webshop menü
Kerékpár-nyomkövetés és lopásvédelem cikk #bemutató #blog #eBike

Kerékpár-nyomkövetés és lopásvédelem

Már régóta foglalkozunk elektromos és nem elektromos kerékpárok szervizével és értékesítésével. Ezalatt az idő alatt találkoztunk már pár százezres és több milliós kerékpárokkal is. A nagy értékű kerékpárok elterjedésével, egyre nagyobb az igény a kerékpárok lopás elleni védelmére. Ezekre kínálunk most megoldásokat.

Kerékpár-nyomkövetés és lopásvédelem

Első körben tekintsük meg milyen védelemmel tudjuk ellátni kerékpárjainkat. Jelen cikkünkben megkülönböztetünk offline és online védelmet. Az offline védelem alatt értjük a különféle kerékpár lakatok és zárak által nyújtott védelmet. Az online esetében a nyomkövető GPS-es készülékekről beszélünk.

Offline lopásvédelem

Magyaroroszágon és talán a világon is a legegyedülállóbb lopásvédelmi funkciókkal ellátott védelmet az ABUS lakatok és zárak látják el. Akik ismerik a gyártót, tudják, hogy milyen minőségi termékeket kínálnak.

Nem véletlen, hogy a legtöbb kerékpárokat biztosító cég az ABUS legalább 10-es biztonsági szinttel rendelkező lakatjainak használatát határozza meg feltételként a biztosítás megkötéséhez.

Több modell közül is lehet válogatni az egyszerű U-lakatoktól egészen a riasztóval ellátott hajtogatható lakatokig. Nem mutatnánk be most az összeset, de íme néhány, amit mi is előszeretettel ajánlunk a hozzánk betérőknek. Nem csak kerékpárosoknak!

ABUS BORDO™ Alarm 6000A összecsukható lakat

ABUS BORDO™ Big 6000 – 120 cm

ABUS Steel-O-Chain™ 8807K kerékpár lánc

 

Ezeket a lakatokat kivétel nélkül elektromos és nem elektromos kerékpárokat használóknak is ajánljuk. Természetesen ezek nem könnyű lakatok, de a minőséget és a biztonságot nem lehet egy könnyű, vékony drót használatával elérni. Ehhez erős és emiatt nehéz anyagokra van szükség.

De mi történik, ha megadja magát egy lakat?

Ez nem fog megtörténni, maximum a figyelmetlenség miatt nem fogod bezárni.

De akkor mivel védhetem még meg a kerékpáromat?

Nyomkövetővel. Számos olyan megoldás létezik, melyek lehetővé teszi kerékpárunk követését valós időben. Ezek között vannak kifejezetten elektromos kerékpárokhoz tervezett eszközök. Mi hozzánk ezek állnak legközelebb elektromos kerékpár szervizként.

Online nyomkövetés

Az első és legfontosabb kérdés, hogyan ne legyen feltűnő egy nyomkövető? Számos megoldás létezik arra, hogy hova lehet elrejteni bizonyos eszközöket. Van olyan amelyiket a kormányba és van amelyiket a nyereg vagy a kulacstartó alá, esetleg a kerékpár vázába, bár ott a Bluetooth-os eszközök pontatlanabbak lehetnek a vázak árnyékolása miatt.

Ezek mind jó megoldások, de elektromos kerékpárok esetén mi egyiket sem találtuk kellően kielégítőnek. Ezek egy részét szemfüles tolvajok könnyen felismerhetik és eltávolíthatják. Volt bringa, nincs bringa.

Az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb megoldás, az Apple AirTag

Az Apple AirTag lehetővé teszi a kerékpár nyomon követését. Az eszközt különféle rögzítési módok segítségével lehet a kerékpárra felszerelni. Az AirTag beépített Bluetooth technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi az eszközök közötti kommunikációt és a nyomon követést az Apple „Find My” alkalmazás segítségével.

Apple AirTag nyomkövető Kerékpár-nyomkövetés és lopásvédelem cikk

Az AirTag azonban nem rendelkezik GPS-szel, így a követési hatótávolsága korlátozott lehet, és csak akkor működik, ha maga a kerékpár más Apple eszközök közelében van. Csak Apple készülékekkel kompatibilis, illetve hangjelzést ad, ha nem a párosított eszközzel mozog együtt.

AirTag

BikeTrax, a tökéletes e-bike nyomkövető

Nem mintha egy AirTag vagy más nyomkövető nem végezné a dolgát, de látható, hogy milyen hátrányaik vannak. Ezeket a hátrányokat küszöböli ki a PowUnity BikeTrax.
Mivel a legnagyobb részben elektromos kerékpárokkal foglalkozunk, ezért az ezekhez készült nyomkövetőkkel kapcsolatos tapasztalataink lehetnek a leghasznosabbak az olvasóinknak.

PowUnity BikeTrax GPS jeladó ebikehoz

Korábbi cikkünkben írtunk a termékről, aminek egy későbbi cikkben kivesézzük majd a működését és lényegét. Most a legfontosabb részletek osztjuk meg róla.

BikeTrax GPS-es nyomkövető elektromos kerékpárhoz

Miért jobb, mint egy átlagos nyomkövető?

  • a nyomkövető a kerékpárba beépítve szolgáltat GPS jelet a helyzetéről, így a tolvaj nem tudja, hogy látjuk a pozícióját.
  • azonnali riasztást állíthatunk be telefonunkra, ha a kerékpár elmozdult arról a helyről, ahol hagytuk.
  • saját applikációval rendelkezik a nyomkövető, ahol folyamatosan látjuk a kerékpár helyzetét, sebességét.
  • GPS-es nyomkövetés, teljes és a legstabilabb lefedettség Európán belül.
  • 10 másodpercenként szolgáltat jelet a kerékpár hollétéről.
  • pótakkumulátorral szerelt a biztonsági rendszer, így a kerékpár akkumulátora nélkül is képes üzemelni.
  • statisztikákat, útvonalakat készíthetünk korábban megtett útjainkról.
  • a PowUnity applikáción keresztül értesülhetünk a legújabb javaslatokról a kerékpárvédelemmel kapcsolatban.
  • az e-bike értékéhez képest alacsony költséggel biztosíthatjuk kerékpárunkat.

Egyedüli hátránya az, hogy csak elektromos kerékpárok nyomkövetésére lehet használni.

Látható, hogy számos megoldás van arra, hogy a kerékpárodat mindig biztonságban tudd. Egy ilyen értékű eszköznél elengedhetetlen a megfelelő védelem. Ha bármelyik megoldásról többet szeretnél tudni, akkor keress fel minket személyesen vagy valamely elérhetőségünkön.

Értesítsünk új cikkeinkről?

Ha tetszett a cikkünk, feliratkozhatsz értesítési listánkra.

Nem küldünk semmiféle reklámot, csak újonnan megjelent cikkeinkről értesítünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük