VOLspeed V2 eBike tuning készlet Yamaha motorokhoz

59 900 Ft

Kérd egyedi, kedvezményes ajánlatunkat!

Német fejlesztésű, kiforrott megoldás a Bosch Active Line, Performance Line és Performance Line CX motorral, valamint Yamaha PW, PW-X, PW-SE és Giant SyncDrive motorral szerelt eBike-ok teljesítény-korlátozásainak feloldásához, ráadásul úgy, hogy a pillanatnyi sebesség és futásteljesítmény a valós értékeket fogja továbbra is mutatni.

Már nem forgalmazzuk! Helyette a frissített V3-as verzió érhető el.

VOLspeed V3 – Yamaha motorokhoz

Motor típusa


Mennyiség

A VOLspeed V2 egy német fejlesztés, és véleményünk szerint a legkiforrottabb megoldás a Yamaha (Giant SyncDrive) motorral szerelt elektromos kerékpárok tuningolására (ez igaz a szintén a gyártó által forgalmazott V3-as, Bosch motorral szerelt kerékpárokhoz fejlesztett tuningjára). Az eszköz nagy előnye, hogy a eBike vezérlőgombjain keresztük kezelhető, így nincs szükség okostelefon vagy számítügép használatára a beállításhoz. A tuningot az elektromos kerékpár motorjához való egyszerű csatlakoztatása után tudjuk aktiválni. Igényes beszerelést követően nem is látható az eszköz, valamint nincs szükség a gyári csatlakozók megbontására, kábelek megvágására, tehát a gyári kiépítés megtartása mellett illeszthető a rendszerbe a VOLspeed V2.

Működési elv

Az eBike tuningok működési elve a következő: Az eszköz a hátsó kerékre szerelt mágneses forgásérzékelő által észlelt kerékfordulások számát (ami a kerékpár sebességének meghatározásához szükséges) leosztja harmadára, így a motorvezérlő azt hiszi, hogy harmadannyival megyünk, mint a valóságban, és emiatt a gyárilag beállított sebességhatáron túl is segíti tekerést. Tuning nélkül a legtöbb eBike 25 km/h sebesség elérését követően lekapcsolja a rásegítést. A fentebb leírt frekvenciasztásos módszerrel viszont még akár valós 50 km/h felett is azt hiszi a vezérlő, hogy nem értük el a 25 km/h-t, ezért tovább folytatja a rásegítést. Ennek a megoldásnak az lenne a hátránya, hogy a kilométeróránk nem a valós futásteljesítményt mutatná, hanem harmadannyit, mint amennyit valójában megyünk, és a sebességmérő is harmadakkora értéket mutatna menet közben. Ezt a hátrányt utólagos kalkulációval ki lehet küszöbölni, és az általunk forgalmazott tuningok ezt mind elvégzik.

A VOLspeed tuning jelenleg az egyetlen olyan eszköz, ami nemcsak a frekvenciaosztáson alapuló „vezérlőbecsapást” végzi el, hanem emellett folyamatosan utánaszámolja és korrigálja a pillanatnyi sebességet, az átlagsebességet és a megtett utat is, hogy a motorvezérlő a valós értékeket tárolja el. A Speed Box 2-höz képest még további előnye, hogy a futárteljesítményt is újrakalkulálja utunk végén, így kiszerelés után is valós értékeket fog mutatni a motorunk.

A VOLspeed tuninggal finomhangolható a rásegítés mértéke, valamint a rásegítési sebességhatár is.

A VOLspeed tuning kiszerelése után is a valós futásteljesítmény marad a motorvezérlőben.

A „Speed Modus”

A tuninggal egyedileg beállítható a legmagasabb támogatott sebesség, így ha csak arra van szükség, hogy a 25 km/h-t 32 km/h-ra emeljük, az ugyanúgy megoldható mint a 47 km/h-ra való emelés, mindez egyszerűen a kormányról a gyári vezérlőgombok segítségével.

A „Dynamik Modus”

A maximális támogatott sebesség elérése után a motorteljesítmény a gyári beállítás szerint erősen leszabályoz. Tehát egy erősebb pedálnyomás már nem egy magasabb sebességet fog eredményezni, hanem egy gyengébb motorrásegítést. A természetesebb kerékpározási érzés elérése érdekében az aktív „Dynamik Modus”-nál a legmagasabb támogatott sebesség felett fokozatosan fog gyengülni a rásegítés, így az úgynevezett „fal-effektus” kipuhul. A „Dynamik-Modus” csak a „Speed-Modus” aktiválását követően kapcsolható be.

Szabályos a tuning használata?

A VOLspeed tuning használata közutakon nem megengedett, mivel az eszköz megváltoztatja az elektromos kerékpár legnagyobb megengedett teljesítményét. Csak magánterületen vagy forgalom elöl elzárt, kijelölt pályán használható legálisan. A VOLspeed nem megfelelő használatából, beépítéséből, kiszereléséből eredő esetleges személyi és/vagy tárgyi károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk. A VOLspeed csak saját felelőssére használható. A gyártói jótállás korlátozott lehet a tuning használata után. A tuning használata Magyarországon a KRESZ szabályozása alapján nem legális. A KRESZ szerint a „Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti.”

Beépítés

A tuning beépítése egyszerű, néhány csavar és a megfelelő csatlakozók leválasztása és átcsatlakoztatása után már aktiválható is. Kevésbé technikai beállítottságú Ügyfeleinknek szívesen beépítjük műhelyünkben a megvásárolt VOLspeed tuningot, és üzembe is helyezzük, elmagyarázzuk a használatát.

 

Cikkszám: N/A Kategóriák: , Márka:

Értékelések

Olvasd el mások értékeléseit, vagy oszd meg saját tapasztalataidat erről a termékről!

Még nincsenek értékelések.


Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…

Kapcsolódó termékek, amik szerintünk érdekesek lehetnek Számodra.

wahoo ELEMNT BOLT

Wahoo ELEMNT BOLT

79 900 Ft

Telefonos érdeklődés: +36 20 627 9274