Az Orbea egy spanyol kerékpárgyártó vállalat, amely a hosszú múltra tekint vissza. A cég története egészen 1840-ig nyúlik vissza, amikor a spanyol vállalkozó, Manuel Gogeascoa a sípok és a kerékpárok készítésére specializálódott. Az Orbea nevét az északi spanyolországi Baszkföld területén található kisvárosról kapta. Az évtizedek során az Orbea folyamatosan fejlődött és alkalmazkodott a piaci változásokhoz, ami hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat mára a világ egyik meghatározó elektromos kerékpár gyártójává vált.

Az Orbea híres az innovációról és az egyedi tervezésről. A vállalat elkötelezett az új technológiák folyamatos kutatása és bevezetése mellett, hogy a kerékpározás minden aspektusában kiemelkedő élményt nyújtson a felhasználóknak.

A vállalat elkötelezett az ökológiai fenntarthatóság iránt is, és igyekszik minimalizálni a környezeti hatását a termékgyártás során. Az Orbea így nemcsak a modern technológiák élén jár, hanem felelősségteljes és fenntartható módon is tevékenykedik a kerékpárpiac élén.