Wahoo

A Wahoo egy professzionális sportolói igényeknek is megfelelő, de egyszerűen használható kerékpáros kiegészítőket gyártó amerikai cég. Néhány alapinformációt és érdekességet is összegyűjtöttünk a márkáról.

A cég székhelye: Atlanta
Alapító és vezetője: Chip Hawkins (Szimpatikus, hogy az alapító nem adta el a cégét, hanem a mai napig a cégében sürgög-forog munkatársaival.)

Filozófia

Ahogy mi, az APPSolute Sportból látjuk: a Wahoo egy fiatalos, friss szemléletű innovatív cég, ahol nagy hangsúlyt kap a különféle bringás termékekről összegyűlő saját tapasztalatok megosztása és a közösségi élmény. (Ez utóbbihoz kapcsolódik a következő pont is: a közös görgőzések, edzések.)

Wahoo-Zwift közös bandázások

A Crank it Up nevű közös tekerések nemcsak közösségi élménnyel, hanem értékes nyereményekkel, többek között okosgörgővel, Zwift előfizetéssel, stb. is kecsegtetnek. Aktuális programok itt találhatók.

A Wahoo legfőbb partnerei

 • Best Bike Split
 • Kinomap
 • Komoot (ezt már mi is teszteltük!)
 • Ride with GPS
 • Rouvy
 • Strava
 • The Sufferfest
 • Thomas Endurance Coaching (TEC)
 • Today’s Plan
 • Trainerroad
 • TrainingPeaks
 • Zwift (A Wahoo KICKR SNAP tesztünk során szó volt erről is.)
 • FulGaz

Blog

Ahogy ma már szinte minden valamire való cég teszi, a Wahoo-nál is találunk egy szakmai blogot. A legfőbb témák: új termékek tesztjei, kerékpáros kiegészítők értékelései, kerékpárversenyzői beszámolók, versenyek, rangos megmérettetések tudósításai, és új trendek a biciklis közösségeken belül.

Termékpaletta: a kerékpáros kiegészítők birodalma

Saját tapasztalataink alapján a gyártó méltó riválisa lett a Garmin-nak. Bizonyos termékei – véleményünk szerint – a könnyű használhatóság szempontjából jobbak is lettek mint a nagy múltú, szintén amerikai márka (amúgy szintén) minőségi termékei.

Kerékpáros computerek

A termékeik között kiemelkedőek a kerékpáros computerek, vagyis az ELEMNT széria – az ELEMNT BOLT és az ELEMNT ROAM típusokat volt szerencsénk tesztelni is.

Kerékpár görgők

Nemrég már mi is belekóstoltunk a görgőzés világába és azt kell, hogy mondjuk, hogy a korábbi "fapados" görgő élményt, – ami kialakult bennünk – a Wahoo-nak teljesen sikerült felülírnia a virtuális lehetőségeivel. Nem is gondoltuk volna, hogy mennyire odakötnek majd minket a virtuális pályák, na és persze a világ túloldalán éppen szintén a képernyő mögött tekerő, profi kerékpáros versenyzők.

Pulzusmérők

Aki sportol, az tudja, hogy amit rendszeresen mérünk, abban könnyebben fejlődünk. Jó példát jelentenek erre az akár futáshoz, akár kerékpározáshoz használható Wahoo pulzusmérő pántok is. Az élsportban, illetve komolyabb megmérettetések előtt nem árt tisztában lenni aktuális edzettségi szintünkkel. Így a felkészülésekkor, edzésekkor jó használt vehetjük eme okos sportkiegészítőknek is, amik precízen monitorozzák ritmusunkat, melyekből következtethetünk aktuális erőnlétünkre is.

Garancia és egyebek

A Wahoo hivatalos forgalmazójaként cégünk a világon bárhol vásárolt Wahoo termékek garanciális ügyintézésében tud segíteni.

Terméktámogatás

Akármilyen céget is veszünk szemügyre, egy vállalat színvonalát könnyen fel lehet mérni a terméktámogatás alapján. A Wahoo "Support" oldala itt található.

A Wahoo-láz az APPSolute Sportban is

Az amerikai biciklis márka megfertőzte az APPSolute Sport több munkatársát is. Jónéhányan kipróbáltuk már a "Görgő-sarokban" felállított tesztgörgőnket. Nem kellett volna – többünket azóta is krónikus görgő-függőséggel kezelnek.

1–15 termék, összesen 38 db