Onewheel Pint X Footpad csere #szerviz #blog #onewheel

Onewheel Pint X Footpad csere

Egy kedves ügyfelünk hozta vissza szeretett Onewheel Pint X elektromos gördeszkáját azzal a problémával, hogy nem kapcsol be, csak a LED villog sárgán. A hiba diagnosztizálása után elkezdődött a garanciális ügyintézés, ennek a folyamatát mutatjuk be következő cikkünkben.

Error 15 hibakód és a megoldás

A hiba egy reggelen kezdődött, mikor levette a töltőről és már egyből a hibakóddal kapcsolt be az elektromos gördeszka. Diagnosztizáltuk az egykerekűt, és a ,,Need my personal space” hibaüzenetet, azaz Error 15 hibakódot jelezte ki a gyári applikáció. Fontos információ, a hibaüzenet akkor is megjelenhet, mikor még csak kézben van tartva a deszka, és úgy történik a bekapcsolás. Ebben az esetben az elektromos egykerekű talajon történő újraindítása után kezdhetjük is az utat. Első körben mi is erre gondoltunk, de sajnos nem oldotta meg az újraindítás a hibát, ezért hardveres meghibásodásra gyanakodtunk. Az amerikai gyártó hivatalos magyarországi partnereként az alábbi Onewheel szerviz munkákat végezzük a hibás gördeszkákon:

  • footpad csere (nyomás érzékelő szenzorral ellátott lábtartó)
  • gumi csere
  • bumper csere (alsó koptató)
  • fender csere (sárvédő)
  • rail guard csere (váz védő)

Itt kell megemlítenem, hogy a gördeszka még garanciális volt, az amerikai gyártó 6 hónap vagy 1000 km garanciát ad a kopó alkatrészekre, amikbe beletaroznak a bumperek, a gumi, az akkumulátor és a footpadek is.

Onewheel Pint X Footpad Csere

A kék deszka a hibás, a sárga a saját tesztalanyunk.

Furdalta az oldalunkat a kíváncsiság, így kicseréltük a footpadet, amit a saját demo Onewheel Pint X deszkánkról építettünk át. Azzal az alkatrésszel hibátlanul bekapcsolt és működött is a hibás gördeszka. Nem volt mást tenni, mint a felvenni a kapcsolatot a Onewheel support-tal, ahol gyártó által küldött dokumentáció alapján korábban már elvégzett alkatrész tesztet kellett lejelentenünk. Ezt még pár levélváltás követte, ahol a vásárlást igazoló számlát is bekérte a gyártó, majd légipostával útnak is indították az új Pint X footpad-et.

Hogyan is történik egy Pint X footpad csere?

Az új footpad-hez a gyártó új csavarokat és egy torx kulcsot is küld, ezek mellé a csatlakozó bontásához szükséges speciális szerszámra is szükségünk van. Minden csavar, T20-as torx kulccsal bontható. Először a fendert szereltük le, aminek az eltávolítása a Onewheel Pint X esetén nem szükséges a footpad cseréhez, de így teljesen karcmentesen elvégezhető a javítás. A footpad felső részén 2db csavar, az alsó részén a LED csík előtt szintén 2db egyforma méretű torx csavar kitekerése szükséges. Ezután már csak a 2db hosszabb csavar tartja a footpadet a helyén, ami a bumper felső oldali részén helyezkedik el. A csavarok eltávolítása után, könnyedén felemelhető a Onewheel footpad. Fontos, hogy mindig kikapcsolt állapotban szereljük a gördeszkát. A footpad kiemelése után, a Onewheel által küldött speciális csatlakozó bontó szerszámmal lehet kilazítani a footpad-et csatlakoztató kábelt. Amennyiben nincs ilyen eszközünk, úgy egy keskeny fejű fogóval is lazítható a csatlakozó. A fogóval történő bontás során, óvatosan szabad csak tekerni, mivel műanyag bajonettzár könnyen eltörhet. Az új footpad-et kizárólag egy módon lehet összekötni a deszkával, majd újra a gyártótól kapott behajtó szerszámmal rögzítettük a bajonettzárat. Ezt követően hibakód nélkül bekapcsolt a Onewheel. Az új footpad rögzítő csavarok behajtása után egy tesztkört mentünk a Onewheel Pint X deszkával, ahol minden a gyári értékeknek megfelelően működött.

Az eredmény egy tökéletesen működő elektromos egykerekű és egy elégedett ügyfél.

Jöjjenek a képek:

Hallottál már használt Onewheel felvásárlási és beszámítási akciónkról? Ha nem, akkor mindenképp látogasd meg blogbejegyzésünket.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.


Olvasnál még?

Ha tetszett ez a cikk, akkor ezek is érdekelhetnek:


Címkék

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.