webshop menü
COROS Vertix 2 #blog

A COROS 2021-ben – Vertix 2, Training HUB és Eliud Kipchoge

Pár éve lépett piacra és azóta is a Garmin órák nagy ellenfelének, esetleg leküzdőjének tartják a Coros márkát. Korábbi cikkünkben már bemutattunk egy általuk gyártott Pace 2-es órát, amit a mai napig használunk is. Már elég jól kiismertük, többen is kipróbáltuk, hogy miben másabb mint az eddig ismert sportórák.

2021-ben nagy érdeklődéssel vártuk, hogy milyen újításokkal kényeztet minket a fiatal márka.

A COROS 2021-es éve pár szóban

Bemutattak egy új órát az elmúlt év során. A Vertix 2 egy igazán megnyerő külsejű óra, amely nagy tudással lett ellátva, ezen felül folyamatosan fejlesztik az edzést segítő szoftvereket, plusz útnak indították a Training HUB felületet, ahol sokkal informatívabban nyomon követhetjük az általunk végzett edzéseket, saját magunk teljesítményét és eredményeit is.

Megajándékoztak minket egy rövid, pár perces összefoglalóval, hogy milyen mérföldköveket értek el a COROS felhasználói. Egy kis spoiler, Magyarország is szerepet kapott az alábbi videóban. Lássuk, hogy milyen eredményeket szállítottak különféle országok „atlétái”.

COROS Vertix 2

A Vertix 2 egy igazán kifinomult óra. A mérete is pazar. 51mm-es kijelző méretével az egyik legnagyobb sportóra a jelenlegi piacon, ami kérdéseket hagy maga után. Szükség van erre? Nem lesz túl nehéz vagy túl nagy?

A Vertix 2 egy tökéletes, túrázáshoz kifejlesztett óra. Minden, amire szükség van megtalálható benne, mint például, offline térképek, belső tárhely, kamera vezérlés és prémium egészség funkciók, mint a szív ritmus és a véroxigén szint mérés. A kijelző mérete 1.4-inch, ami elsőre nagynak tűnhet, de tökéletesen lehet a térképet olvasni rajta. Az óra anyagában is prémium, zafír üveg és titán váz, hogy extra védelmet nyújtson. Ezen felül 10 ATM-ig vízálló.

A Vertix 2 az 5 legismertebb szatelit rendszerrel (GPS, GLONASS, Galileo, QZSS és a Beidou) képes kapcsolatot tartani egyszerre. Az ennek köszönhető tűéles pontosság egyedülálló a GPS órák körében. Az egyik legnagyobb és legstrapabíróbb akkumulátorral rendelkező óra. Basic egyszerű használat mellett a gyártó adatai szerint 60 napos üzemidőt lehet kihozni a készülékből. Három, illetve négy különböző GPS mód közül lehet választani, Standard GPS, All Systems On és All Systems + Dual FREQ On. Plusz a már jól ismert UltraMax GPS. Érdemes ezeket jól megérteni hogyan működnek.

Standard GPS

Ebben a beállításban akár 140 órás üzemidőre is képes lehet a Vertix 2. Ennél a funkciónál fontos tudni, hogy kizárólag a GPS műholddal kommunikál az eszköz.

All System On

Itt az üzemidő lecsökken 90 órára, de ennél a beállításnál mind az 5 műholdrendszerrel (GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, QZSS) kommunikál az óra.

All Systems + Dual FREQ On (vagy GNSS)

A Dual Frequency GNSS lehetővé teszi, hogy tűpontossággal meghatározhasd a saját helyedet. Így minden hibát ki tudsz zárni a túrázásod során. Egy hátránya van, hogy lecsökkenti a maximális üzemidőt 50 órára. De azért nem kevés ennyi idő sem.

UltraMax GPS

Az UltraMax GPS módban 240 órás üzemidőre képes, ahol a Vertix 2 GPS-t, mozgásérzékelőket és saját algoritmusokat használ az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására anélkül, hogy az a követési pontosság kárára menne. 120 másodpercenként kapcsol be a GPS 30 másodpercre majd a COROS Intelligent Stride algoritmusa a mozgásérzékelő szenzorok segítségével szimulálja az utat a fennmaradó 90 másodpercre.

Minden szabadtéri futás normál GPS módban és a kalibrált beltéri futás fejleszti az Intelligent Stride algoritmust, és javítja a következő futás edzésének nyomon követését, gyenge GPS jelviszonyok mellett.

A termék hivatalos gyártói oldala itt érhető el. Érdemes felkeresni az általunk értékesített termékeket is, hiszen minden vásárlás mellé ajándék fóliát adunk.

Training HUB

A Training HUB nem csak egy alkalmazás, ahol meg tudod nézni milyen aktivitásokat végeztél az elmúlt időben. Ez ennél sokkal több. Összeköt téged és az edződet, lehetőséget nyújt, hogy a legtöbbet hozzátok ki az együttműködésből, teljesen ingyen. Minden fontos információt ezen keresztül láthattok és még kommunikálhattok is egymással.

Edzésterveket lehet összeállítani, amit egyből láthatóvá és módosíthatóvá tehetsz edződ számára. Az edzéseid után, reagálni is tud rá, elemezheti az adatokat, amiket rögzített az órád.

Ezen felül az új lehetőség, hogy csoportban is tudtok edzeni. Létrehozhattok virtuális csoportokat is, ahol nyomon követhetitek többen egymás teljesítményét, ezáltal motiválhatod magad arra, hogy még többet hozz ki magadból.

COROS Training HUB teams

A COROS egy folyamatosan fejlődő márka és közösség. Mikor először teszteltük az órákat, még kevesebb lehetőségünk volt a fenteb említett dolgokat megismerni. De azt látjuk, hogy tényleg várományosai lehetnek az egyik legjobb sportóra címnek. Folyamatosan többet adnak hozzá ahhoz, amit csináltak. Újabb együttműködések születnek neves sportolókkal. Egyedi limitált szériás design elemek jelennek meg a termékeiken. Kíváncsian várjuk, hogy mit hoz el nekünk felhasználóknak a COROS 2022-ben.

Végezetül tekintsük meg az alábbi interjút Eliud Kipchoge kétszeres olimpiai győztes maratonfutóval, aki számos rekord tartója és a COROS egyik legnagyobb sportolója.

Eliud Kipchoge Pace 2 (kicsit magyaros a design-ja)

Eliud Kipchoge Pace 2 Eliud Kipchoge Pace 2

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük