Squirt Lube Low Temperature kenőanyag láncokhoz

1 490 Ft5 990 Ft

Extrém hideg időben sem szabad elfeledkezni a kerékpárlánc megfelelő ápolásáról, melyre a Squirt egy külön, 100% -ban biológiailag lebomló, környezetbarát kenőanyagot kísérletezett ki.

Kiszerelés


Mennyiség

A gyártó úgy fogalmaz, hogy ez a lánc-kenőanyagok Szent Grálja. De hogy miért is?

Kihívás a rendkívül hidegben olyan folyamatos kenést biztosítani a kerékpárláncnak, amely ellenáll az extrém időjárás és ebből adódó kosz, nedvesség okozta kihívásoknak.

A Squirt Low Temp Lube folyadékában módosították a fagypontot, hogy kellően folyós halmazállapotú maradjon a mínuszokban, valamint ilyen körülmények között is tisztán és csendben tartsa a láncot.

Természetesen akkor sincs probléma, ha melegebbre fordul az idő, mert -fura ezt a szót használni, de így van- kompatibilis a többi Squirt kenőnyaggal.

Alkalmas MTB, országúti és elektromos kerékpár láncokhoz nedves és száraz körülmények között egyaránt.

Használata:

A gyári zsír, az öreg kenőanyag vagy az olajos, saras szennyeződések sajnos megakadályozzák, hogy a Squirt Lube behatoljon a lánccsapok, hengerek és lemezek közötti üregekbe, így az anyag nem tudja elvégezni a szükséges kenési feladatát. Emellett más kenőanyagok és gyári zsírok kémiai reakciót is képezhetnek a Squirt Lube wax-szal, korlátozva a viasz hatékonyságát. Ezért azt javasoljuk, hogy egy új láncot a Squirt használata előtt érdemes teljesen zsírtalanítani. Ezt igény esetén mi is szívesen vállaljuk műhelyünkben.

A zsírtalanítás után a lánc szárítása következik. Ezután vigyél fel egy csepp wax-ot minden egyes lánchengerekre. Gyártói ajánlás, hogy ezt ismételd meg a hideg idő okozta körülmények miatt. A folyadékot nem kell letörölnöd, de hagyd teljesen megszáradni tekerés előtt.

Ezt követően nincs szükség a kerékpár mosásakor a lánc zsírtalanítására, száraz kefével szépen tisztítható a viasz. Minden mosást követően, hagyd teljesen megszáradni a láncot és hordj fel egy új réteg kenőanyagot, amit szintén hagyj megszáradni, hogy a viasz beépüljön a csapok közé is.  

A Squirt használatának gyakorisága a kerékpározás körülményeitől függ. Rövid idő alatt kitapasztalható, hogy mennyi ideig elegendő a kenés a láncon.

Ha egy száraz lánczajt hallasz, akkor állj meg és waxold a láncot. Ajánljuk, hogy az ismerkedési időszakban, az első pár tekeréshez vidd magaddal a 15ML-es kiszerelést.

Érdemes a kenést mindig a bringázás végére időzíteni, hogy a következő tekerésre teljesen száraz legyen. 

A helyes és mindenre kiterjedő lánctisztításról itt írtunk, érdemes megszívlelni a benne foglaltakat.

Értékelések

Olvasd el mások értékeléseit, vagy oszd meg saját tapasztalataidat erről a termékről!

Még nincsenek értékelések.


Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Telefonos érdeklődés: +36 20 627 9274