webshop menü
a pnadémia okozta áremelés kép #blog

A pandémia okozta áremelés

Az áremelés elkerülhetetlen volt. Jelenleg még az egész világ a COVID-19 okozta következményekkel él együtt és még nem látni hol a vége. A világszintű chiphiány, a folyamatosan növekedő árak és a munkavállalók betegségei minden cég dolgát megnehezítik. Sajnos ezek mind érintik a kerékpáros ipart is. A Specialized és a Scott már az év elején, az Orbea a mai nappal ismét kénytelen volt emelni a termékeik listaárát.

Orbea

A spanyol cég ezelőtt ilyen lépésre tavaly februárban kényszerült, hogy ki tudják szolgálni a piacot. Az Orbea más gyártókkal együtt érzi a jelenlegi COVID-19 okozta nehézségeket, de megpróbált eddig küzdeni a növekedő nyersanyag árak és szállítási költségek ellen, de ez nagyban megnehezíti, hogy az üzlet gördülékenyen haladhasson és az áremelés is elkerülhetetlen volt.

Mit jelent ez az áremelés? Az Orbea Rise H sorozat esetén átlagosan 300 eurós, a Rise M sorozat esetén 500 eurós emelkedés történt. Ezek átszámítva 110 és 180 ezer forintnak megfelelő áremelés.

Az Orbea hivatalos közleménye az áremelésekkel kapcsolatban

A világjárvány kitörése óta a globális gazdaságot folyamatos hatások érik, amelyek minden ágazatot, így a kerékpáripart is érintik. Az átláthatóság kedvéért szeretnénk ismertetni az áremelési döntésünk okait, illetve az ezen emelések hatásának enyhítésére tett intézkedéseket.

– Az olyan nyersanyagok árai, mint az alumínium, az acél és a szén, hónapok óta folyamatosan emelkednek, ahogy az üzemanyagárak is.
– A szállítási költségek is aránytalanul megemelkedtek a konténer-, hajóhiány és a kikötők zsúfoltsága miatt.
-A kerékpáripar, sok máshoz hasonlóan, időszakos vagy folyamatos hiányban szenved az alkatrészellátásban. Ez arra kényszerít bennünket, hogy módosítsuk specifikációinkat vagy hasonló alternatívákat keressünk, mindig a minőség megőrzésére törekedve.

Az Orbeánál a lehető legtovább kitartottunk a frissítés alkalmazása előtt, de végül kénytelenek voltunk megemelni idei árainkat.

„Olyan vállalat vagyunk, amely elkötelezett felhasználói közösségünk és üzleteink iránt. Folyamatosan figyeljük a piaci trendeket, és mindent megtettünk annak érdekében, hogy elkerüljük ezt az ár frissítést, de semmi jele annak, hogy a költségek emelkedő trendje korrigálásra kerülne” – mondja Gonzalo García de Salazar, a vállalat globális értékesítési vezetője.

Annak érdekében, hogy minimalizáljuk a kereskedőkre és a felhasználókra gyakorolt ​​hatást, az Orbea-nál további erőfeszítéseket tettünk a felhasználók által már lefoglalt és a kereskedő által az Orbea rendszerben jóváhagyott kerékpárok árainak fenntartására.

„Ez nehéz döntés volt az Orbea számára, mert ennek következményei lesznek üzleteinkre és a kerékpáros közösségre nézve, akik bíznak és továbbra is bíznak a márkánkban. Megértjük, hogy ez mit jelent.”

Az áremelés után modosított árak elérhetők az orbea.com oldalon.

Angol nyelvű hivatalos közlemény

Press Release: Orbea

Since the onset of the pandemic the global economy has suffered continual impacts which have hit all sectors, including the bike industry. For the sake of transparency, we want to explain the reasons that underlie our decision to increase our prices, and the measures set in place to soften the impact of these increases.

-The prices of raw materials such as aluminum, steel, and carbon have been rising continuously for months, as have fuel prices.
-Transport costs have also risen disproportionately due to a shortage of containers, ships, and to congestion at ports.
-The bike industry, like many others, is suffering from intermittent or ongoing failures in the supply of components. This forces us to modify our specifications or seek similar alternatives, always striving to maintain quality.

At Orbea we have held out as long as possible before applying this update, but in the end we have been forced to raise our prices for this year.

“We are a company that is committed to our community of users and our stores. We are continuously monitoring market trends and have done everything that we could to avoid this price update, but there is no sign of the upward trend in costs being corrected” states Gonzalo García de Salazar, the company’s Global Sales Manager.

Seeking to minimize the impact for dealers and users alike, at Orbea we have made a further effort to maintain our prices on those bikes already reserved by users and confirmed by their dealer in the Orbea system.

„This has been a difficult decision for Orbea, because it will have consequences for our stores and for the cycling community, who have trusted and continue to trust in our brand. We understand what this means”

The new prices will be available at orbea.com today.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük