Specialized Turbo Levo Alloy

Induló ár: 1 924 990 Ft5 000 

A vadonatúj Levo egy 40 éves történet kiteljesedése. A Specialized tervezőasztalán megannyi munkaóra után megszületett a világ legjobb elektromos hegyi kerékpárja. Mi biztosra mondhatjuk, csalódni nem lehet benne.

Az új Levo méretezési reformja nem fog kifejezetten bekategorizálni egy méretbe. Szinte teljes szabadságod lehet a méretválasztás terén. Azt hogy melyik méretre lesz szükséged azt a következő linkre kattintva tudhatod meg.

Melyik az én méretem?

Szín

Méret


Mennyiség

Specialized Turbo Levo Alloy

Földöntúli élmények

A vadonatúj Turbo Levo Alloy minden tekintetben a hasonló társai fölé emeli a Specialized márkát. Az egyedi hangolású hátsó felfüggesztést és állítható geometriát kínáló kerékpár olyan vezetési élményt nyújt, amit eddig még nem tapasztalhattál meg. A Turbo Full Power 2.2 motor házassága a Specialized Turbo (TCU) vezérlőegységgel, biztosítja, hogy játszi könnyedséggel és a legkisebb erőfeszítéssel hódíthasd meg a legdurvább terepeket is.

Két kerékkel

A Levo az egyik legmeghatározóbb eMTB a jelenlegi piacon. Az egyedi kialakításában nagy szerepet vállalt a dedikált vegyes kerékméret. A hátul lévő kisebb, 27,5 hüvelykes kerék lehetővé teszi, hogy rövid lánckerékekkel játékosabb futást érj el, míg a 29 hüvelykes első kerék mindent akadályt elhárít ami az útjába kerül.

Levo geometria

A Specialized tervező asztalán az egyik, ha nem a legfontosabb szempont az volt, hogy a kerékpár és lovasa egybe tudjanak olvadni, és ezáltal érezzék egymást és a környezet minden változását. A váz geometriájának állíthatósága lehetővé teszi hogy minden helyzetben megtaláld a számodra legmegfelelőbb beállítást.

Mit is jelent ez?

A fejcső szöge 63 és 65,5 fok között állítható, míg az alsó konzol magassága gyorsan és egyszerűen 7 mm-rel felfelé vagy lefelé mozgatható. Legyen szó könnyű pályákról vagy nagyon durva sziklás terepekről, a megfelelő beállítás mindig veled lesz.

Felfüggesztés

A Turbo Levo Alloy első villáját 160 mm-es rugóútra képes RockShox 35 Silver  teleszkóppal látták el, míg hátulra egy 150 mm-t mozgó, szintén RockShox márkájú tagot helyeztek. Lásd később a specifikációnál. Stabilan haladhatsz át bármiféle akadályon, kis gödröktől kezdve a hatalmas árkokig.

Motor(os) teljesítmény

Az új Turbo Levo Alloy kategóriájában a legerősebb kerékpár címet birtokolhatja magának az 565 watt csúcsteljesítménnyel és 90 Nm nyomatékkal rendelkező motornak köszönhetően. A nagy erő nagy felelősséggel jár. Nem mindegy milyen módon használja ki a kerékpár. Persze a Levo-ba szerelt vezérlővel ez sem lesz kihívás. Olyan simán adja le nyomatékot, hogy laza, meredek terepen is meg tudjon tapadni, ahol más kerékpárok kiforognak. A durvább terepekre kanyarodva, ahol a legtöbb kerékpár megköveteli, hogy kiáljj a nyeregből és erősen megtaposd a pedálokat, ott a Levo teljesítményoptimalizálása lehetővé teszi, hogy ülve vedd ezeket az akadályokat.

Felépítés

A Turbo Levo Alloy egyedi Turbo Full power 2.2 motorja megbízható és hosszan tartó erőt szolgáltat amivel minden célt el tudsz majd érni amit kitűzöl magad el.

Levo Turbo Full Power 2.2 motor

  1. Egyéni hangolású motor az optimális nyomaték és teljesítmény érdekében
  2. Erős és strapabíró szíj a megbízható és hosszútávú áramellátáshoz
  3. A Specialized TCU szoftver finomhangolja a hatékonyságot és a teljesítmény a túra során
  4. Az új töltőnyílás, kettős tömítésekkel ellátva, hogy az idójárás ne tegyen kárt a készülék motorjában

Akkumulátor

A  Turbo Levo Alloy 500Wh-ás akkumulátora minden várakozást felülmúl. Minden eddiginél messzebbre juthatsz el, az intelligens vezérlés biztosítja azt, hogy ne fogyjon el a szufla. Az előre beállítható túra hossza vagy ideje alapján számolja ki a szükséges rásegítési szintet, hogy biztosan célba érj.

Topográfiai térkép Levo és egyéb kerékpár

Sárga: Levo Smart Control, Fehér: Analóg kerékpár

Specialized TCU

A Specialized Turbo vezérlőegység, röviden TCU a motor agya. Az összes információ ezen keresztül fut át amit később elemezni is tudunk. Ezen felül lehetőve teszi a rásegítési szintek valós idejű beállítását és az éteren érkező frissítések feldolgozását, hogy a kerékpár napról napra jobb és jobb legyen.

S-Sizing

Az S-méretezés fontos alapokon múlik - a rider méretén és stílusán is. Hat méretet különböztet meg a Specialized, amelyek mindegyike hasonló fejcsőhosszúsággal rendelkezik. A kisebb S-méretű kerékpárok fürgébbek lesznek a rövidebb Reach érték miatt, míg a nagyobb S-méretek fokozottabb stabilitást biztosítanak.

S-Sizing

Az S-méret meghatározása nem nehéz feladat. Ha eddig M-es kerékpárt használtál akkor az S3 lesz az optimális választás. Ha lendületesebb túrákra vágysz, akkor válassz S2-t, ha pedig a stabilitás a fontos, akkor viszont az S4-et. A következő ábrán bemutatjuk, hogy három azonos magasságú felhasználó miért és milyen méretet választott.

Keresse Meg Az S-Méretét

Specifikáció

VázszettSpecialized M5 premium alloy, BB height adjust, S-Sizing, internal cable routing, 150mm travel, 148mm spacing
Első villaRockShox 35 Silver, 35mm stanchion, Turnkey damper, S1: 150mm travel, S2-S6: 160mm travel
Hátsó rugós tagRockShox Deluxe Select R, rebound adjust, S1: 52.5x210mm, S2-S6: 55x210mm
MotorSpecialized Turbo Full Power System 2.2 Motor
RemoteSpecialized TCU, 10-LED State of charge, 3-LED Ride Mode display, ANT+/Bluetooth®, w/Handlebar remote
AkkumulátorSpecialized M3-500, Integrated battery, 500Wh
TöltőCustom charger, 42V4A w/ Rosenberger plug
Hátsó VáltóSRAM SX Eagle, 12-speed
VáltókarSRAM SL SX Eagle, 12-speed
HajtásSRAM X-Sync Eagle, 104 BCD, 32T, steel
HajtókarPraxis forged M30, custom offset, 160mm
LáncSRAM NX Eagle, 12-speed
KazettaSRAM NX Eagle PG-1230, 12-speed, 11-50t
FékElső: SRAM Guide RE, S1-S3: 200mm, S4-S6: 220mm
Hátsó: SRAM Guide RE, 200mm
KerékméretElöl: 29″
Hátul: 27,5″
FelniElső: Specialized 29, hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready
Hátsó: Specialized 29, hookless alloy, 30mm inner width, tubeless ready
GumikElső: Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® T9 compound, 2Bliss Ready, 29×2.6″
Hátsó: Eliminator, GRID TRAIL casing, GRIPTON® T7 compound, 2Bliss Ready, 27.5×2.6″
KormányAlloy, 35mm diameter, 780mm width, 8-degree backsweep, 6-degree upsweep
Kormányszár (stucni)Alloy Trail Stem, 35mm bar bore
MarkolatSpecialized Trail Grips
NyeregcsőTranzX dropper, 34.9mm, S1: 100mm, S2: 125mm, S3: 150mm. S4-S5: 170mm, S6- 200mm
NyeregBody Geometry Bridge Saddle, steel rails
Súly
MéretekS1 – S2 – S3 – S4 – S5 – S6
Turbo Levo Alloy Black / Light Silver / Black

A termék hivatalos honlapja a képre kattintva érhető el.

Telefonos érdeklődés: +36 20 627 9274