webshop menü

Bosch Nyon kijelző 2020

154 990 Ft

Egyedi, kedvezményes ajánlat: katt ide!

  Ajánlatkérés

  Ha kedvezőbb áron szeretnéd megvásárolni ezt a terméket, kérjük, írd meg nekünk szempontjaidat, és megnézzük, mit tehetünk!

  A 2020 őszétől kapható, legújabb Nyon kijelző okosabb és intelligensebb, mint az előző generáció. Sőt, nem csak belsejében, hanem külsejében is jelentősen megújult. A Bosch úgy fogalmaz, hogy „This is what Connected Biking feels like.” Mi hiszünk nekik, érdemes kipróbálni!

  Raktáron frissítés


  Mennyiség

  Sokoldalú és okos

  Az új Nyon egyenes út a „digitális-elektromos kerékpározás” élményéhez. A Bosch eBike Connect applikációja segítségével a Nyon folyamatosan adatot cserél megtett vagy tervezett útvonalakról, időjárásról, aktivitásról. Színes, érintőképernyős kijelzőn keresztül nézhetjük a navigációt vagy az aktuális adatokat edzésről, teljesítményről. Irányítható érintőképernyőn, valamint kontrolleren keresztül is (a kontroller külön van elhelyezve a kormányrúdon). Sőt, személyre is szabható, hogy mit látunk: beállítástól függ, hogy milyen adatokról szertenénk visszajelzést kapni és úgy állítjuk be, hogy mindig azok jelenjenek meg alapértelmezettként.

  Bosch Nyon egyéni beállítás

  Bosch Nyon egyéni beállítás

  Kialakítás

  Első ránézésre azt hihetnénk, egy valamivel nagyobb Kiox-ot látunk némi lekerekítéssel a széleken és a gombok is picit másak. Ez nem véletlen, hiszen a Kiox volt az első olyan kijelző, amely összekapcsolta az eBike-ot, illetve a kerékpárost a digitális világgal (majd a SmartphoneHub tette ugyanezt, csak itt a saját telefonunk, mint alaptartozék kellett). A Nyon viszont ennek már egy továbbfejlesztett változata olyan alapfunkciókkal, mint a navigáció (a Kiox-nál ez 2020 nyarától, frissítéssel érhető el, de kicsit leegyszerűsített formában) vagy a 3.2 incses HD érintő-képernyő.

  Fontos még megemlíteni a kontollert, ami szintén egy az egyben a Kiox-ét másolja. A gombok jól elkülönülnek, egyértelműen lehet váltani a rásegítés módja, a képernyők, adatok és beállítások között. Egyedül a „Walk assist” vagyis sétafunkció az, ami a Kiox-hoz hasonlóan -egyéni vélemény szerint- bonyolultra lett véve: a kontroller tetején van rá külön gomb, de azt megnyomva 3 másodpercen belül kell a + gombbal elindítanunk a kerékpárt, ami hirtelen mozdul és kb. sietni kell a nyomkodással. Ez persze megszokás kérdése, de nem jó érzés a visszaszámlálást nézni, miközben keressük a gombokat.

  Eddig a már sokat emlegetett Kiox volt az eMTB-sek nagy kedvence, de valószínű, hogy a Nyon is ugyanerre az útra lép és nagy lesz a verseny, hogy mivel szereljék a gyártók vagy mire váltson, akinek már van eMTB-je (vagy más elektromos kerékpárja). Már csak azért is, mert a Nyon-t ugyanúgy a stucnira lehet szerelni, így középen helyezkedik el és onnan is irányítható, ami nagy előny lehet tekerés közben.

  A kialakításnál ügyeltek még arra, hogy esős időben vagy poros, száraz utakon is könnyen leolvasható legyen a kijelző. Itt jegyeznénk meg, hogy hosszú ujjú kesztyűben is irányítható az érintőképernyő, ezzel is elősegítve a kényelmet és megbízhatóságot.

  A Nyon által választható eBike üzemmódok

  Turbo: maximális támogatás a leggyorsabb tekeréshez, akár meredeken felfelé is.

  Sport/eMTB*: erőteljes rásegítés akár sportolásról, akár gyors, városi közlekedésről legyen szó.

  Tour: egyenletes támogatást ad, így hosszabb túrákon ez a jó választás. Segíti a motor és akkumulátor optimális energiafelhasználását, kordában tartja, illetve beosztja a teljesítményünket, ami nagyon jól jöhet sok-sok kilométer letekerése közben.

  Eco: a rendszer annyit segít rá, amennyit feltétlenül szükséges, így támogatva az akkumulátor leghosszabb időtartamát, amit egy töltéssel elérhetünk.

  Off: kikapcsolt állapot, akár egy hagyományos kerékpáron ülnénk csak jóval több súlyt hajtanánk.

  *Az eMTB mód kifejezetten Performance és Performance CX motorokra lett fejlesztve és egy középutat kínál a Turbo és Tour között.

  Digitális kapcsolatok-adatszinkornizálás

  A Kiox-hoz és a SmartphoneHub-hoz hasonlóan a Nyon is a Bosch hivatalos eBike Connect applikációján keresztül automatikusan frissíthető, szinkronizálható és itt menthetjük/oszthatjuk az adatainkat is.

  Bosch eBike Connect notebook

  Bosch eBike Connect kapcsolat notebook-on

  Navigáció

  Könnyen előhívhatók a már betáplált címek, mint a munkahely, otthon vagy egyéb, gyakran látogatott helyszín. Ha olyan útra tévednénk, ami ismeretlen, akkor sincs baj, mert a Nyon mindig vissza tud navigálni a kiinduló ponthoz, mivel el tudjuk menteni az éppen aktuális helyzetünket. Ezen kívül a felajánlott útvonalak közül is választhatunk, amit a komoot-ból is be tudunk importálni.

  A célállomás betáplálsát követően könnyen rá tudunk nagyítani a térképre. Indulást követően hangjelzéssel is figyelmeztet bennünket a kijelző a következő kanyarra, így teljesen az útra tudunk koncentrálni.

  Hosszú vagy rövid, de intenzív útvonalnál remek funkció, hogy a térkép azt is mutatja, hogy az éppen használatos rásegítés módjával milyen messzire tudunk eljutni az akkumulátor töltését figyelembe véve. Sőt, ennek tükrében is felajánl lehetséges célállomásokat.

  Bosch Nyon navigáció

  Bosch Nyon navigáció

  Fitnessz funkciók

  A Nyon méri a pedálfordulatot és a nyomatékot, így számítja ki a teljesítményt, amivel egyetemben az elégetett kalória száma és az optimális pulzusszám is kalkulálásra kerül. Az eBike Connect applikáció segítségével egy edzést grafikonon is meg tudunk tekinteni az előbb említett értékéke részletes megjelenítésével.

  A méréssel és adatok elmentésével a Nyon ösztönöz a jobb teljesítményre, mivel folyamatosan össze tudod hasonlítani az aktuális edzésed értékeit az átlagoddal. Sőt, más eBike Connect felhasználók számait is lehívhatod, hogy lásd, hol állsz vagy éppen tekersz az aktuális teljesítményeddel.

  Bosch Nyon Fitness adatok

  Bosch Nyon Fitness adatok

  Prémium funkciók

  A Nyon lehetővé teszi, hogy a Bosch által kínált 3 prémium funkcióhoz is hozzáférjünk. A háromból kettő csak magas felszereltségű eBike kapcsán jöhet szóba, viszont van egy (Lock), ami rendkívül hasznos lehet és nem függ az elektromos kerékpárunk specifikációjától.

  “Lock”, vagyis lezáró funkció

  A “Lock” egy olyan prémium funkció, amely beállítható Nyon kijelzőn keresztül a Bosch eBike Connect applikációja segítségével. Az eBike motorjának lezárása abban a pillanatban aktiválódik, ahogy a kijelzőt eltávolítjuk a mágneses konzolról, és amint visszatesszük, újra aktív lesz. Természetesen nem helyettesíti a mechanikus zárat, csupán egy plusz védelmet nyújt. Ha biztosra akarunk menni -és egy eBike esetében miért ne tennénk így-, gondosan zárjuk is le a kerékpárt, miután eltávolítottuk a kijelzőt. Habár a Bosch már korábban említett és a Nyonhoz nagyon hasonló Kiox kijelzője kapcsán írtunk a Lock funkcióról, itt is tanulságos lehet. Ha további részletekre vagy kíváncsi, a Bosch oldalán utánanézhetsz.

  Bosch Nyon és a Lock

  Bosch Nyon és a Lock

  ABS funckió

  Kompatibilitása miatt kevés eBike-on alkalmazható és jóval drágább az ABS-el szerelt elektromos kerékpár, mint “hagyományos” fékrendszerű társai. Kritikus helyzetekben nagyon jól jöhet, mivel akár az autóknál, itt is elektronikusan szabályozza a fékerőt, hogy a leggyorsabban és biztonságosabban tudjunk megállni. A Nyon a 2019 utáni Bosch kijelzőkkel (Purion, Intuvia, Kiox, SmartphoneHub) együtt alkalmas arra, hogy összekössük az ABS funkcióval.

  Bosch Nyon és az ABS

  Bosch Nyon és az ABS

  eShift, vagyis elektromos váltóval való kompatibilitás

  A Nyon kompatibilis beépített enviolo, Rohloff és Shimano elektromos váltórendszerekkel. A tökéletes összhang érdekében a Bosch az előbb felsorolt gyártókkal együttműködve fejlesztett ki ezt a funkciót. Az eredmény: kényelmesebb, finomabb, csendesebb és gyorsabb váltás. A Bosch oldalán található leírásból az is kiderül, hogy melyik váltórendszer, milyen előnyökkel szolgál.

  Bosch Nyon és az eShift

  Bosch Nyon és az eShift

  Forrás és a termékről található legtöbb információ a Bosch hivatalos termékoldaláról elérhető.

  Az APPSolute Sport hivatalos Bosch eBike szerviz minősítéssel rendelkezik, így a teljes elektromos rendszer diagnosztikáját, szerelését, alkatrészcseréit, beállításait el tudja végezni. Ide tartozik a kijelző beépítése, cseréje is, így a Nyon megrendelése esetén vállaljuk a meglévő elektromos rendszerbe való integrálását. Részletekről, árakról, kompatibilitásról kérlek érdeklődj az oldal alján található telefonszámon vagy a sport@appsolute.hu e-mail címen.

  Értékelések

  Olvasd el mások értékeléseit, vagy oszd meg saját tapasztalataidat erről a termékről!

  Még nincsenek értékelések.


  Mondd el a véleményed

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Telefonos érdeklődés: +36 20 627 9274