webshop menü
Hammerhead Karoo 2 #blog

A SRAM felvásárolja a Hammerhead márkát

A SRAM márka méltán híres a kerékpározók körében. Olyan márkák és termékek köthetőek hozzá, amik a prémium kategóriát képviselik. Pár példa erre, a RockShox (teleszkópok), a Zipp (kerekek, kiegészítők), a Truvativ (hajtókarok) és a Quarq (wattmérők). 2022 igazán kedvező év lehet számukra, hiszen a múlt héten tett hivatalos bejelentés alapján a kerékpáros komputerek világában is láthatjuk majd őket.

A SRAM felvásárolja a Hammerhead márkát

A SRAM bejelentette, hogy közös megállapodást kötött és ezáltal felvásárolja a Hammerhead nevű márkát, akik a Karoo 2-es kerékpáros komputerről váltak híressé. Ez a felvásárlás magasabb szintre emeli a már népszerű gyártót. De mi is fog történni? Mi lesz a technológiával? De a legfontosabb, mi lesz a Hammerhead jelenlegi dolgozóival?

Egyelőre a következő dolgok maradnak érvényben a felvásárlás után:

  • Nem változnak olyan dolgokban, mint a támogatás, stb.… mindez a Hammerheadnél marad
  • A kereskedők/forgalmazók nem változnak, ez marad a Hammerheadnél. Bár kérdéses, hogy ez hosszútávon is így marad-e, hiszen a SRAM egy teljesen megbízható és fejlett disztribútori rendszert épített fel. Erre majd visszatérünk pár hónap múlva.
  • A Hammerhead személyzeti és fejlesztői csapatai nem változnak. Az akvizíciós struktúra azt jelenti, hogy a Hammerhead 100%-ban az innovációra és a termékekre összpontosíthat, hogy a legjobban szolgálja ki az ügyfeleket.”
  • Megerősítették, hogy minden alkalmazottat megtartanak (senki sem veszíti el az állását)
  • Megerősítették, hogy jelenlegi cégük székhelye nem változik
  • Megerősítették, hogy az összes meglévő gyártólétesítmény változatlan marad
  • Megerősítették, hogy ennek részeként az összes meglévő befektetőt teljesen kivásárolták.
  • Végül megerősítették, hogy Chris Froome továbbra is részt vesz a vállalatnál „a márka barátjaként és az Israel-Premier Tech csapat tagjaként”.

Más szóval, most még gyakorlatilag semmi sem változik.

„A SRAM és a Hammerhead együtt folytatja egy innovatív kerékpáros technológiai platform fejlesztését, amely biztosítja, hogy a versenyzők zökkenőmentesen integrálódjanak a meglévő hardver- és szoftvertermékek és -szolgáltatások széles skálájával, beleértve a Shimano és az SRAM elektronikus váltást is.”

Más szóval, meg akarták nyugtatni az embereket, hogy a Karoo továbbra is Shimano Di2 váltással fog működni.

Úgy tűnik, hogy ennek nagy része jól össze van foglalva a kiadásban, és azt mondják:

„A Hammerhead egy csodálatos márka díjnyertes termékekkel, és nem tervezünk semmit az innovációs módszerükön változtatni” – mondta Clint Weber, az SRAM növekedési alelnöke.

Az SRAM óriási lehetőségeket látott a Hammerheadben, miután a díjnyertes kerékpáros GPS-komputer (a Karoo 2) 2020 végén piacra került, és a világ számos élsportolójának kormányán landolt. Csak az elmúlt évben a Hammerhead hétszeres bevételnövekedést ért el, és versenyzői közösségük több mint egymillió órányi kavics-, beton- és ösvényeket futott le.

Összefoglalva a leírtakat: A Hammerhead önálló márka marad az SRAM-portfólión belül, lehetővé téve a márka számára, hogy továbbra is építsen innovatív termékére. Tovább haladva a Hammerhead összekapcsolja a kerékpározási tapasztalatokat, folytatja a sportolók és a csapatok névsorának bővítését, és együttműködik az SRAM-mal a jövőbeli lehetőségek kiaknázásában.

A hivatalos közlemény a SRAM-tól itt olvasható.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük