webshop menü
#blog #onewheel

Onewheel verseny – Race For The Rail

Magyarországon egyelőre még nincsen akkora kultusza a Onewheel-ezésnek, mint az Egyesült Államokban. De mi azért akarunk tenni, hogy itthon is egyre jobban elterjedjen ez a fajta közlekedés. Most olyat mutatunk, amitől fixen leeseik az állad: Onewheel verseny, azaz a Race For The Rail.

Onewheel verseny – Race For The Rail

A kezdetek

Az első versenyhez 2015-ig kell visszautazni, akkor még egy nagyon kis pályán történt a verseny pár résztvevővel. Egy évvel később 2016-ban ismét megrendezésre került egy nagyobb megméredtetés. A Onewheel hivatalos YouTube csatornáján is már látható erről egy rövid összefoglaló, amit így írtak le:

Az idei verseny is őrület volt. Sok versenyző jelent meg, hogy elnyerjék a dicsőséget és a fődíjat. A legjobb versenyzők közül 16-an feszültek egymásnak a Rail Trophy elnyerésének lehetőségéért. Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők, hogy versenyezzenek a valaha épített legnagyobb Onewheel boarder cross pályán. A intenzív és akciódús nap volt, és miután a por leülepedett, Zack Hughes, a Colorado állambeli Salida SUP alapítója került ki győztesként.

A pálya 90 százaléka aszfaltból és az erre épített technikás részekből állt. Egy nagyon minimális füves részt tettek bele csak. Ekkor még csak Onewheel V1-esekkel gurultak a versenyzők.

Race For The Rail 2017-es trófea

2017-ben már egy extrémebb pályával találhatták szembe magukat az érdeklődők. Maradtak régi elemek is, de ekkor már több földes szakasz és egy nagyon durva lejtő is helyet kapott a pályán:

A Onewheel Race for the Rail a GoPro Mountain Games-en az első számú Onewheel verseny esemény. A bolygó legjobb Onewheel versenyzői közül több mint 50 ereszkedett le a coloradói Vailba, hogy esélyt kapjanak a versenyre, és megkaparintsák a hőn áhított Rail-t.

Egy intenzív, kétnapos időmérő selejtező után a mezőnyt 16 versenyzőre szűkítették, majd  fej-fej mellett haladva küzdöttek meg a boarder cross versenyszámban. Mindegyik futamban 4 versenyző vett részt, és csak az első két versenyző jutott tovább. A verseny intenzív volt, de a nap végén Robert Campbell a kaliforniai Los Angelesből vihette haza a Race for the Rail trófeát.

2018-ban új színeket vittek be a sportágba. Az „egyszerű és hagyományos” versenyzést megtoldották egy ügyességi/trükk szekcióval is. Itt különféle trükköket kellett bemutatni ügyességi pályákon és akadályokon. Ezt a kategóriát külön is díjazták. A Onewheel így emlékezik vissza erre:

A GoPro Mountain Games idei Race for the Rail versenye különleges energiával bírt. Egykerekűek százai özönlöttek el Vailba a hétvégén, hogy szemtanúi legyenek az ország legjobb versenyzőinek a trükkversenyen és a versenyen. A verseny színvonala teljesen hihetetlen volt, nagyszerű időt töltöttünk csodálatos emberekkel. Nagyon hálásak vagyunk, amiért olyan helyzetben vagyunk, hogy valami teljesen újat alkothatunk, és hogy van egy közösségünk, amely ennyire kitartóan követ minket. Gratulálok Dave Stewartnak a Lake Tahoe-ból, Kaliforniából, hogy megnyerte a Race for the Rail-t, és Jeff McCoskernek a trükkverseny győztesének.

2019-ben a Onewheel teljesen új köntösbe öntötte a Race For The Rail versenyt. A kétnapos eseményen többszáz résztvevő indult a dicsőségért. A YouTube csatornájukon már élőben is követni lehetett az eseményeket. Itt már megjelentek versenyen a Onewheel XR deszkák is.

Race For The Rail cikk

Race For The Rail 2019 – Viking fejsze

A Onewheel így írta le a történteket:

Két teljes nap versenyzés, időfutamok és több száz ereszkedés mind ehhez vezet. A 15 éves Dom Williams, aki soha nem látott 5 perc és 3 másodperces köridővel szerezte meg a Race For The Rail 2019 bajnoka címet. Micsoda hihetetlen év a Onewheel versenyzés számára! Több mint 120 versenyzőnk volt, fantasztikus szponzoraink, a legdurvább hegyi ösvények, és hatalmas tömeg nézte végig az egészet.

Nézd meg a teljes élő közvetítést YouTube-on!

Külön köszönet illeti partnereinket, a Northstar Resorts, a Yeti, a GoPro, a Kavu, a Polaris Adventures, a Pathwater, az Oru Kayaks, a Mafia Bags, az Eno Hammocks és a Sanuk nevű céget.

Jó idők várnak a Onewheelre. Nincs más, mint ez. Legyen szó kávézásról vagy feltöltődésről, ezekkel az örökös forgó gépekkel abszolút élvezet közlekedni, és rendkívül addiktív.

A nagy abroncs a legsimább vezetési élményt nyújtja és szinte átrepülsz vele a repedéseken és akadályokon.

Race For The Rail 2020 – Csapattal csapatós móka

A 2020-as év igazi meglepetéseket tartogatott magában a Onewheel közönségnek. Először a történelem során csapatban is megküzdöttek a legjobb versenyzők:

A Race For The Rail 2020 teljesen epikus volt. Tanúi lehettünk a készülődő történelemnek és egy legenda születésének. Az új bajnok Wildcard esélytelenként érkezett ebbe a versenybe, csak azért, hogy felülkerekedjen és felemelje a Rail-t.

A sportág által valaha látott legvadabb előzésekkel és rettenthetetlen sebességekkel büszkén mutatjuk be az eseményt a maga teljességében. Láthatatlan interjúkkal és felvételekkel csatlakozz, és hangolódj rá a Onewheel versenyzés őrült világára.

Először a Race For The Rail történetében… A CSAPAT KIHÍVÁSOK BEMUTATÁSA

A bolygó legjobb versenyzői két csapatra oszlottak, és 3 Team Challenge-ben fognak egymás ellen küzdeni, mindegyik 3000 dolláros díjjal. A csapatkapitányokat választották ki, és ők vezetik az első Onewheel Race-t a Rail Draftért. Ma két kihívással találkoznak a csapatok a hegyen.

2021-ben sem maradtunk újdonságok nélkül. Már annyi érdeklődő lett, hogy külön kategóriát indítottak a hölgyeknek is. Emellett megtartották a csapatversenyeket is, amit újfajta kihívásokkal színesítettek. Az egyik ilyen az úgynevezett „váltófutás” volt, ahol a csapattagoknak egy kör megtétele után át kellett adni a stafétabotnak számító 360 fokos kamerát:

Elérkezett a Race for the Rail 2021 Weekend, amely nagymértékben indult olyan csapatkihívásokkal, mint a Joby Baton-váltó és az időfutamok. Éld át újra a Onewheel valaha volt egyik legepikusabb napját!

Race For The Rail 2021 – A Pöröly

Race For The Rail 2021 – A győztes méltó a Pörölyre

Live Stream formájában lehetett követni a 2021-es Race For The Rail eseményeket:

Men’s Championship

Women’s Championship

Team Challenges

Új lebonyolítás, kvalifikációs versenyek és a Onewheel GT

Elérkeztünk az idei év legnagyobb eseményéhez a 2022-es Race For The Rail versenyhez. Idén már teljesen új szervezést kapott. Májustól kezdve folyamatosan rendeztek kvalifikációs versenyeket rendeztek, hogy megtudják kik lesznek azok, akik megmérettethetnek a végső döntőben. A Race For the Rail a Onewheel világbajnokság, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek, a világ legjobb versenyzőit gyűjti össze.

Race For The Rail

Race For The Rail 2022 – GT Sword

A formátum

A formátum egy boardercross stílusú verseny, ahol 4 versenyző egymás ellen küzd meg és a legjobbak mennek tovább a végső döntőig. Ahhoz, hogy a Onewheel-lel olyan gyorsan lefelé haladjanak, amennyire csak tudnak ahhoz minden lelki és fizikai erőre szükség van. Nem beszélve a váratlan kanyarokról és ingovány talajról.

Van női és férfiosztály is, mindegyiknek megvan a maga bajnoka. Az ár a Rail, a hírnév és egy 10 000 dolláros csekk. A Rail az eseményre szabottan készült, a Rail minden eseményhez újabb formát ölt.

Az országszerte megrendezett kvalifikációs futamok győztese automatikusan bekerül a döntőbe. A selejtezők saját deszkákkal zajlanak, de a végső verseny ORL (Onewheel Racing League) -tanúsítvánnyal rendelkező Onewheel GT-kel történik, hogy mindenkinek ugyanaz a felszerelése legyen. Itt tényleg a tudás és az elszántság számít, nem pedig a deszka.

Az évek során a verseny kiforrta magát, és mára már hivatalos Onewheel verseny, amelyet a Future Motion Inc. szponzorál. A Race For The Rail győztese a bolygó leggyorsabb versenyzője lesz. 2022-ben a Sky Tavernben, Nevadában tartották meg augusztus 20-21-én.

A 2022-es Race for the Rails az első, amely a Onewheel GT-t használja alapdeszkaként. A megnövekedett teljesítmény néhány szép és emlékezetes mozdulattal színesítette a versenyeket. A versenyzők valósan feszegetik saját és a deszkák határait.  500 versenyző nevezett be a selejtezőbe, és a döntőben már csak 30 versenyző maradt a nevadai síhegyen.

Live Stream formájában lehetett követni a 2022-es Race For The Rail eseményeket:

Men’s Championship

Women’s Championship

Megtetszett? Gyere el hozzánk és béreld ki elérhető deszkáink egyikét! Bérlés mellett oktatással is foglalkozunk, ahol elsajátíthatod az alapokat ahhoz, hogy biztos lábakon állj a deszkán. Ha nem érzed magad elég biztosnak abban, hogy ez menne egyedül nem kell aggódnod, Mi segítünk.

Elektromos egykerekű gördeszka bérlés

Érdemes követni a www.onewheelracing.com oldalt is.

Buy or rent a Onewheel in Budapest

Are you looking for Onewheel products but you can not buy these in your country?

We can ship Onewheel boards and acessories not only to Hungary but also to the following countries: Bosnia and Herzegovina, Croatia, Montenegro, Romania, Serbia, Slovenia.

Of course you can also visit our store in Budapest and rent a Onewheel for test ride before buying it. Or if you would explore Budapest on Onewheel: https://www.instagram.com/onewheelguide/

Please do not hesitate to contact us for more info: sport@appsolute.hu

Onewheel Belgrade, Bucharest, Ljubljana, Podgorica, Sarajevo, Zagreb

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük