webshop menü
elektromos rásegítésű kerékpár támogatás #blog

Elektromos rásegítésű kerékpár támogatás

Elektromos rásegítésű kerékpár támogatás

Most már kijelenthetjük, hogy az eddig csak reméltnek vélt hír igaz. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szervezésében, újra elérhető az elektromos rásegítésű kerékpár támogatás.

Ma reggel jelent meg a teljes pályázat az elektromobilitas.humda.hu oldalon. Pályázni 2022. április 14 és 2023. április 14 között lesz lehetőség, olyan személyeknek, akik rendelkeznek magyarországi lakóhellyel és magyar adóazonosító jellel.

Pályázható kerékpárok

A pályázatban a pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén legfeljebb 100 ezer, illetve a nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpároknál 180 ezer Ft értékű támogatás nyerhető el. A teljes támogatási költségkeret egymilliárd forint.

A támogatás pedálszenzoros kerékpároknál bruttó 600 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál bruttó 1,2 millió Ft-nál drágább kerékpárokra nem igényelhető.

Az elektromos segédmotorral felszerelt kerékpárok maximális teljesítménye nem lehet 250 W-nál magasabb érték. A kerékpár nem rendelkezhet gázkarral és az akkumulátora ólom mentesnek kell legyen. Csak olyan biciklire igényelhető a támogatás, amelynek motorja csak akkor kapcsol be, amikor a rajta ülő személy hajtani kezdi és amint eléri a 25 km/h-ás sebességet az ki is kapcsol. A kerékpár súlya maximum 30 kg és kerekének mérete minimum 26 hüvelyk. Összecsukható kerékpár esetén minimum 16 hüvelyk.

A pályázat beadásához nem szükséges munkáltatói igazolás, így jóval többen igényelhetnek támogatást, például kismamák, nyugdíjasok és egyetemisták is.

 

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük