webshop menü
Orbea Kemen és Kemen SUV #bemutató #blog #eBike

Orbea Kemen és Kemen SUV

Az Orbea kitűnik a nagyteljesítményű elektromos hegyikerékpárok világában azzal, hogy a népszerű Rise eMTB sorozatú Shimano EP8 középhajtású motoron egy alacsonyabb nyomatékú és akkumulátor-hosszabbító szoftverhangolást alkalmazott. Az új Kemen és Kemen SUV városi és túra kerékpárjaihoz azonban a spanyol márka a Shimano rendszer teljes erejét kihasználja.

Orbea Kemen és Kemen SUV

„Az Orbea a Kemen és a Kemen SUV-t is a Shimano EP8 motor köré tervezte, 85 Nm nyomatékkal. Ellentétben más ebike-modellekkel, mint például a Rise vagy az Urrun (amelyek 60 Nm-es csúcsnyomatékkal rendelkeznek), a Kemen-t a standard szoftverrel láttuk el, hogy nagy teljesítményt nyújtsunk. Megmászhatod a legmeredekebb emelkedőket vagy szállíthatod a legnehezebb terheket, még akkor is, ha teljesen fel van szerelve” – mondja Orbea.

Az Orbea Kemen és Kemen SUV is elérhető férfi és női vázas változatban. Mindkét modell alumíniumból készült, triple-butted vázmegmunkálással. Az Orbea elmondása alapján törekedtek arra, hogy egy karbonszerű vázat hozzanak létre, integrált akkumulátorral.

Orbea Kemen

Orbea Kemen

Az Orbea Kemen egy elektromos hibrid kerékpárnak készült, amely könnyedén lehet közlekedni úton és könnyebb terepeken a 2,25-ös gumiknak köszönhetően. Ezen felül sárvédővel, 18 kg-ig terhelhető csomagtartóval és vonóhoroggal is ellátták.

Orbea Kemen SUV

Orbea Kemen SUV

Az Orbea Kemen SUV egy valamivel robusztusabb modell. A 2,35 hüvelyk széles gumiabroncs agresszívabb futófelülettel rendelkezik. A csomagtartó 27 kg-ig terhelhető, amely lehetővé teszi a gyerekülés vagy sok-sok poggyász felszerelését.

Mindkét kerékpárt a Shimano Steps EP8 85Nm nyomatékra képes motor hajtja. Ehhez egy 540Wh-ás a vázba integrált akkumulátor társul. A leírás alapján akár 5 óra hosszú túrákat is beütemezhetsz vele, persze az idő függ attól, hogy hogyan és hová mész. A töltési idő is kedvező, 0-ról 100-ra 4 óra alatt képes feltölteni. Ha valakinek kevés lenne ez a teljesítmény, mindkét Kemen kerékpárhoz elérhető a Range Extender, ami 252Wh-val növeli a teljes kapacitást.

Orbea Kemen és Kemen SUV kábelezés

Az Orbea Kemen kábelezése.

Másik szemmel látható újítás, hogy a kábelek szinte teljesen eltűnnek a kerékpáron. Ez az integrált elvezetésnek köszönhető. Jól látható, hogy minden kábel a kormány alatt fut el és a stucniban lép be a vázba. Kivéve az első fék kábele, az az egyetlen, amit jól lehet látni vázon kívül.

Az Orbea a legújabb Shimano Linkglide hajtást használja a Kemenben. Ezt kifejezetten az eBike-okhoz tervezték, amely felerősíti a láncot és a lánckereket, hogy kezelni tudja a motorból érkező nyomatékot. Ezen felül növeli a tartósságot és egyenletesebb váltást biztosít terhelés alatt.

Négy Kemen kerékpár érkezett. A Kemen 10 a legjobb városi közlekedő 100 mm-es FOX 34 Float AWL villával és 11 sebességes Shimano XT Linkglide hajtással, valamint 2,25 hüvelykes Schwalbe abroncsokkal és egy 100 mm-es dropper-rel.

A Kemen 30 Marzocchi Bomber Z2 100 mm-es első villával és 10 sebességes Shimano Deore Linkglide hajtással. Ez a modell dropper nélkül érkezik.

Vaskosabb gumiabronccsal igazi terepgyilkos trekking kerékpár a Kemen SUV. Igazából ez a legnagyobb különbség a Kemen és a Kemen SUV kerékpárok között. Az egyéb specifikációk és az elnevezések is megegyeznek.

A részletes specifikációt és a modelleket ide kattintva lehet elérni.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük