webshop menü
Az új Wahoo ELEMNT Roam V2 #bemutató #blog #kerékpáros computer

Megérkezett az új Wahoo ELEMNT ROAM

Megérkezett az új ELEMNT ROAM, a Wahoo legerősebb és legpontosabb GPS kerékpáros komputere, amely tele van olyan funkciókkal, amelyek minden utazást élvezetessé változtatnak. Az ELEMNT ROAM a kétsávos GPS-technológián keresztül fejlett pontosságot és hatékony intelligens navigációs funkciókat kínál. Következő cikkünkben bemutatjuk a Wahoo legmagasabb szintet képviselő kerékpáros komputerét.

Megérkezett az új Wahoo ELEMNT ROAM

Az új ELEMNT ROAM vagy ROAM V2 esetleg ROAM 2.0, a legnagyobb és legdrágább kerékpárkomputer a Wahoo termékcsaládban, különös tekintettel a térkép részletességre és a navigációra. A forma rendkívül ismerős, de a képernyő több színt és kontrasztot kapott, több a belső tárhely, és a Wahoo nagyobb pozicionálási pontosságot ígér.
Az új eszközt elsőre könnyű összetéveszteni a kifutóban lévő ELEMNT ROAM kerékpáros komputerrel, a szinte azonos méreteknek köszönhetően. Az új készülék valójában valamivel vastagabb, de ennek ellenére még mindig kompatibilis a régi tartóval. A kijelző mérete is megegyezik, 2,7 hüvelykes, két sor LED-lámpával, amelyek programozhatók sebesség, teljesítmény vagy pulzusszám, valamint értesítések és irányjelzők megjelenítésére, akárcsak a régi készüléken. De gyorsan nézzük meg mik változtak ez elődhöz képest.

A fő változások

  • Kétsávos (Dual-band) GPS
  • A memória 32 GB-ra nőtt 4 GB-ról
  • Megnövelt részletesség a térképeken
  • Magasabb kontrasztú kijelző
  • További színek (8 helyett 64)
  • Frissített Summit Segments Climb funkció
  • Kompatibilitás a Supersapiens glükóz monitorral
  • Inkább domború, mint homorú gombok
  • USB-C töltés

Kétsávos (Dual-band) GPS

Ez az első Wahoo kerékpáros komputer, amely ezt a technológiát használja. A Wahoo szerint a kétsávos GPS „továbbfejlesztett és pontosabb navigációs élményt nyújt, különösen, ha olyan területeken közlekedünk, ahol a GPS-vétel korlátozott – például erdőkben vagy városi területeken”.
Az elmúlt években a kétsávos GPS elterjedtebbé vált az okostelefonokban – ahol a pontos helymeghatározás számos kerékpáros alkalmazáshoz elengedhetetlen – és más GPS-eszközökben, köztük a Garmin Fenix 7 okosórában és a Garmin 1040 Solar kerékpáros komputerben is.
A technológia lehetővé teszi a GPS-vevők számára, hogy több, különböző frekvenciájú műholdról érkező jelet nyomon tudjanak követni, és ennek következtében kiszűrjék a környező környezetben lévő tárgyakról visszaverődő pontatlan jeleket.

A memória 32 GB-ra nőtt 4 GB-ról

A Wahoo az új készülék belső tárolókapacitását csekély 4 GB-ról sokkal használhatóbb 32 GB-ra növelte; ez is több, mint a legújabb Wahoo ELEMNT BOLT, amely 16 GB tárhelyet kapott.
A nagyobb kapacitás azt jelenti, hogy az új ROAM a legrészletesebb térképeket kapja a Wahoo-kínálatból. A további tárhely azt is jelenti, hogy több „régió” menthető el az eszközön. Természetesen a nagyobb tárhely nem csak térképekhez használható, hanem olyan adatok tárolására is, mint például útvonalak és edzések.

A kijelző

Az új ROAM, a legújabb ELEMNT BOLT-hoz hasonlóan 64 színnel rendelkező kijelzőt kapott, aminek nagyobb a kontrasztja, és részletesebb, mint a régebbi ROAM készülék.

Az új Wahoo ELEMNT Roam V2

A Wahoo szerint ennél is több szín használata elvonhatja a figyelmet a fontos információkról. Elmondásuk alapján „a kevés szín lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen navigálhassanak a komputer képernyői között, miközben részletesebb térképadatokat és könnyebben olvasható színkódolt diagramokat, grafikonokat és adatmezőket elemezhetnek.” Ezek mellett a már ismert kijelző mellett és felett elhelyezkedő LED-ek is megmaradtak. Ezeket is egyénileg állíthatjuk a figyelni kívánt adathoz.

Kialakítás, felépítés

Az új ROAM formája szinte teljesen megegyezik a kifutó széria fomájával (89 mm x 54,4 mm). Ami a legszembetűnőbb változás az USB-C töltés bevezetése. A Wahoo szerint ez a töltési sebesség javulását eredményezheti. A megnövekedett képernyőszínek és kontraszt ellenére a Wahoo azt állítja, hogy meg tudta őrizni az előző generáció lenyűgöző, 17 órás akkumulátor-élettartamát.
Az ELEMNT ROAM immár domború, nem pedig homorú gombokkal rendelkezik, így könnyebben használható hosszú ujjú kerékpáros kesztyűkkel is.

Szoftver

A hardverfrissítések mellett egy sor szoftverfrissítés is bevezetésre kerül mind a kiadáskor, mind a következő hetekben. A Wahoo szerint, a szélesebb színskála és megnövekedett memóriakapacitásnak köszönhetően egyes funkciók kizárólag az „újabb eszközök” számára lesznek elérhetők, igyekszik minél több eszközén frissítéseket és új funkciókat hozni, hogy megakadályozza azok elavulását. Az egyik ilyen funkció, amely a megjelenéskor (2022. október 4.) lesz elérhető, a biztonsági mentésből történő visszaállítás funkció. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonsági másolatot készítsenek egy korábbi Wahoo-eszközről, majd visszaállítsák új eszközüket a mentett edzési oldalak megtartásával. Ezzel időt és fáradságot takaríthatunk meg egy új eszköz beállításakor.
A Wahoo a közelmúltban rengeteg frissítést vezetett be a Summit Segments Climb funkciójához, és további fejlesztések még mindig várhatóak. A márka szerint az új ROAM-on „az eddiginél könnyebben ellenőrizhetik a kerékpárosok a mászás előrehaladását”.
A Wahoo így folytatja: „Ez a már népszerű funkció most automatikusan észleli az előre feltöltött útvonalon az emelkedőket, megjeleníti a már befejezett emelkedőket, és a felhasználók részletesebb információkat tekinthetnek meg az utazásuk aktuális vagy közelgő emelkedőiről.”

Eszköztámogatás

Az új ELEMNT ROAM minden eddiginél jobban kapcsolódik a Wahoo beltéri és kültéri edzési megoldásainak ökoszisztémájához. A versenyzők és sporttársak mostantól szinkronizálhatják edzéseiket a ROAM szolgáltatásban Wahoo X előfizetésükkel, így hozzáférést biztosítanak számukra a szabadtéri strukturált edzésekhez, valamint a teljes beltéri és kültéri edzéstörténethez a Wahoo SYSTM alkalmazásban.
A régi eszközhöz hasonlóan a ROAM is használható az összes Kickr Smart Trainer és a Kickr Bike vezérlésére, és párosítható a Wahoo összes többi eszközével.

Supersapiens glükózérzékelő rendszer

Érkezett egy olyan funkció amit nem kifejezetten az átlagos felhasználóra szabtak, bár már maga a készülék is túlmutat az átlagos felhasználáson. Ez a Supersapiens glükózérzékelő rendszer. A következő hetekben a Wahoo további információkat közöl majd erről a kompatibilitásáról. A lényege az, hogy pillanatképet ad a vércukorszintről, hogy segítsen optimalizálni a kerékpározási stratégiát és a szükséges energia-utánpótlást.

Az új Wahoo ELEMNT Roam V2

A Supersapiens rendszer egy kis tapasz, amit a felkar hátuljára kell rögzíteni és egy bioszenzoron keresztül közvetíti a szükséges információkat számunkra. Egy vékony és rugalmas izzószála van, amely közvetlenül a bőr alá kerül, hogy hozzáférjen az intersticiális (szövetek közötti) folyadékhoz. Ez a folyadék körülveszi a közvetlenül a bőr alatti szövetek sejtjeit, és ennek elemzésével a készülék valós időben tudja mérni a glükózszintet.

Wahoo ELEMNT ROAM specifikációi

  • Súly: 93g
  • Méretek: 59,5×90,5×20,5 mm
  • Kijelző: 2,7 hüvelyk / 6,8 cm
  • Az akkumulátor élettartama: akár 17 óra tényleges használat
  • Vízállóság: IPX7

Az ELEMNT ROAM már úton van hozzánk, minden darabot ajándék védőfóliával értékesítünk. A korábbi verzió készleten lévő Bundle csomagjaira akciót hirdettünk! Vegyétek vigyétek, amíg elérhető!

Wahoo ELEMNT ROAM GPS kerékpáros csomag (TICKR 2 BUNDLE)

A hivatalos gyártói itt érhető el.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük