webshop menü
KidsRideShotgunShotgunProSeat #blog #eBike kiegészítő #fejlesztés #hegyi kerékpározás

Shotgun Pro MTB gyerekülés

Az elmúlt két év fejlesztései a mai napon (2021.08.11.) beértek, ugyanis megjelent a Shotgun Pro MTB-re és elektromos MTB-re álmodott gyerekülés/gyerek-nyereg. Régóta vártunk rá mi is, szeptembertől már az APPSolute Sport kínálatában is elérhető lesz!

Alább néhány meggyőző paraméter, hogy miért is érdemes „befektetni” a legújabb gyerek-nyeregbe.

Az eddig jól bevált és bizonyított Shotgun gyerekülés hívta életre a Pro verziót, mivel az új-zélandi gyártó szeretett volna alternatívát kínálni elektromos kerékpárra (nem csak MTB téren). Eddig az alsó vázcső szélessége befolyásolta, hogy a Shotgun nem volt kompatibilis, elsősorban az integrált akkumulátoros e-Bike-okkal. Most kvázi kap a kerékpár egy plusz felső vázcsövet a nyeregcső és kormányszár között feszítve és ott rögzítve. A nyereg-sín konzol segítségével előre-hátra állítható maga az ülés, ami szintén kényelmi funkció és a gyerek magasságának megfelelően folyamatosan tudjuk szabályozni. A nekünk eddig is nagyon tetsző lábtartó és gumi-rögzítő nem változott, az ezeket tartó két sín esési szöge lett erősen módosítva/szélesítve az alsó vázcső vastagsága által okozott inkompatibilitást elkerülve.

Ezzel az újítással most kompromisszumok nélkül, a vázzal való minimális kontakt elkerülésével (karbon vázzal rendelkező kerékpárok, jobban mondva kerékpárosok most megnyugodhatnak) lehet a legkisebb utasunkat szállítani biztonságban és sok-sok élménnyel gazdagabban.

A tömegbírása nagyobb lett a Pro ülésnek, mert ugyanúgy 2-5 év közötti gyerekekre lett kitalálva, viszont 27 kg-ig terhelhető az eddigi 22 kilogrammal ellentétben. A fel és leszerelhetősége ennyik gyors, könnyű, valamint állíthatóságában is jelentősen több alternatívát kínál, mint az eredeti.

 

Pont a legutóbbi bejegyzésünkben foglalkoztunk az „innovatív gyerekülésekkel”, ahol a legelső, fully-ra is alkalmazható Mac-Ride-al hasonlítottuk össze a Shotgun-t. Aki ezt a cikket elolvasta, vagy már találkozott a Mac Ride-al, annak egyértelmű hasonlóság kerülhet a látóterébe. Szóval halkan jegyezzük meg, hogy a Shotgun Pro esetében inkább egy továbbgondolt fejlesztői megoldást láthatunk, mintsem teljes innovációt, mindennek ellenére korszerűbb design és finomítások jellemzik.

83.990 forintos árával eléggé az élmezőnybe tartozik és magyar szemmel igencsak magas, viszont még mindig alacsonyabb az egyetlen konkurens Mac Ride-nál és olyan élményt nyújt nem egy és nem két alkalommal -mindezt biztonságban és minőségi alkatrészekkel-, ami pénzben nem mérhető. Mondhatnánk, hogy „minden másra ott a …”. Viccet félretéve, ha fontos számunkra a kerékpárunk épsége, a mobilitás, amit a le és felszerelhetőség gyorsasága és könnyedsége jelent, vagy fully e-Bike-unk van, amire más ülés nem szerelhető fel, mindjárt más megvilágításba kerül a ráfordított összeg. A gyermek és szülő által megélt élményt és biztonságot szándékosan nem említettem, mert azt a sima Shotgun ülés és biztosítja, itt valóban a kompatibilitásról és a kerékpárral való no-kontaktról szól a fáma.

KidsRideShotgunShotgunProSeat_mood

Csak vidáman!

Az alábbi 2 és fél perces videóban a gyártó részletesen bemutatja az ülést, felszerelést:

Egy következő image videóban immáron használat közben láthatjuk a vidámságot:

Fontos megjegyezni, hogy a Shotgun online még nem teszi elérhetővé a Pro gyerekülést, csak helyi forgalmazóknál lehet megvásárolni szeptembertől. A weboldalunkon előrendelhető, illetve amint készletre érkezik, úgy küldjük, szállítjuk!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük