webshop menü
Onewheel Pint X Footpad csere #blog #onewheel #szerviz

Onewheel Pint X Footpad csere

Egy kedves ügyfelünk hozta vissza szeretett Onewheel Pint X elektromos gördeszkáját azzal a problémával, hogy nem kapcsol be, csak a LED villog sárgán. A hiba diagnosztizálása után elkezdődött a garanciális ügyintézés, ennek a folyamatát mutatjuk be következő cikkünkben.

Error 15 hibakód és a megoldás

A hiba egy reggelen kezdődött, mikor levette a töltőről és már egyből a hibakóddal kapcsolt be az elektromos gördeszka. Diagnosztizáltuk az egykerekűt, és a ,,Need my personal space” hibaüzenetet, azaz Error 15 hibakódot jelezte ki a gyári applikáció. Fontos információ, a hibaüzenet akkor is megjelenhet, mikor még csak kézben van tartva a deszka, és úgy történik a bekapcsolás. Ebben az esetben az elektromos egykerekű talajon történő újraindítása után kezdhetjük is az utat. Első körben mi is erre gondoltunk, de sajnos nem oldotta meg az újraindítás a hibát, ezért hardveres meghibásodásra gyanakodtunk. Az amerikai gyártó hivatalos magyarországi partnereként az alábbi Onewheel szerviz munkákat végezzük a hibás gördeszkákon:

  • footpad csere (nyomás érzékelő szenzorral ellátott lábtartó)
  • gumi csere
  • bumper csere (alsó koptató)
  • fender csere (sárvédő)
  • rail guard csere (váz védő)

Itt kell megemlítenem, hogy a gördeszka még garanciális volt, az amerikai gyártó 6 hónap vagy 1000 km garanciát ad a kopó alkatrészekre, amikbe beletaroznak a bumperek, a gumi, az akkumulátor és a footpadek is.

Onewheel Pint X Footpad Csere

A kék deszka a hibás, a sárga a saját tesztalanyunk.

Furdalta az oldalunkat a kíváncsiság, így kicseréltük a footpadet, amit a saját demo Onewheel Pint X deszkánkról építettünk át. Azzal az alkatrésszel hibátlanul bekapcsolt és működött is a hibás gördeszka. Nem volt mást tenni, mint a felvenni a kapcsolatot a Onewheel support-tal, ahol gyártó által küldött dokumentáció alapján korábban már elvégzett alkatrész tesztet kellett lejelentenünk. Ezt még pár levélváltás követte, ahol a vásárlást igazoló számlát is bekérte a gyártó, majd légipostával útnak is indították az új Pint X footpad-et.

Hogyan is történik egy Pint X footpad csere?

Az új footpad-hez a gyártó új csavarokat és egy torx kulcsot is küld, ezek mellé a csatlakozó bontásához szükséges speciális szerszámra is szükségünk van. Minden csavar, T20-as torx kulccsal bontható. Először a fendert szereltük le, aminek az eltávolítása a Onewheel Pint X esetén nem szükséges a footpad cseréhez, de így teljesen karcmentesen elvégezhető a javítás. A footpad felső részén 2db csavar, az alsó részén a LED csík előtt szintén 2db egyforma méretű torx csavar kitekerése szükséges. Ezután már csak a 2db hosszabb csavar tartja a footpadet a helyén, ami a bumper felső oldali részén helyezkedik el. A csavarok eltávolítása után, könnyedén felemelhető a Onewheel footpad. Fontos, hogy mindig kikapcsolt állapotban szereljük a gördeszkát. A footpad kiemelése után, a Onewheel által küldött speciális csatlakozó bontó szerszámmal lehet kilazítani a footpad-et csatlakoztató kábelt. Amennyiben nincs ilyen eszközünk, úgy egy keskeny fejű fogóval is lazítható a csatlakozó. A fogóval történő bontás során, óvatosan szabad csak tekerni, mivel műanyag bajonettzár könnyen eltörhet. Az új footpad-et kizárólag egy módon lehet összekötni a deszkával, majd újra a gyártótól kapott behajtó szerszámmal rögzítettük a bajonettzárat. Ezt követően hibakód nélkül bekapcsolt a Onewheel. Az új footpad rögzítő csavarok behajtása után egy tesztkört mentünk a Onewheel Pint X deszkával, ahol minden a gyári értékeknek megfelelően működött.

Az eredmény egy tökéletesen működő elektromos egykerekű és egy elégedett ügyfél.

Jöjjenek a képek:

Hallottál már használt Onewheel felvásárlási és beszámítási akciónkról? Ha nem, akkor mindenképp látogasd meg blogbejegyzésünket.

Buy or rent a Onewheel in Budapest

Are you looking for Onewheel products but you can not buy these in your country?

We can ship Onewheel boards and acessories not only to Hungary but also to the following countries: Bosnia and Herzegovina, Croatia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia.

Of course you can also visit our store in Budapest and rent a Onewheel for test ride before buying it. Or if you would explore Budapest on Onewheel: https://www.instagram.com/onewheelguide/

Please do not hesitate to contact us for more info: sport@appsolute.hu

Onewheel Belgrade, Bucharest, Ljubljana, Podgorica, Sarajevo, Zagreb

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük