték a konzolokat. A Quad Lock előnye -biztonságából fakadóan-, hogy a keményebb MTB-s traileken, finomabb gravel utakon, valamint gyors, tüköraszfaltos bringázásokkor is tart. Persze a realitások talaján maradva, ki teszi fel a telóját egy izmos downhill alkalmával?!

A képen és szövegben is szereplő előrenyúló konzol felszereléséről és működéséről az alábbi videóban lehet tippeket találni:

Motoros konzol

Motoros szempontból az okostelefon használata kiterjed elsősorban navigációra, valamint hívásokra és egyéb audiotartalmú szolgáltatásra (pl.:zenehallgatásra), amennyiben van a bukónkban bluetooth és az ehhez szükséges headset.

Két tartóról is beszélhetünk, az egyik magára a kormányra, a másik pedig a tükörszárra szerelhető. Utóbbit egyébként „robogós” konzolnak is nevezik, mert inkább ők használják (robogónál a kormányra nagyon ritka esetben lehet rátenni a másik tartót, inkább átalakított daraboknál fordulhat elő). A mozdulat és a zár-logika csakúgy, mint a kerékpáros konzol esetében ugyanaz. Rányomjuk a telefont és elforgatjuk, kész is az indulásra!

A tükörszárra szerelhető konzol igazodik a gyors, városi, robogós életsítlushoz:

Mindkettő esetében igazak a kerékpáros tartónál írottak, mármint a tok, az univerzális adapter, stb. De tény, hogy motornál azért komolyabb sebességnek és rázkódásnak van kitéve a telefon. A kormányra szerelhető verzió esetében érdemes kiegészíteni rezgéscsillapító adapterrel is a szettet, hogy még stabilabban tartsa a telót, így jobban lássuk a rajta lévő információkat.

Az alábbi videó nagyon jól szemlélteti a rezgéscsillapító munkáját a kormányra szerelhető konzollal összerakva. Ebből lehet talán a legjobb látni, hogy miért van rá nagy szükség:

Ha nagyon fullosra szeretnéd a szettet, akkor a vízálló, vezetéknélküli töltő elég nagy segítség lehet egy hosszú út során, amit össze tudsz szerelni a konzollal, valamint a rezgéscsillapítóval is. Itt jegyeznénk meg, hogy nem árt olyan motoros kesztyűt húzz, amivel érintőképernyőt is tudsz kezelni. Nagyban megkönnyíti a folyamatot, ha nem kell folyton le- és felvenni a kesztyűt.

Autós konzol

Az előző kerékpáros és motoros tartókhoz képest sok minden újat nem lehet róla kiemelni. Hozza a minőséget, az erőt, tartást. Szélvédőhöz rögzíthető, mondhatni pari szilárdságú tapadókoronggal. Ha van olyan felület, akár műszerfalra is tehető. Álló és fekvő pozícióba is elforgatható a telefonunk, minden szögben maximálisan tart.

 

Az általunk forgalmazott Quad Lock termékeket itt tudod megtekinteni készletinformációval és árakkal együtt.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük