webshop menü
Bosch motor hézagolás #blog

eBike motor szerviz

Bosch eBike motorok felújításával 2018 óta foglalkozunk. Mint minden az APPSolute márkához köthető részlegünk, ez is úgy indult, hogy kerékpáros baráti körünkből érkezett egy megkeresés, amire kíváncsian igent mondtunk. Azóta már sok Bosch eBike motor megfordult már szervízünkben; volt olyan motor amihez mi gyártottunk alkatrészeket, és sikeresen végeztünk már Bosch motor alaplapjavítást is!

Az APPSolute Sport részlegünkkel később nyitottunk a Brose, Brose – Specialized, Shimano, Yamaha motorok felé is, így kerültünk kapcsolatba Európa legnevesebb motorfelújító üzemével az angol eBike Motor Centre-rel (Performance Line Bearings). Kizárólagos magyarországi partnereként, alkatrészellátásunk stabil, és szakmai kérdésekben is van kihez fordulnunk.

Az APPSolute Sport eBike motor javítási programjában az alábbi szolgáltatások érhetőek el:

eBike motor kisszerviz (kopott, zajos csapágyak cseréje)

Legtöbb esetben ezt a szervizt végezzük a hozzánk beérkezett motorokon. Szétszerelés előtt munkaállomásunkon megvizsgáljuk a motort, kiolvassuk az esetleges hibakódokat diagnosztikai eszközök segítségével, majd szétszereljük azt. Ezt követően átnézzük a csapágyakat, fogaskerekeket, tengelyeket, ellenőrizzük a zégergyűrűket (furcsa, de néha lepattannak a hajtókar tengelyéről).

A következő lépésben felvezetjük tapasztalatainkat munkalapkövető rendszerünkbe, készítünk egy részletes árajánlatot, és felvesszük a kapcsolatot Veled. Visszajelzésedet követően (ha szükséges telefonon is szívesen egyeztetünk) megkezdjük a javítást.

Ez a szolgáltatásunk költséghatékony, azonban itt az esetleges egyeztetések miatt lassabb lehet az ügymenet mint a nagyszerviznél.

eBike motor nagyszerviz (teljes motor felújítása, összes csapágy cseréje)

Ha időt szeretnél megtakarítani, igénybe veheted a teljes motorfelújítás, azaz a nagyszerviz szolgáltatásunkat. Ilyenkor egy minden részletre kiterjedő motorfelújítást végzünk. Természetesen ezeknél a javításoknál is a motor hardveres és szoftveres bevizsgálásval kezdünk, és ha alaplaphibára utaló jeleket észlelünk, akkor egyeztetünk Veled mielőtt belefognánk a nagyszervizbe.

Ezt a szolgáltatásunkat azoknak ajánljuk, akiknek fontos a gyorsaság és nem szeretnének a részletes árajánlatunkra várni, majd arra reagálni.

A motort tesztelése után, az összes belső hajtáslánc-alkatrészt eltávolítjuk ultrahangos tisztítás és ellenőrzés céljából. Ezt követően a hajtáslánc összes csapágyát kiépítjük, és azokat az eredeti vagy annál jobb minőségűre cseréljük. Ezután újrazsírozzuk a gyártó által előírt felületeket, ahol indokolt ott speciális zsírokat is használunk a kopás és a víz behatolása elleni védelem érdekében. Az új tömítések, O-gyűrűk és biztosítógyűrűk felszerelése után összeépítjük a motort. (Természetesen ha a javítás közben úgy észleljük, hogy egy alkatrész meghibásodott vagy elhasználódott, felvesszük Veled a kapcsolatot, mielőtt új alkatrészt szerelnénk be).

eBike motor csapágyvédelem fejlesztés

Bosch, Brose, Specialized – Brose motorok esetében javasoljuk a csapágyvédelem fejlesztését. Ezeknél a motoroknál a hajtókar tengelyének csapágyazásának az élettartamát könnyen meg lehet hosszabbítani megfelelő védelemmel. Emellett a Brose és Specialized – Brose motoroknál az alaplapot is érheti nedvesség, ami egy utólagos tömítés beszerelésével kiküszöbölhető.

Milyen motorokhoz rendelkezünk diagnosztikai eszközzel és a szükséges gyártói háttértámogatással?

Cégünk az alábbi gyártóknak hivatalos szervizpartnere:

  • Bosch
  • Brose
  • Specialized
  • Fazua
  • EbikeMotion
  • EbikeMotion – Mahle
  • Shimano

A motorok szakszerű ki-és beszerelését, valamint javítását budapesti műhelyünkben végezzük. Ha nincs módod a teljes kerékpár beszállítására, abban az esetben keresd meg a Hozzád legközelebb eső szervizpartnerünket, akik elvégzik Neked a motor ki- és beszerelését, majd futárszolgálattal elküldik hozzánk a motort felújításra. Szervizpartnereinkről érdeklődj bármelyik elérhetőségünkön, és ha tudsz ajánlani számunkra új partnert, szívesen felvesszük velük a kapcsolatot!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

5 hozzászólás

  1. Gábor on

    Információt szeretnék kérni Yamaha PW-ST motor felújítás kb mikor lesz esedékes hány km-nél, kaphatnék erről infót ill mennyibe kerülne egy teljes csapágycsere-zsírozás stb a motor leadásával?

    Válasz
      • Kern Abris on

        Tisztelt Varhegyi úr!

        Hasonló dologgal keresnem önöket mint a fent kérdező.
        Yamaha pV motor nagy generálja volna szükségem.
        Lehetséges illetve ha igen milyen árban.
        Udvozlettel

        Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük