webshop menü
Wahoo-ROLLR-1-2_thumb #bemutató #blog #fejlesztés

Új Wahoo Kickr ROLLR

A Wahoo nem jelentette be, hogy új terméket dobna piacra, ettől függetlenül, hirtelenjében, szinte a semmiből a UCI World’s Time Trial versenyének bemelegítő terében felbukkant egy egész érdekes szerkezet. DC Rainmaker számolt be először a hátul egy szabadonfutó görgőre hasonlító, elől pedig fixált első keréktartót megvillantó legújabb smart trainer-ről.

Természetesen nem vagyunk annyira naivak, hogy azt higgyük, véletlen leleplezésről van szó. A Wahoo nyilván így akarta, és ezt nagyon díjazzuk. Kicsit gerillamarketing, kicsit reprezentatív, viszont annál inkább szakmai megjelenésről beszélhetünk.

A névválasztást sem bízták a véletlenre: hamisítatlan Wahoo stílusban a Kickr családhoz tartozó új szereplőt ROLLR-nek keresztelték. Tény, hogy a Wahoo-nál nagyon értenek a névadáshoz, desginhoz, ami erősen megelőlegezi a minőségi elvárásokat. Fent említettük DC Rainmakert, akinek a kérdésére Louis Quinton, a Wahoo európai marketing igazgatója elárulta, hogy a ROLLR személyében egy új fejlesztésről van szó, amelynek tesztelésében a UCI-al (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) szorosan együttműködtek, ezzel is segítve az országúti világbajnokságon résztvevő versenyzők felkészülését-bemelegítését. Első körben a flamand körversenyen történt a debütálás szeptember végén, viszont kereskedelmi forgalomban -ha minden jól megy- 2022 második felében várható a megjelenés.

Első spekulációk, találgatások, pletykák?

Mi lehet ez?

Első ránézésre nem úgy néz ki, mint egy hagyományos görgő, inkább szabadonfutó edzőgörgőnek tűnhet. Főleg azért, mert marad a hátsó kerék, illetve még az első is támasztva van. Sőt, mindezt egy alsó, állítható hosszúságú (?) rúd köti össze.

Wahoo-ROLLR-2_thumb

Tökéletes illeszkedés és állítási lehetőség egyszerreKicsit jobban szemügyre véve egy kisebb lendkerékre bukkanhatunk a szokásos, Kickr családra jellemző szürke-fekete nyíl matricával borítva. Ami viszont furcsa, hogy a lendkerék nem szokott ennyire „kívül” lenni. A V5 vagy Core esetében nagyobb közvetlenebb kapcsolatot sejtet, mint a ROLLR esetében. Utóbbinál olyan, mintha egy „kétgörgős” rendszer részét képezné a lendkerék.

Wahoo-ROLLR-1_thumb

Kis méretű lendkerék és a hamisítatlan Wahoo design

Ráközelítve a lendkerékre látható a Bluetooth és ANT+ logó, a kis LED-el, amely a rendszer „okosságát” jelenti, illetve a csatlakozó, ami a Kickr görgőknél már bevált megoldást mutatja.

Wahoo-ROLLR-2_thumb-2

KICKR ROLLR – lényegi részlet

Fontos megjegyezni, hogy nincs rögzítve a hátsó kerék, mármint teljesen szabadon fut, természetesen az első kerék megfelelő rögzítése mellett. És ha már első kerék, az is kérdés, hogy mennyire állítható ez a tartó, valamint milyen széles gumit tud fogadni. Mivel országútisoknak fejlesztették első körben, elképzelhető, hogy ez dedikáltan ennek a kategóriának a csúcsgörgője lesz.

Wahoo-ROLLR-4_thumb

Teljes oldalnézetAz alsó képen jól látszik, hogy felülről is történik egy első kerék rögzítés, szintén egy kis görgővel a tetején. Ennek lennénk igazán kíváncsiak a funkciójára, mert kép alapján félő, hogy össze-vissza találgatnánk. Itt jegyeznénk meg a Kickr Climb kérdését, mert ebben a rendszerben nem látjuk a helyét, hacsak nem a ROLLR egy olyan első tartóval kerül majd piacra, ami megfelel a Climb-funkciónak is.

Wahoo-ROLLR-1-2_thumb

Végre! Az első villára hajazó támasztó.

Egy szó, mint száz, rengeteg kérdés marad nyitva és megannyi találgatás az egész görgő mechanizmusát és specifikációját illetően. Sőt, nagyon messze még 2022 második fele és sajnáljuk, hogy nem 2021 telére készült vele a Wahoo. Persze jó lenne több részletet tudni, ennek ellenére nagyon várjuk, hogy láthassuk, tesztelhessük!

Forrásként a bevezetőben megjelölt DC Rainmaker cikkét használtuk, aki külön kiemelte, hogy a képeket a hajdan profi kerékpárosból lett fotós Léon van Bon engedélyével közölt.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük