webshop menü
Bosch Smart System teljes termékcsalád #blog #eBike

Bővül a Bosch Smart System család

Korábbi cikkünkben már bemutattunk az új Bosch Smart System-et, így ezt nem fogjuk újra hosszasan elemezni. Aki kíváncsi rá itt elolvashatja. Mi azokra az újdonságokra szeretnénk most a figyelmet felhívni, amiket a napokban jelentett be a Bosch.

Bővül a Bosch Smart System család – új hardver és szoftver a Bosch portfóliójában

Eddig a Bosch Smart System inkább egy kis önálló megoldás volt, amely lehetővé tette az eBike gyártók számára, hogy csak korlátozott számú kompatibilis alkatrészt használjanak. A Bosch azonban csak fokozta a kedélyeket, és nem csak új motorokat és akkumulátorokat mutatott be, hanem további hardvert és szoftvert is. Ezeknek célja a Smart System fejlesztése és vonzóvá tétele az eBike felhasználók szélesebb körének számára. Itt található az összes legfontosabb információ, amit tudni kell a Smart System újdonságairól.

Motorfrissítések és a Bosch Smart System kínálatának bővítése

2023-ra a Bosch összesen három új motort jelentett be, amelyek az új, átdolgozott Bosch Smart System szívét alkotják. Az új Performance Line Motort, amelyet a City eBike-okhoz és a belépő szintű eMTB-ekhez terveztek, átdolgozták, hogy kompatibilis legyen az új ökoszisztémával, és 75 Nm-re növelték a nyomatékot. A frissített Smart System termékcsalád a nagy rásegítésű Bosch Cargo Line motort is tartalmazza a teherkerékpárokhoz és a Performance Line Speed ​​motort az S-Pedelecekhez.

Az új Smart trió: a vadonatúj Performance Line, Cargo Line és Performance Line Speed ​​Smart System motorjai.

Új Bosch Smart System akkumulátorok

A Bosch új akkumulátorokat is bemutatott az új motorokhoz. Míg a németek eddig csak egy teljesen integrált PowerTube 750-es akkumulátort kínáltak Smart System-ükhöz, addig a legújabb generációban a PowerTube 625 és a PowerTube 500 is szerepel, amelyek – ahogy a név már sugallja – 625 Wh, illetve 500 Wh kapacitásúak. Mindkettő azonos alaktényezővel rendelkezik, mint a 750 Wh-s modell, de rövidebbek és könnyebbek, így a kerékpárgyártók nagyobb szabadságot kaphatnak a vázkialakításban, és lehetővé teszik számukra, hogy az új rendszert kis vázméretekbe is integrálni tudják. Az új belső akkumulátorok mellett a Bosch két új külső modellt is bemutatott, a PowerPack 725-öt és a PowerPack 545-öt, amelyeket túlnyomórészt teherkerékpárokhoz használnak majd. A praktikusság kedvéért a PowerPack akkumulátorok kompatibilisek egymással, így kiválaszthatod az igényeidnek leginkább megfelelő méretet, amennyiben a kerékpárgyártó ezt lehetővé teszi.

Az új Bosch rendszervezérlő és az új Bosch Mini Remote

A Bosch Performance Line CX motorról a Bosch Smart System-re történő generációváltás fő hátránya a korlátozott távirányító és kijelző opció volt. A Smart System eddig csak a LED-es távirányítóval és a KIOX 300 kijlezővel volt kompatibilis. Ez azonban most megváltozik, mivel a Bosch bemutatja az új, minimalista rendszervezérlőt és a Mini Remote-ot. A System Controller egy kezdetleges LED-kijelző, amely a kerékpár felső csövébe integrálható. Az alján található +/- gomb segítségével válthatsz a támogatási módok között, míg a rendszervezérlő elején található bekapcsológombbal be- és kikapcsolhatod a rendszert. A LED-sávok jelzik az akkumulátor töltöttségi állapotát, míg egy LED-gyűrű jelzi, hogy melyik támogatási módban vagy. Ezen túlmenően a rendszervezérlő interfészként szolgál egy okostelefonhoz, ezzel helyettesítve a LED-es távirányítót, így a „Walk Assistant” és a világításkapcsoló a Mini Remote-ra került. A vezérlő és a Mini Remote Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikálnak.

Bosch Mini Remote és kijelző

Bosch Mini Remote és a minimalista rendszervezérlő

Az új Intuvia 100 kijelző viszont inkább a városi kerékpárosokat célozza meg. A 2,5 hüvelykes képátlójú képernyőméretnek köszönhetően, a vezeték nélküli fekete-fehér kijelző valamivel nagyobb, így könnyebben olvasható. Bluetooth-on keresztül csatlakozik a Smart Systemhez, és hasznos váltási javaslatokat ad a kezdő eBike-osoknak.

Bosch Smart System Intuvia 100

Bosch Smart System – Intuvia 100 kijelző

Az új Auto üzemmód helyzetspecifikus motorrásegítéssel

Az Auto móddal a Bosch olyan támogatási módot kínál, amely automatikusan alkalmazkodik a vezetési helyzethez és a külső körülményekhez. Ha ellenszélben haladunk, vagy spontán ellenmászást hajtunk végre, a motor megnöveli az alátámasztást, lehetővé téve, hogy megőrizzd lendületedet anélkül, hogy erősebben kellene pedáloznod vagy erősebb támogatási módba kellene váltanod. Az új Auto mód visszafelé kompatibilis az összes jelenlegi Smart System motorral, és szoftveresen frissíthető. Az új Cargo mód, amelyet kifejezetten teherkerékpárokhoz fejlesztettek ki, akár 400%-os pedálrásegítést biztosít, ugyanakkor állítólag nagyon természetes érzést kelt, különösen álló helyzetből induláskor.

Új sétasszisztens automatikus Hill Hold stop funkcióval.

Ahogy a neve is sugallja, a „Walk Assistant” segít átjutni a trükkös szakaszokon, ahol nem lehet tekerni a kerékpárt. Ha nehéz kerékpárt tolsz fel egy dombon, érdemes egy kicsit fékezni, vagy egy másodpercre megkerülni a kormányt. Ez viszont nehéz, ha nem tudod meghúzni a féket, és megakadályozni, hogy a kerékpár visszaguruljon . Ekkor az új Hill Hold funkció működésbe lép. Aktivált rendszer mellett a Smart System motor feszítve tartja a láncot, így megakadályozza, hogy az eBike hátra guruljon. Aktiválása után a Hill Hold 10 másodpercig működik, de ez az idő további 10 másodperccel meghosszabbítható a mínusz (-) gomb megnyomásával. A plusz (+) megnyomása kikapcsolja a Hill Hold tartást.

Új nyomkövetési mód és lopásvédelem: a Bosch eBike riasztó

Az eBike Alarm funkció az eBike Lock továbbfejlesztése, amelyet a Bosch nem sokkal ezelőtt, egy szoftverfrissítéssel indított el. Miután engedélyezted az eBike Flow alkalmazáson keresztül, a funkció mindig aktív marad, még akkor is, ha a motor le van kapcsolva. Feltéve, hogy ha van aktív GPS-kapcsolat. Az eBike továbbítja a helyzetét a Bosch eBike Flow alkalmazásnak. Amint valaki megérinti vagy megmozdítja a kerékpárt, amikor az eBike Alarm aktív, a rendszer riaszt. Ha ez nem elég a tolvaj elrettentéséhez, a riasztó egyre hangosabb lesz, és az eBike értesíti tulajdonosát, megosztva aktuális pozícióját. Ehhez a funkcióhoz azonban ConnectModule és opcionális előfizetés szükséges. A Bosch egyéves ingyenes próbaidőszakot kínál, és ezt követően havi 4,99 eurót vagy évi 39,99 eurót számít fel.

Bosch eBike riasztó modul

Bosch eBike riasztó modul

 

Bosch eBike nyomkövetés

Bosch eBike nyomkövetés

Útvonaltervezés a Komoot segítségével és navigáció a Kiox 300-Displayen

Mostantól bármilyen Komoot programozott útvonalat importálhatsz az eBike Flow alkalmazásba, és használhatod navigációhoz. Az igazi csúcspont: a Bosch bejelentette, hogy a régóta várt navigációs funkció hamarosan elérhető lesz az új Kiox 300 kijelzőjén. Ezen a nyáron egy ponton abbahagyhatod majd az okostelefonnal való babrálást, valahányszor ismeretlen kereszteződéshez érsz.

Legújabb termékfrissítésével a Bosch elsősorban a városnéző túrákat, a túrázókat és a teherszállítókat célozza meg, miközben szeretnék rendszerüket alkalmasabbá tenni a mindennapi használatra. Ez azt bizonyítja, hogy a német technológiai óriás aktívan foglalkozik azon eBike felhasználók igényeivel, akiket nem csak a trail teljesítmény, hanem a használhatóság és a csatlakoztathatóság is érdekel. Hogy az életminőség javítása a gyakorlatban is praktikusnak bizonyul-e, azt majd eldönti a nagyközönség.

Az Bosch új ABS rendszere is megérkezett, amiről szeretnénk majd egy kicsivel többet beszélni, egy későbbi cikkünkben. Hamarosan érkezik az is.

További információkért és extra tartalmakért látogass el a Bosch oldalára.

 

 

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük