webshop menü
Orbea RS Toolbox #blog #eBike #kerékpáros computer

Orbea RS Toolbox aktiválása Garmin készülékeken

A legújabb Orbea Rise kerékpárok ma már kijelző nélkül érkeznek le a gyártósorról. Természetesen rendeléskor kérhető módosítás erre vonatkozóan, de nem fogunk egy sok adattal elátott eszközt kapni. Van akinek ez is elég lesz, de ha már a kéznél van egy Garmin okosóra vagy kerékpáros GPS, akkor használjuk ki ennek a rejtett lehetőségét. Tarts velünk hogy megismerd az RS Toolbox adta lehetőségeket.

Az Orbea oldalán van egy videó, ahol egy 8 percben elmondják hogyan is kell aktiválni az RS Toolboxot Garmin készüléken. Már több alkalommal is megtapasztaltuk, hogy nem működik mindig az ott mutatott megoldás. Mi kitapasztaltunk egy szerintünk stabilabban járható utat, buktatók nélkül.

Orbea RS Toolbox Guide

Előkészülétek

Kezdjük is az előkészületetekkel. Ha már Garmin készüléked van, akkor biztos rendelkezel a Garmin Connect alkalmazással és Garmin fiókod is van. Ha új vagy ezen a téren akkor kezd azzal, hogy letöltöd a Garmin Connect alkalmazást és párosítod hozzá GPS-ed vagy okosórádat. Amit még célszerű előre letölteni az a Garmin IQ. Ezen keresztül lehet majd telepíteni az RS Toolbox adatmezőt.

Orbea

Feltehetően először van a tulajdonodban egy Orbea Rise kerékpár, amihez jó szórakozást kívánunk és üdvözlünk a light eMTB-k világában. Amit érdemes itt gyorsan megtenni az az, hogy az orbea.com oldalon regisztrálsz egy felhasználói fiókot. Itt tudod majd érvényesíteni a kerékpár garanciáját is, de első körben elég egy regisztráció.

RS Toolbox

Javasoljuk, hogy ezek után a mobiltelefonod böngészőjében keresd fel az apps.garmin.com oldalt. Itt a keresőbe írd be, hogy RS Toolbox, vagy egyszerűen ezen a linken is elérheted. De fontos, hogy telefonon nyisd meg, mert eddigi tapasztalataink alapján számítógép segítségével nem működött az aktiválás.

Az Unlock gomb megnyomásával aktiválni kell az RS Toolbox alkalmazást. Ha nem látod elsőre ezt a lehetőséget az amiatt lesz, mert be kell jelentkezned a Garmin fiókoddal. Majd ezután kapsz egy sikeres aktiválás üzenetet.

RS Toolbox aktiválás

Nyisd meg a Connect alkamazást, középen fent látható a csatlakoztatott eszköz. Ezen belül Tevékenység és alkalmazáskezelés, majd az Adatmezők. A További adatmezők lehetőségre kattintva irányít át a az alkalmazás a Garmin IQ áruházba. Itt úgyszintén rákeresünk, hogy RS Toolbox. Letöltés, majd telepítés. Az Orbea által kiadott videóban ennél a pontnál kell aktiválni, de nekünk eddig egyszer sem dobta fel ezt a lehetőséget, ezért kellett az előzőkben leírt műveleteket végrehajtani. Ezután szinkronizáljuk a Garmin készülékünket a Connect alkalmazáson belül.

RS toolbox letöltés

Garmin

Ennél a pontnál a telefonról átváltunk az okosórára vagy az Edge készülékre. A kompatibilis eszközöket itt megtalálhatod. Én egy Edge 520-as készüléket párosítottam egy Rise M20 kerékpárral. Az adatmezők beállítása szinte mindegyik készüléken ugyanúgy működik. Keressük meg a beállításokban a tevékenységi profilokat és válasszuk ki azt, amit általában használunk. Ezen belül lesz a Data Screen vagy Adatmezők lehetőség. Az egyik kikapcsolt kijelzőt válasszuk ki és aktiváljuk. Az elrendezést állítsuk be úgy, hogy csak egy adat legyen látható. Ide helyezzük el a Garmin IQ adatmezőt. Mentsük el és térjünk vissza a főképernyőre. Válasszuk ki az általunk beállított kijelzőt. Searching felirat fog minket fogadni, kapcsoljuk be a kerékpárt, a két eszköz automatikusan fel fogja ismerni egymást és láthatóvá válik minden szükséges információ. A következő videóban, képekkel illusztrálva, a Garmin készüléken történő beállítást mutatjuk be.

Ha érdekelnek Orbea Rise-al és egyéb light eMTB-kel kapcsolatos kulisszatitkok és szeretnél egy jó közösség tagja lenni, akkor ne habozz, csatlakozz privát Facebook csoportunkhoz!

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Egy hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük